Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Gerard Cox boeken

Gerard Cox boeken

Gerard Cox boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Gerard Cox of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Gerard Cox is een artistieke duizendpoot. In zijn inmiddels meer dan 40-jarig artiestenbestaan heeft hij als zanger 13 LP’s uitgebracht; de muziek van films en musicals waarin hij heeft opgetreden nog niet meegeteld. Hij scoorde diverse hits in de Top-40, waarvan ”t Is weer voorbij die mooie zomer’ een van de bekendste is.

Gerard Cox boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van Gerard Cox zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking.

Wie is Gerard Cox

De hit ”t Is weer voorbij die mooie zomer’ stond maar liefst 26 weken in de Top-40. In 1998 verscheen de 15e CD van Gerard Cox, getiteld ‘Andere Noten’. Op deze CD zingt Gerard o.a. duetten met Paul de Leeuw en Joke Bruijs. Over zijn laatste CD ‘Wat je zingt dat ben je zelf’, waarop hij begeleid wordt door Eric van der Wurff op piano, waren zelfs de heren en dames recensenten laaiend enthousiast!

Acteur

Gerard Cox is ook acteur. Hij speelde de hoofdrol in de Nederlandse versie van de Broadway musical ‘Promises, Promises’, en in de originele Nederlandse musical ‘Fien’. Hij was te zien in ‘Hoofdstuk Twee’ (Chapter Two) van Neil Simon en in ‘Gekke Mensen’ (Absurd person singular) van Alan Ayckbourn; stukken die hij ook vertaalde.

Als acteur verscheen Gerard Cox in de films ‘Het Debuut’ en ‘Lieve Jongens’. Nouchka van Brakel en Gerard hebben – 25 jaar na ‘Het Debuut’ – hun succesvolle samenwerking opnieuw opgevat. Hij speelde de hoofdrol in haar laatste film ‘De Vriendschap’.

Verder speelde Gerard de hoofdrol in de Nederlandse comedyserie ‘Vreemde Praktijken’, een serie die zijn vervolg kreeg in ‘Toen was geluk heel gewoon’. Gerard schrijft samen met Sjoerd Pleijsier de scripts zelf. Het is de triomf van de gezelligheid, waaraan de kijkers meer dan ooit behoefte blijken te hebben. De serie won in 1999 een Academy Award èn de Televizierring!

Schrijver

Daarnaast schrijft Gerard Cox ook boeken en toneelstukken. Hij schreef niet alleen het merendeel van de liedjes en sketches van de revues waarin hij speelde met o.a. Jasperina de Jong, Frans Halsema en Rogier van Otterloo, maar ook succesvolle boeken zoals ‘Jongen, rook jij wel genoeg?’ en ‘3-0 achter, niets aan de hand’. In 1992 verscheen zijn laatste brievenboek: ‘Poste Restante’. Tevens schreef hij het scenario van de misdaadfilm ‘De Zwarte Ruiter’. Voor toneel vertaalde hij ook ‘One for the Road’ (Stennis met Dennis) van Willy Russell. En voor televisie bewerkte hij de serie ‘De Fabriek’.

Presentator

Het laatste punt van de veelzijdigheid van Gerard Cox is zijn presentatiewerk. Hij heeft onder andere inmiddels al meer dan 350 Zondagochtendconcerten in de Rotterdamse Doelen gepresenteerd.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button