Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Franky Boy boeken

Franky Boy boeken

Franky Boy boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Franky Boy of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Franky Boy boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van Franky Boy zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking.

Wie is Franky Boy

Franky Boy is de artiestennaam van Frank Kneepkens uit Weert. De grootste bekendheid verwierf hij met de carnavalshit ‘Oh Mia Bella Margarita’, die nog elk jaar volop gedraaid wordt. Ook stond hij in de belangstelling met zijn nummer ‘Katerien’, uitgebracht is op de carnavals verzamel CD ‘Vastelaovesrecepte’.

Franky Boy kwam op jonge leeftijd als sopraan terecht bij een jeugdkoor in Weert. Tegelijkertijd volgde hij pianolessen, maar dat was geen groot succes. Frank bespeelde het ‘hakijzer’, zoals hij zelf de piano noemt, omdat zijn moeder dat nu eenmaal wilde en graag met haar zoon quatre main speelde.

Het zingen ging Franky Boy beter af. Met het kerkelijk jongerenkoor verzorgde hij zelfs optredens in Parijs. In de jaren ’60 maakte hij de opgang mee van een nieuw fenomeen: de discotheek. Franky Boy ging tijdens de weekends aan de slag als DJ. Dit deed hij niet onverdienstelijk, want tijdens kampioenschappen georganiseerd door de AVRO werd hij zelfs twee keer Zuid Nederlands Kampioen.

Nadat hij als DJ was gestopt, werkte hij als promoter bij platenmaatschappij Telstar. Daar kwam hij in contact met Johnny Hoes, die hem vroeg om het nummer ‘Een ezel stoot zich geen tweemaal’ in te zingen. Johnny Hoes was enthousiast over het resultaat en kwam niet veel later met nog een nummer voor Franky Boy. Dat was ‘Oh Mia BeIla Margarita’.

Het nummer sloeg in als een bom en Franky Boy kreeg een optreden in het programma ‘Op losse groeven’ van Chiel Montagne. In de Top-40 bereikte ‘Oh Mia BeIla Margarita’ de 1e plaats. Daarna volgde het ene succes na het andere: ‘Palomita’, ‘Wat mist er door het struikgewas’, ‘Dans met mij tot morgenvroeg’ en natuurlijk de carnavalsknaller ‘Hey Barbariba’. Door deze successen werd Franky Boy een gevestigde naam in het feestcircuit. Hij kreeg tal van aanbiedingen om optredens te verzorgen, wat hij nog steeds met veel plezier doet. Vooral rond de carnaval is het altijd superdruk.

‘Katerien’ is een nummer dat in het verleden al eens is uitgebracht. In samenwerking met platenlabel Limbo Music besloot Franky Boy dit nummer in een nieuw vlot jasje te steken en te voorzien van een Limburgse tekst. Het nummer staat op de verzamel CD ‘Vastelaovesrecepte’. In 2003 bracht hij voor carnaval de hitsingle ‘De kat krabt de krullen’ uit.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button