Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Eva van de Wijdeven boeken

Eva van de Wijdeven boeken

Eva van de Wijdeven boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Eva van de Wijdeven of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Eva begon op 13-jarige leeftijd bij de jeugdgroep van de Paardenkathedraal. Ze brak in 2002 door met de rol van Desie, in de serie Dunya & Desie van de NPS, geregisseerd door Dana Nechushtan. De serie is, in 2005, in de categorie beste buitenlandse jeugdserie genomineerd voor een Emmy Award.
In 2008 ging de film Dunya & Desie in première, waarin Eva opnieuw in de huid kruipt van Desie. Regie was wederom in handen van Dana Nechushtan. Dunya & Desie was gekozen als Nederlandse inzending voor de Best Foreign Language Film Academy Award 2009. Ook heeft de film internationaal meerdere prijzen gewonnen, waaronder de ‘Variety Critics Choice 2008′, ‘Best Teen Film Award’ op het Sarajevo Film Festival en de prijs voor de ‘beste film’ op de Isabella International Film Week in Maratea, Italië.

Eva werkte samen met Alex van Warmerdam aan de film De laatste dagen van Emma Blank. De film was te zien vanaf mei 2009 in de bioscopen. Zij speelde in enkele korte films, waaronder; Kramers Crisis een eindexamenfilm (2002) van Thomas Korthals Altes, en een film van Robert Jan Vos (2004), t.b.v. het Filmfestival. In 2006 was Eva ook te zien in de telefilm Escort, onder regie van Frank Ketelaar. Eva speelt ook een rol in de laatste film van Alex van Warmerdam, Borgman.

Daarnaast heeft ze verschillende gastrollen gespeeld in televisieseries zoals Baantjer, Spangen, Zoop, Costa, Kinderen geen bezwaar, Grijpstra en de Gier, Keyzer & de Boer en Verborgen Gebreken. Ook was ze te zien in Het Klokhuis van de NPS. In 2005 speelde ze een hoofdrol in de populaire serie Vuurzee, zij was ook te zien in het tweede seizoen (uitgezonden voorjaar 2009). Eva vertolkte een van de hoofdrollen in de tv-serie Het Schnitzelparadijs (BNN). En was ze te zien in de One Night Stand Dag in, Dag uit (IDTV/NPS/VARA/VPRO), van regisseur Ties Schenk.

Eva vertolkt de hoofdrol in de succesvolle serie A‘dam E.V.A. De serie is een samenwerking tussen de NPS/VPRO en VARA (ism Flinck Film) en werd geschreven door Robert Alberdingk Thijm, en geregisseerd door Norbert ter Hall. Wegens groot succes zijn inmiddels de opnames van het tweede seizoen afgerond, te zien in 2014.

Eva is ook regelmatig te zien op het toneel; zo heeft zij meerdere voorstellingen gespeeld bij de Paardenkathedraal; Rebel in 2002, De Vader (2005) en Paris Texas in 2006, Kassa! (Parade, 2007) en Closer (2008), allen onder regie van Paula Bangels. In 2009 was Eva te zien in Tirza, van het Nationale Toneel, en op de Winterparade, in de voorstelling Sneeuwmeisjes. In 2011 werkte Eva opnieuw samen met Alex van Warmerdam, in de voorstelling Bij het Kanaal naar Links, een samenwerking van De Mexicaanse Hond en Olympique Dramatique. Afgelopen seizoen speelde Eva een rol in de voorstelling Wie is er bang voor Virgina Wolf?, van Hummelink Stuurman, onder regie van Paula Bangels. Volgend jaar zal Eva opnieuw met Paula samenwerken in de voorstelling Agnes of God.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Populaire artiesten

Call Now Button