Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Frank Boeijen boeken

Frank Boeijen boeken

Frank Boeijen boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Frank Boeijen of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Frank Boeijen is een ware pionier in de Nederlandstalige popmuziek. Hij is zanger, tekstdichter en componist. In de jaren ’80 richt hij de succesvolle Frank Boeijen Groep op en gaat vanaf de jaren ’90 als soloartiest verder. Elk jaar doet hij een theatertournee en speelt hij op festivals in Nederland en België. Inmiddels heeft Frank Boeijen meer dan 500 songs en bijna 30 studio-albums op zijn naam staan.

Frank Boeijen boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van Frank Boeijen zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking van Frank Boeijen & Band. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Wie is Frank Boeijen

Frank wordt in 1957 geboren als laatste van tien kinderen in een Nijmeegs gezin. Vanaf zijn middelbare schooltijd schrijft hij muziek met Nederlandse teksten en debuteert hij met zijn eerste plaat: Boeijen en Pennings.

Jaren ’80

Frank richt samen met gitarist Will Theunissen, drummer Henk Wanders en bassist Nels Busch de Frank Boeijen Groep op. In 1984 krijgen ze de Zilveren Harp van Buma Cultuur. Het is ook het jaar van de klassiekers Zwart Wit en Kronenburg Park.

Jaren ’90

In 1990 ontvangt Frank Boeijen de Gouden Harp voor zijn hele oeuvre. Het jaar ervoor heeft hij het nummer ‘Zeg me dat het niet zo is’ geschreven. Na 10 albums met de Frank Boeijen Groep gemaakt te hebben, verschijnt in 1991 het eerste solo-album ‘Wilde Bloemen’.

Het nieuwe millennium

In 2002 ontvangt Frank een Edison in de categorie Beste Zanger. 2004 is het jaar van het 25-jarig artiestenjubileum van Frank Boeijen. Tijdens het Gala van het Nederlandse Lied zingen collega’s zijn nummers onder leiding van het Metropole Orkest. Frank krijgt op 23 maart in de Amsterdamse Melkweg de Edison Oeuvreprijs uitgereikt. In 2007 lanceert hij zijn eerste boek, inclusief cd: 36,9°C.

Het album ‘Liefde & moed’ ziet het levenslicht in 2013. Een korte, speciale theatertournee wordt afgesloten in de Stadsschouwburg Nijmegen. Frank wordt onderscheiden met de Zilveren Erepenning van Gemeente Nijmegen. Een productief jaar, want in november 2013 wordt er ook een nieuw album gelanceerd. ‘Een vermoeden van licht’ verschijnt zowel in boekvorm als in een special edition met vinyl.

Gastoptredens Frank Boeijen

In 2014 is Frank inmiddels voor de achtste keer te gast bij Vrienden van Amstel Live in Ahoy en in 2016  is hij te gast bij een reeks Symphonica in Rosso in het Ziggodome.

Boeken met muziek en theatertours

Hij lanceert Frank zijn nieuwe album ‘Land van belofte’ en start aansluitend de theatertournee. In 2017 komt ‘Het mooiste & het beste 2’ uit, een boek met drie CD’s en een dvd uit de periode 1997-2017. Bij elk nummer geeft Frank een toelichting over ontstaan en achtergrond. Van NPO Radio 5 krijgt hij de Oeuvre Award uitgereikt. Het jaar daarop komt ‘Palermo’ uit, wederom een boek met 2 CD’s vol met nieuwe liedjes. Aansluitende theatertours lopen in het voorjaar van 2018 en 2019.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button