Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Franky Boy boeken

Franky Boy boeken

Franky Boy boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Franky Boy of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Franky Boy is de artiestennaam van de 46-jarige Frank Kneepkens uit Weert. De grootste bekendheid verwierf hij met de carnavalshit “Oh Mia Bella Margarita”, die nog elk jaar volop gedraaid wordt. Op dit moment staat Franky Boy in de belangstelling met zijn nummer “Katerien”, dat uitgebracht is op de carnavalsverzamel-CD “Vastelaovesrecepte”.

Als “menneke” van een jaar of zes, zeven

kwam Franky Boy als sopraan terecht bij een jeugdkoor in Weert. Tegelijkertijd volgde Franky Boy pianolessen, maar dat was geen groot succes. Franky Boy bespeelde het “hakijzer”, zoals ‘ie zelf de piano noemt, omdat zijn moeder dat nu eenmaal wilde en graag met haar zoon “quatre main” speelde. Het zingen ging hem beter af. Met het kerkelijk jongerenkoor verzorgde hij zelfs optredens in Parijs. Rond zijn 16e, we praten dan over het jaar 1966, maakte Frank de opgang mee van een nieuw fenomeen: de discotheek. Franky Boy besloot tijdens de weekends aan de slag te gaan als DJ. Dit deed hij niet onverdienstelijk, want tijdens kampioenschappen georganiseerd door de AVRO werd hij zelfs 2x Zuid-Nederlands Kampioen.

Franky Boy

“Op een bepaald moment ben ik er echter mee gestopt. ik was al iets ouder, had een familie gesticht en zag geen uitdaging meer in mijn DJ-activiteiten. Rond 22.00 uur begon ik al op mijn horloge te kijken of ‘t niet al sluitingstijd was, dus dat had geen zin meer. In die tijd was ik al werkzaam bij platenmaatschappij Telstar, als promoter. Ik was eens bezig met een of ander administratief akkefietje waarvoor ik meneer Johnny Hoes moest spreken. Ik liep naar de studio waar hij net met een orkestband bezig was. Hij zei dat hij voor die muziek nog geen zanger had. Puur voor de gein zei ik tegen hem: “Nou zal ik ‘t maar even doen!” Hoes pakte me echter dubbel en dik terug, want hij antwoordde mij dat ik dan maar achter die microfoon moest gaan staan. Ik deed dat en zong de tekst in van het nummer: “Een ezel stoot zich geen tweemaal”. Na afloop was Hoes dolenthousiast en zei: “Een nieuwe artiest is geboren!” Het enthousiasme was echter iets te groot, want van de 1000 singles die toen gedrukt zijn, zijn er geloof ik 15 verkocht. Ik dacht dus bij mezelf “een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen”, dus Hoes zal mij wel nooit meer vragen om een liedje in te zingen.

Wat schetst

echter mijn verbazing? Na twee maanden vroeg Hoes mij opnieuw een nummer in te zingen. Dat was “Oh Mia BeIla Margarita”. Ik vond dat natuurlijk wel leuk en dook opnieuw de studio in. Enkele weken later was ik met vakantie in Spanje toen mijn moeder plotseling aan de lijn hing: “Frank je moet terugkomen, je hebt TV!” 1k zei: “Wat heb ik?” Ik lag lekker te luieren op het warme strand en begreep absoluut niet waar mijn moeder ‘t over had, maar het was inderdaad waar. “Oh Mia Bella Margarita” was ingeslagen als een bom en ik moest optreden in het programma “Op losse groeven” van Chiel Montagne. Ik dus meteen in het vliegtuig en hup terug naar Nederland. Tja, dat is nu 14 jaar geleden. In de Top-40 bereikte die hit de l1e plaats in de Nederlandse top 30 zelfs een eerste plaats. Daarna volgde het ene succes na het andere: “Palomita”, “Wat mist er door het struikgewas” en natuurlijk de carnavalsknallen “Hey Barbariba”. Daarna volgde bijvoorbeeld nog “Dans met mij tot morgenvroeg”. Door deze succesjes was mijn naam gevestigd in het feestcircuit en kreeg ik tal van aanbiedingen om optredens te verzorgen, hetgeen ik nog altijd met veel plezier doe. Rond de carnaval is het altijd superdruk. Daarna treed ik meestal lx per week op, her en der in het land.

Katerien

Katerien is een nummer dat in het verleden al eens is uitgebracht.. In samenwerking met Jos Laumen van de gelijknamige CD-Shop en het platenlabel Limbo Music besloot Franky Boy dit nummer in een nieuw vlot jasje te steken en te voorzien van een Limburgse tekst. Het nummer staat op de verzamel-CD “Vastelaovesrecepte”. Franky Boy: “Bijzonder leuk is dat de Bunny Records onlangs besloot dit nummer ook in een Nederlandse versie uit te brengen, via het distributienet van Dino, welbekend van TV. Op dit moment probeer ik dus zowel in de Limburgse als de Nederlandse hitparades terecht te komen, 2x kans”.

In het dagelijks leven is Franky Boy

werkzaam als commercieel medewerker bij de Duitse platenfirma Zyx Music uit Mehrenberg, die een Limburgse vestiging in Maastricht heeft. De firma is enige tijd geleden een samenwerkingsverband met Masters Music uit Roermond aangegaan. Franky Boy: “Mijn hele leven heb ik al in de muziekwereld gewerkt. Eerst 11 jaar bij Telstar, waarvan 2 als verkoper, en daarna nog diverse jaren bij Dureco in Weesp en CNR in Hilversum. Het zingen is voor mij een uiterst leuke nevenactiviteit. Daarbij beperk ik mij wel tot de feestmuziek, bestemd voor het gezelligheidscircuit. Serieus zijn, dat gaat mij niet zo goed af!”

Carnaval 2003

kwam Franky Boy met zijn nieuwe hitsingle: “De kat krabt de krullen”!

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button