Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Gary Numan boeken

Gary Numan boeken

Gary Numan boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Gary Numan of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Op vrij jonge leeftijd richtte hij Tubeway Army op. In 1978 nam de groep verschillende punknummers op. Later werd via het label Beggars Banquet het titelloze Tubeway Army-album uitgebracht.
Toen de groep de studio in dook voor het volgende album vond Gary een Moog-synthesizer in de hoek van de opnamestudio. In plaats van een puur punkalbum werd dit album overheerst door stevige gitaarriffs en stevige synthgeluiden. Are Friends Electric? werd als single uitgebracht en werd onverwacht een hit, zowel in het Verenigd Koninkrijk als ver daarbuiten.

The Pleasure Principle bracht hij uit onder de naam Gary Numan. Hierop werden alle gitaren vervangen door de Moog-synthesizers. Vooral de polymoog-keyboard-preset “Vox Humana” werd overvloedig gebruikt. Ook deze plaat werd een nummer één in het Verenigd Koninkrijk.

Cars werd eveneens een internationale hit. In 1980 bracht hij Telekon uit. Het materiaal werd ook goed ontvangen en de optredens werden ook gewaardeerd, maar kostten ook handenvol geld. De jonge Numan kon de druk amper aan en hij verraste vriend en vijand door aan te kondigen te zullen stoppen.

Hij startte echter na een pauze met het maken van Dance (1981). I Assassin en Warriors volgden, maar hadden niet meer het succes van voorheen. Hij begon met een Britse tournee en bracht Berserker en The Fury uit. De funk- en jazzinvloeden spraken de fans blijkbaar minder aan dan de stevige synthgeluiden. Zijn volgende platen waren meestal een poging om commercieel er wat bovenop te geraken, maar hij slaagde daar niet in.

In 1994 bracht hij Sacrifice uit, een album dat is gemaakt zonder hoop op succes. Bijna alle instrumenten had hij zelf ingespeeld en de sfeer is vrij donker. Exile (1997) ging nog verder en hier zagen we een nieuwe Gary Numan verschijnen. De nummers worden gezien als sterk en krachtig, in het electro/gothicmilieu wordt dit album gewaardeerd.

In 2000 bracht hij Pure. Hij bleef toeren, maar de Amerikaanse fans moesten geduld oefenen. De daaropvolgende jaren bracht hij nog wat zoethoudertjes uit en in 2006 kwam het album Jagged uit, de opvolger van Pure. Ook dit keer viel het album bij de fans in de smaak, maar het commercieel succes bleef, zoals in de beginjaren, uit.

Gary Numan zegt zelf gelukkiger te zijn dan ooit tevoren. Zijn carrière komt stilaan uit een heel diep dal. In 2003 werd hij vader van Raven en Persia. Toch werd bij Gary Numan het Syndroom van Asperger vastgesteld. Hierdoor werd hij niet altijd even goed begrepen in zijn reacties op bepaalde situaties, waardoor hij door sommigen soms als arrogant werd beschouwd. Zijn vrouw Gemma wijkt meestal voor geen meter van zijn zijde. Zo blijft alles onder controle. Hij heeft een grote liefde voor vliegtuigen en auto’s. Toen zijn muzikale carrière aan de grond zat kon je hem terugvinden op internationale luchtshows als stuntpiloot met een Brits vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. In zijn autocollectie staat onder andere een TVR. Verder hielp hij mee aan Men and Motors, een televisieprogramma waarin hij verschillende soorten sportwagens mocht testen.

Vele bekende artiesten, waaronder Nine Inch Nails, Moloko, Foo Fighters, Fear Factory, Marilyn Manson en de Sugababes, vermelden in interviews Gary Numan als een idool te zien of als iemand die veel invloed op hen had.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button