Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Erik de Zwart boeken

Erik de Zwart boeken

Erik de Zwart boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Erik de Zwart of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Erik de Zwart had als kind twee hobby’s: treintjes en radio. De radiohobby wordt met de jaren steeds serieuzer. Na radio gemaakt te hebben op zee voor Radio Caroline kreeg Erik grote bekendheid tijdens zijn tijd bij Veronica waar hij onder meer ‘De Top 40′ presenteerde. Na wat omzwervingen keerde hij in 2008 weer terug op zijn oude nest: Radio Veronica. Ieder weekend was hij daar met Veronica’s Top-40 Hitdossier te horen.

Erik de Zwart verzorgde op jonge leeftijd al drive-in shows op scholen. Zijn diskjockeybloed kroop waar het maar de kans kreeg. Eén van die kansen kreeg hij op zijn zestiende jaar bij de ziekenhuisomroep van het AZVU in Amsterdam. Tijdens een vakantie in het Spaanse Playa de Aro bezocht hij de studio van Radio Mi Amigo. Hij ontmoette daar Ruud Hendriks, met wie hij in 1978 de allereerste kabelpiraat in Nederland, Radio Unique, oprichtte.

In 1979 werden Erik en Ruud gevraagd voor de hergeboorte van Radio Caroline. Na een woelige periode op zee koos Erik voor een carrière op het vasteland bij Veronica, waar hij mocht beginnen als presentator van Muziek voor Miljoenen op Radio 4. Een jaar later maakte Erik zijn TV-debuut als presentator van Nederland Muziekland, al snel gevolgd door het legendarische Countdown. In 1986 nam hij de presentatie over van de Top-40.

Toen Veronica in 1992 besloot om veilig in het publieke bestel te blijven, ging Erik de Zwart samen met Lex Harding een nieuw avontuur aan: het commerciële muziekstation Radio 538 te starten. Van 1995 tot 2003 was Erik directeur en DJ bij Radio 538. Hij presenteerde daar iedere vrijdagmiddag De Top-40. Bij TMF was hij in dezelfde periode te zien als TV-presentator en DJ met programma’s als XXX.

In 2003 werd Erik algemeen directeur van Talpa Radio International BV waar de radiozenders Noordzee 100.7 FM, Radio 10 Gold, Radio 100FM Denemarken en 4FM België onder vielen. Daarna werd hij in 2006 benoemd tot voorzitter van de Stichting Nederlandse Top-40.

In 2007 keert Erik de Zwart nog één keer terug naar de radio, als hij de laatste uren presenteert van de Top-1000 Allertijden bij Radio Veronica. Na de hernieuwde kennismaking met Radio Veronica werd hij in 2008 de station voice bij het station met de beste 80’s & 90’s hits. Ook nu kruipt het bloed waar het niet gaan kan, want niet lang daarna begon Erik met het programma Veronica Top-40 Hitdossier.

Erik de Zwart boeken
Erik de Zwart boeken

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button