Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Frank en Mirella boeken

Frank en Mirella boeken

Frank en Mirella boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Frank en Mirella of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

1963 – 1969
De in Bergen op Zoom geboren Frank Mortiers begint als drummer in een onbetekenend skiffle-groepje. Hij geeft zijn drummersloopbaan op, omdat hij zich realiseert dat zijn talenten op een ander terrein liggen.Na achtereenvolgens deel uitgemaakt te hebben van een cabaretgroep, een soldatenkoor en een amateurtoneelgezelschap treedt Mortiers toe als zanger van de beatgroep 19th Dimension. Na drie jaar zonder succes valt de groep uiteen. Mortiers richt een close harmony-groep op, Art Gallery. Die groep komt niet van de grond, maar éen van de meisjes van de groep is Mirella, die van Indonesische afkomst is. Frank gaat met haar verder als zangduo, zingend in het Engels en begeleid door de groep The Midnight Special.

1970 – 1980
Het duo wordt ontdekt door Jack de Nijs (artiestennaam Jack Jersey). Op zijn aanraden besluiten Frank en Mirella in het Nederlands te gaan zingen. De eerste single Met Jou Alleen wordt geen hit, maar zet het duo landelijk wel in de schijnwerpers. De singles Cher Ami en Verliefd Verloofd Getrouwd belanden in de hitparade. Vanaf dat moment gaat het Frank en Mirella voor de wind. Zij treden op door het hele land. De single De Deur Staat Altijd Open scoort matig, waarop het duo besluit het weer eens in het Engels te proberen. De b-kant De Verzonken Stad is een vertaling van Mortiers van Die Versunkene Stadt van het Duitse duo Adam & Eve. De zenders van de radiopiraten in het noorden van Nederland draaien dit nummer grijs, waarop platenmaatschappij Polydor besluit het nummer als A-kant uit te brengen.

1981 – 1990

De Verzonken Stad bereikt de vierde plaats in de Nederlandse Top 40. Mirella stopt en wordt vervangen door Marjan van Kampen. De eerste single met de tot Mirella omgedoopte Marjan wordt niet meteen een succes. Na Regen Komt Zonneschijn komt niet verder dan de tipparade.
De Vissers van San Juan bereikt de vijftiende plek in de hitparade, de grootste hit met de nieuwe bezetting. In de periode 1985-1993 is Peter Koelewijn voor het duo actief als componist, tekstschrijver en producer. Heimwee Naar De Zee is een conceptplaat die het duo samen met de Kermisklanten maakt. Onder productionele leiding van Peter Koelewijn.

1991 – 2000

Frank en Mirella scoren een kleine hit met Mykonos dat tot stand komt in samenwerking met Peter Koelewijn. Het album Heimwee Naar De Zon is een vervolg op het gelijknamige succesvolle album uit 1988. Ditmaal werkt het duo samen met de Zusjes Wouterse op accordeon. Het duo maakt in samenwerking met Pierre Kartner een plaat, maar de singles floppen stuk voor stuk.
Na het floppen van de single Cara Mia kiest Marjan voor een solo-carrière. Mortiers moet weer op zoek naar een nieuwe Mirella. Karin Goverde, de dochter van Mortiers’ producer en zakelijk leider Jan Boezeroen is de uitverkorene. Onder de naam Frank M. verzorgt Frank de vocalen op de single Kom Maar H´or (Nannes), een liedje over Nannes, een bestaande zwerver uit Hilversum. De single Sierra Madre schopt het niet tot een hit. In Oostenrijk wordt het nummer een echte après-ski-hit door toedoen van de Zillertaler Schützenjäger. Het duo Frank en Mirella bestaat in 1998, 25 jaar.
In 2000 brengt Mirella een solo cd uit met Indische liederen.

In het jaar 2012 brachten Frank en Mirella hun laatste full CD uit “Voor Altijd” waarop ook diverse recente hitsingle stonden zoals “Een zomer lang” en “Geef mij de zon, de maan, de sterren”.

Anno 2013 zijn Frank en Mirella niet meer weg te denken van de Nederlandse podia’s.

De optredens blijven voor de fans en liefhebbers van het Nederlandse lied ‘Een feest der herkenning’. Voor jong en oud, want de hits blijven zowel landelijke, als regionaal veel gedraaid worden op de radio. Wie zingt ze niet mee “De verzonken stad”, “Wat ik zou willen”, “Kop of Munt”, “Nou en of love”, ja, allemaal hits van uw Frank en Mirella.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button