Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Erik de Zwart boeken

Erik de Zwart boeken

Erik de Zwart boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Erik de Zwart of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Erik de Zwart was al snel gezegend met twee hobby’s: treintjes en radio. De radiohobby wordt met de jaren steeds serieuzer. Na radio gemaakt te hebben op zee voor Radio Caroline krijgt Erik grote bekendheid tijdens zijn tijd bij Veronica waar hij onder meer ‘De Top 40’ presenteerde. Na wat omzwervingen keert hij in 2008 weer terug op zijn oude nest: Radio Veronica. Ieder weekend is hij daar met ‘Veronica’s Top 40 Hitdossier’ te horen.

Erik de Zwart verzorgde op jonge leeftijd al drive-in shows op scholen. Zijn diskjockeybloed kroop waar het maar de kans kreeg. Eén van die kansen kreeg hij op zijn zestiende jaar bij de ziekenhuisomroep van het AZVU in Amsterdam. Tijdens een vakantie in het Spaanse Playa de Aro bezocht hij de studio van Radio Mi Amigo. Hij ontmoette daar Ruud Hendriks, met wie hij in 1978 de allereerste kabelpiraat in Nederland, Radio Unique, oprichtte.

In 1979 werden Erik en Ruud gevraagd voor de hergeboorte van Radio Caroline. Na een woelige periode op zee koos Erik voor een carrière op het vasteland bij Veronica, waar hij mocht beginnen als presentator van ‘Muziek voor Miljoenen’ op Radio 4. Een jaar later maakte Erik zijn tv-debuut als presentator van ‘Nederland Muziekland’, al snel gevolgd door het legendarische ‘Countdown’.

Na een korte overstap van twee jaar naar de TROS nam Erik in 1986 de presentatie over van de ‘Top 40’.

Toen Veronica in 1992 besloot om veilig in het publieke bestel te blijven, ging Erik samen met Lex Harding een nieuw avontuur aan: het commerciële muziekstation Radio 538 te starten. Van 1995 tot 2003 was Erik directeur en DJ bij Radio 538. Hij presenteerde daar iedere vrijdagmiddag ‘de Top 40′. Bij TMF was hij in dezelfde periode te zien als TV-presentator en DJ met programma’s als XXX.

In 2003 werd Erik algemeen directeur van Talpa Radio International BV waar de radiozenders Noordzee 100.7 FM, Radio 10 Gold, Radio 100FM Denemarken en 4FM België onder vielen. In 2005 verlaat De Zwart Talpa Radio International. Op 1 november 2006 werd Erik de Zwart benoemd tot voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40.

In 2007 keert Erik nog één keer terug naar de radio, als hij de laatste uren presenteert van de ‘Top 1000 Allertijden’ bij Radio Veronica presenteert.

Na de hernieuwde kennismaking met Radio Veronica werd Erik in 2008 de station voice bij het station met de beste 80’s & 90’s hits. Ook nu kruipt het bloed waar het niet gaan kan want al in september 2008 begon De Zwart met het maken van het programma ‘Veronica Top 40 Hitdossier’.

“Eind 2007 heb ik de laatste uren van de ‘Top 1000 Allertijden’ bij Radio Veronica gepresenteerd. Dat voelde goed, ik ben ook nooit gestopt met radio maken omdat ik het niet meer leuk vond. We hebben nu een vorm gevonden waar ik mij helemaal op en Top 40 bij voel!”, aldus Erik de Zwart.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Populaire artiesten

Call Now Button