Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Gerrit Christiaens boeken

Gerrit Christiaens boeken

Gerrit Christiaens boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Gerrit Christiaens of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Er zijn momenten die je leven veranderen. Voor Gerrit Christiaens kwam dit moment op Sinterklaasavond 1964, toen hij voor het eerst in aanraking kwam met een gitaar. Gerrit was negen, en de liefde die toen werd aangewakkerd is tot op heden alleen maar gegroeid.

Reeds op 14-jarige leeftijd begon hij met het schrijven van eigen liedjes, geïnspireerd door grote artiesten als John Cale, Bob Dylan en Tim Buckley. In 1973 stond Gerrit voor het eerst op het podium, waarna optredens volgden in jongerencentra, manifestaties, cafés en kleine theaters. Het karakter van zijn uitvoeringen was typerend voor die tijd: kritisch en politiek getint. Nadat Gerrit deel had genomen aan verschillende popgroepen, besloot hij solo verder te gaan en kwam de ommezwaai van protestzanger naar beroepsentertainer, maar zijn doel is onveranderd gebleven: mensen vermaken.

Als zanger-gitarist heeft Gerrit een enorm repertoire opgebouwd waarmee hij een gevarieerd publiek kan vermaken. Inmiddels heeft hij meer dan 20 jaar ervaring als professionele muzikant opgebouwd en weet hij in elke zaal, groot of klein, sfeer te brengen. In maart 2003 is de tweede CD met uitsluitend eigen liedjes verschenen: “Gerrit sings from The Magic Book”. Met het uitkomen van de videoclip: “Droom met mij” in 2007 is er weer een mijlpaal bereikt.

Na het uitbrengen van een single en een aantal CD’s kwam bij Gerrit de behoefte om weer Nederlandstalige liedjes te gaan zingen zoals in de beginjaren van zijn carrière. Hij zocht contact met de Venlose componist Gino Taihuttu (o.a. bekend van Gin on the Rocks, Rosemary’s Baby, Boris, Julia Loko en the Wild Things). Taihuttu schreef en produceerde het nummer “Niemand” voor de zanger uit Horst. Zij kregen daarbij hulp van drummer Jantje Sanders en pianist Erwin Muller. Ook zorgde Taihuttu dat er een videoclip van het nummer “Niemand” opgenomen werd.

De componist omschrijft het nummer als “een politieke boodschap, met een zomers gevoel.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button