Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Golden Earring boeken

Golden Earring boeken

Golden Earring boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Golden Earring of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Golden Earring is inmiddels niet meer te boeken. In februari 2021 kondigde de band aan te stoppen met optreden. Golden Earring bestond sinds 1961 en is daarmee nu al legendarisch. Ze waren de meest succesvolle en langst meedraaiende rockband van Nederland. Met een carrière van maar liefst 60 jaar zijn ze een van de langst bestaande bands ter wereld.

Golden Earring scoorde internationale successen met hits als ‘Radar Love’, ‘Twilight Zone’ en ‘When the Lady Smiles’.

Bands boeken voor een evenement

Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten. Kijk voor ideeën op de pagina met bands en orkesten, of in het overzicht van alle artiesten, rubrieken en categorieën die wij aanbieden. Ook internationale artiesten zijn bij ons te boeken.

Op de pagina met veelgestelde vragen vind je meer informatie over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Wie zijn Golden Earring

Als de Haagse buurjongens George Kooymans en Rinus Gerritsen begin jaren ’60 een bandje beginnen, kunnen ze niet vermoeden dat de Golden Earring met meer dan 25 LP’s in 30 jaar tijd zou uitgroeien tot een instituut in de Nederlandse popwereld.

In de jaren ’60 ontpoppen de Golden Earrings, zoals ze zich oorspronkelijk noemden, zich tot de meest succesvolle vertegenwoordiger van de Haagse beatscene. De band bestaat oorspronkelijk uit George Kooymans (gitaar en zang), Rinus Gerritsen (bas, zang), Hans Van Herwerden (gitaar) en Fred Van Der Hilst (drums). In 1965 scoren ze hun eerste top-10 hit met de single ‘Please Go’, met leadzanger Frans Krassenburg. In 1966 wordt Barry Hay de nieuwe leadzanger. De bloeiperiode voor Golden Earring breekt aan in de jaren ’70.

Radar Love

In 1972 wordt Golden Earring zelfs gevraagd mee op tournee te gaan met The Who. Golden Earring ontwikkelt een eigen, energieke rocksound die het zowel in Nederland als in het buitenland goed doet. In 1974 staat de Haagse rockband in de Britse en Amerikaanse hitlijsten met de hit ‘Radar Love’. Toch kunnen ze niet van een definitief buitenlands succes verzekeren, en waren er meerdere momenten dat ze ermee wilden stoppen. Nadat Golden Earring een paar keer van drummer is gewisseld, wordt Cesar Zuiderwijk uiteindelijk de nieuwe drummer.

When The Lady Smiles

In de jaren ’80 doet Golden Earring nog een laatste gooi naar Amerikaans succes met de single ‘When The Lady Smiles, met een gewaagde videoclip. Hoewel de clip vaak te zien is op de Amerikaanse muziekzenders, blijft ‘When the Lady Smiles’ in de States op nummer 76 hangen.

Documentaire

Golden Earring lanceert in de jaren ’90 met een akoestisch album één van hu best verkopende LP’s, maar houdt zich intussen bewust verre van nostalgische evenementen als back-to-the-60 festivals. Desalniettemin, hoe ouder de mannen worden, hoe meer aanzien ze kweken en hoe meer mensen op hun concerten afkomen. In 1999 doet Golden Earring ter promotie van het album ‘Paradise In Distress’ een uitgebreide toer, en gaat er tijdens het Nederlands Filmfestival de documentaire ‘Don’t Stop The Show’ in première. Aan de hand van concertfragmenten, interviews en archiefmateriaal wordt een beeld geschetst van de Haagse popgroep. Maar de verdiensten van Barry, George, Rinus en Cesar zijn ondertussen niet alleen op hun eigen platen terug te horen. Met name Barry Hay en George Kooymans zetten zich regelmatig in voor jong talent, van Bojoura en Earth & Fire tot Anouk.

Greatest hits

Golden Earring brengt in 2000 de greatest hits CD ‘The Devil Made Us Do It’ uit. Qua nieuw materiaal blijft het een tijd lang stil rond de band. In 2003 verschijnt uiteindelijk de single ‘Albino Moon’ van het album Milbrook USA. Zanger Barry Hay neemt in 2005 een duet op met zangeres Beth Hart. Golden Earring staat dat jaar ook op Pinkpop. In 2007 treedt de band op bij Rockpalast in Keulen, een muziekshow van de Duitse TV-zender WDR. Golden Earring bewijst dat ze nog lang niet zijn uitgespeeld, gezien het goed gevulde tourschema van deze onverwoestbare band.

Golden Earring 50-jarig jubileum

In 2012 bestaat Golden Earring precies 50 jaar, en dat wordt gevierd met het eerste album in negen jaar. In mei 2012 brengen de rocktitanen het nieuwe album Tits ‘N Ass uit. Veertien nieuwe liedjes staan er op, waarvan ‘I Still Got The Keys From My First Cadillac’ de eerste single is.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button