Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Erik de Koning boeken

Erik de Koning boeken

Erik de Koning boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Erik de Koning of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Erik de Koning

Erik de Koning, alias Enrico is inmiddels 12 jaar allround dance-producer en bij het grote publiek bekend door “WaterVerve” , een produktie samen met Mark van Dale.
Zijn produktie “Higher and higher” (met DJ Jurgen) bereikte de nummer 5 positie van de Nederlandse top 40 en werd wereldwijd uitgebracht.

Misschien is men nog het meest

onder de indruk van zijn releases onder de naam “Three Drives” (samen met DJ Ton TB). “Greece 2000”, “Sunset on Ibiza”, “Carrera 2” en “Air traffic”, zijn enkele titels die (zeker ook in de UK) uitgroeiden tot ware club-anthems.

Erik de Koning produceerde

door de jaren heen een enorm aantal tracks, maar hoe is het allemaal begonnen ? Samen met Mark van Dale, werkte Erik bij Midtown waar ze de “house-muziek” ontdekten. Ze kochten een eigen studio dat resulteerde al snel in een succesvolle plaat : Obscure FM’s “Michael Jackson is in heaven now”. Er volgden meer “stevige” produkties “Utter utter” en “Fuckface” (als King Dale). Als radio–dj presenteerde Erik (met Mark) ook het befaamde “Turbulentie live” op stads radio Rotterdam.

Erik’s muzikale voorkeur

veranderde en hij creëerde een geheel eigen stijl (club met trance invloeden) die tot op de dag van vandaag herkenbaar is.Halverwege de jaren ’90 stond hij, met zijn producersteam, aan de basis van de clubtrance stroming. Er volgden 2 succesvolle releases op DJ Jean’s label : It records. Dubfoundation’s “Emotions” en “Loosing sleep” van Club Royale.
Andere bekende produkties zijn : Enrico’s “Hardclubber” & “Disclubber”, Partision’s “No may gustah”, “Together” van Department One en “Something goin’ on” met Mark van Dale.

Ook Erik’s remixen scoren goed.

Kay merry go round”- Tales from the crib en “Seed ,scattered” van Rainbox stonden hoog in de Nederlandse danslijsten en werden wereldwijd uitgebracht. Andere bekende remixen zijn :Vengaboys’ Boom, boom, boom en DJ Jurgen ‘s Better off Alone. Als Three Drives(met Ton TB) maakte Erik o.a remixen voor Blank and Jones, Yves de Ruyter, Cor Fijneman, Scott Mac en Jason Nevins.

Erik’s specialiteit als dj

is het “opwarmen” van de dansvloer en uiteraard het neerzetten van een perfecte set met zijn eigen “trancy-achtige” stijl. Hij was 3 jaar resident dj in “A20” Rotterdam, draaide z’n platen in bekende Nederlandse clubs als Den Haag en Escape Amsterdam, maar ook Canada, Italie, Spanje, Finland en de UK.

Zijn nieuwste producties

uitgebracht als “Three Drives” en “DJ Ton TB” krijgen veel ondersteuning van bekende dj’s zoals Oakenfold,Tiesto,Paul van Dyk en Armin van Buuren. De meeste van deze tracks zijn inmiddels getekend door grote labels als Blackhole, Virgin UK en Vandit.

Three Drives’ “Air traffic”

stond wekenlang nummer 1 in alle Nederlandse dancecharts.Later dit jaar volgt de release van Three Drives’ 2e album “Melodies from the universe”.Op dit (dubbel) album staan naast 12 nieuwe tracks, ook remixen van de meest succesvolle releases.

verwacht : “Secretly” een gloednieuwe solo-release op Blackhole uitgebracht als “Erik de Koning”.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Populaire artiesten

Call Now Button