Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Gio boeken

Gio boeken

Gio boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Gio of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Gio was al een entertainer toen hij nog maar net kon lopen. Giovanni Jap-Ngie groeide op temidden van musici, en wist al op jonge leeftijd dat hij niets liever wilde dan op het podium staan. Op zijn zesde zat hij al in een dansgroep met zijn neefjes, waarmee werd opgetreden in clubs en discotheken.

De jonge Gio leerde zich al snel aan om zelf teksten te schrijven, melodieën te componeren en muziek te produceren. Hij begon op zijn achtste eigen liedjes te schrijven en was regelmatig in de studio te vinden. Hij is pas twaalf wanneer hij voor zichzelf een complete show uit de grond stampt, met zijn eigen liedjes en een volledige choreografie. Vanaf dan is hij regelmatig te vinden in de Cruise Control Studio’s in Amsterdam, het kloppende hart van de nationale R&B-scene waar bijvoorbeeld ook de carrières van Romeo, Sat-R-Day en Re-Play begonnen. Zijn eerste single “Magic” is volgens Gio, die op dat moment een opleiding piano en zang volgt aan het Conservatorium, een goed voorproefje van wat van hem te verwachten valt: een mix van muzikale stijlen die het R&B-genre ontstijgt. “Ik wil niet vergeleken worden met Usher ofzo, ik heb mijn eigen Gio-stijl: sexy, ‘rough’ en gevarieerd. Het is niet alleen R&B maar ook pop, reggae, dancehall, noem maar op”.

Zijn tweede single “Fantasy Girl” is een grote hit in Nederland maar ook in bijvoorbeeld Duitsland en Zweden. Gio is populair bij de jeugd van 8 tot 80 en met zijn charmante verschijning de ideale schoonzoon.

Vanaf 2005 zijn er diverse samenwerkingen met andere grote artiesten zoals Darryl, Yes-R, Partysquad en Ali B, met deze succesvolle rapper doet Gio een honderdtal optredens met de theatershow : Het leven van de straat. Ook komen er een aantal singles met Ali B uit. De meest bekende is de nummer 1 hit “Groupie Love” uit 2007, waarvan Gio de leadzanger is.

In 2007 komt Gio met zijn eerste eigen Nederlandstalige productie “Zonder Jou”. In de scene is de plaat al snel een hit, maar het grote publiek moet toch nog even wennen aan een Nederlands zingende Gio. En dat gebeurt in december 2007 als het meesterwerk “Denk Aan Jou” ter promo word gedraaid bij de grote radiostations. De vraag naar het nummer is al enorm, terwijl de single eigenlijk pas gepland staat voor eind januari 2008… Gio’s platenmaatschappij besluit de single direct te releasen en niet zonder succes. Bij Radio 538 ‘maakt’ men de plaat met maar liefst 78% (een van de hoogste scores tot nu toe). Ook bij de stations FunX en Juize FM gaat de plaat helemaal los. Op YouTube wordt de clip vele malen bekeken.

2008 begint dus goed voor Gio en ook is hij weer terug te vinden op podia en in discotheken in het hele land. In de zomer van 2008 is Gio ook te vinden op Kreta en in Spanje. In Polen treedt hij op voor ruim 10.000 mensen, die op dat moment nog nooit van Gio gehoord hebben. Later blijkt dat hij de megaster van de avond is geworden! Vlak voor de zomer komt het nummer “Obsessie” uit. Voor de videoclip worden audities gedaan via muziekzender TMF en hoewel de plaat de top-40 niet haalt is het wederom een succes in ‘de scene’.

In september 2008 duikt Gio de studio in om te gaan werken aan zijn album. Hij wil duidelijk maken dat hij niet alleen het stempel “Urban” of “R&B” wil, zingt tal van nieuwe nummers in en werkt aan een breder repertoire. Als klein voorproefje op wat komen gaat brengt hij samen met zijn vriend Fouradi het nummer “Jong rijk en sexy” uit. De plaat komt alleen uit op het videochannel YouTube en is puur bedoeld voor de fans van beide artiesten.

Met de ballad “Je Hebt Me” laat Gio horen dat hij echt beschikt over een stem als een nachtegaal.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button