Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Extince boeken

Extince boeken

Extince boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Extince of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Extince, de Exteronaldus, Prince Extince of eigenlijk Peter J.C. Kops is de vader van de Nederlandse hiphop en scoorde in 1995 de eerste Nederlandstalige hiphop hit ‘Spraakwater’. Met zijn (Brabantse) woordspelingen en zijn zachte g wist hij heel Nederland te veroveren. Zijn muziek zit vol funkinvloeden en in zijn teksten laat hij zien een goed gevoel voor humor te hebben.

Spraakwater (IJskoud ’t lekkerst)

De eerste Nederlandstalige hiphop-plaat die de top tien van de hitlijsten bereikt! Met de komst van deze single stapt de hiphop van Nederlandse bodem eindelijk uit de kinderschoenen. Extince tilt het genre naar een hoger niveau door niet langer Amerikaanse hiphop domweg te vertalen en niet klakkeloos te imiteren wat rappers in de Verenigde Staten doen. De geboorte van de typisch Nederlandse hiphop is een feit.

Hiphop is een vak en Extince is de vakman (uit: Spraakwater)

Zijn debuutalbum uit 1998, genaamd ‘Binnenlandse Funk’, ontvangt lovende kritieken en de singles ‘Viervoeters’, ‘Kaal Of Kammen’ en ‘Zoete Inval’ belanden stuk voor stuk in de hitlijsten. In 2000 verschijnt zijn tweede album; ‘Vitamine E’. Ondanks dat de singles ‘Grootheidswaan’ en ‘De Avonturen van de Exter-o-Naldus’ zijn eerder behaalde successen niet evenaren, kunnen ze zeker hits genoemd worden. In 2004 werd het album ‘2e Jeugd’ uitgebracht, dat net als ‘Vitamine E’ drie jaar na zijn voorganger verscheen.

In 2006 werkte hij mee aan de opening van de TMF awards met het nummer ‘Ben Je Down’. Extince blijft actief met het maken van eigen muziek en verschijnt tevens op het album van Flinke Namen. In 2012 brengt hij een album uit genaamd ‘De Winnaar Houdt Aan’, waarop hij samenwerkt met diverse bekende rappers zoals Ali B, Fresku en Gers Pardoel.

In 2006 zorgde Extince samen met The Partysquad, Jacqueline Govaert en Big Boy Caprice voor de opening van de TMF Awards met het nummer ‘Ben Je Down’. Op 9 december kwam de single op basis van alleen downloads binnen op nummer 4 in de Single Top 100. Op 7 december 2007 verscheen het vierde album: ‘Toch?’ met als eerste single het nummer ‘Repper De Klep’. In 2009 staat Extince op het album van de Flinke Namen; ‘Superstuntwerk’.

De Winnaar Houdt Aan

Het album ‘De Winnaar Houdt Aan’ verscheen in januari 2012 met daarop maar liefst 24 tracks in mixtape vorm. Het album is gemixt door DJ DNS en DJ EZD en bevat samenwerkingen met I Am Aisha, Gers Pardoel, Fresku, Ali B, Jayh, Kasper van Kootenband en vele anderen.

De Correspondent (2015) publiceerde een artikel waarin werd benoemd dat de man die Nederland leerde rappen zijn spraakwater hervonden heeft. Na een aantal jaren radiostilte kwam Extince in 2015 terug met het album ‘X’. Op dit album is hij naast Nederlandstalig ook weer in het Engels te horen en zijn samenwerkingen te vinden met onder andere Rotjoch, Shirma Rouse, Keizer, Ross & Iba.

Tegenwoordig tourt Extince samen met zijn DJ door heel het land en brengt hij de bekende hits, oud en nieuw door elkaar, afgewisseld met albumnummers ten gehore.

Extince boeken
Extince boeken

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button