Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Erica Yong boeken

Erica Yong boeken

Erica Yong boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Erica Yong of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Erica Yong is al vele jaren een bekend gezicht in de zakelijke events- en entertainmentindustrie. Als leadzangeres bij Hollywood Boulevard en later als het gezicht van Hot Black Stuff stond zij op vele podia tijdens evenementen in binnen- en buitenland. De laatste jaren trad Erica veelvuldig op met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht in theatershows als Queen in Concert, Beatles in Concert en Hollywood in Concert. Haar krachtige en soms ruige stemgeluid en haar dynamische podium-performance maken haar tot een in het vak zeer gewaardeerde powerlady.

Erica Yong werd op 20 juli 1969 geboren te Amsterdam. Op 15 jarige leeftijd begon zij haar zangcarrière en in 1984 werd haar eerste single “My heart drums” uitgebracht. Na het behalen van haar Havo-diploma ging zij lichte muziek studeren aan het conservatorium. In 1987 scoorde Erica haar eerste hit met “Got me by the heart”.

In de jaren 90 heeft zij dance tracks uitgebracht in samenwerking met Ben Liebrand en DJ Peran, waarmee zij een hitnotering in de internationale dance-chart had. De meest recente hit van Erica was de titelsong van haar in 2000 uitgebracht album “Voel wat ik voel”. In de loop der jaren was zij in vele TV shows te zien zoals Toppop, Lost Vast, De 5 Uur Show, Koffietijd, Paul de Leeuw, TMF etc.

Erica heeft enkele jaren als leadzangeres van het succesvolle orkest Hollywood Boulevard gewerkt. Dit orkest begeleidde o.a. Marco Borsato, André Hazes, Lee Towers. Internationaal toerde Erica onder andere met Imagination in India en met The Three Degrees in Sri Lanka. In 1994 vertolkte zij in Wenen een hoofdrol in de musical The Sound of Motown. Met de groep Hot Black Stuff heeft Erica in april 2005 opgetreden op het Harare international festival of the Arts in Zimbabwe, één van de belangrijkste festivals van Afrika.

Om haar artistieke grenzen te verleggen heeft Erica haar stem verleend aan jingles bij Yorin FM, Evers staat op, Q-Music, 3 FM, Noordzee, Veronica, TMF. Haar stem was ook dagelijks te horen in de tune van Goede Tijden Slechte Tijden en zingt zij de soundtrack van de Disney film Kuzco 2.

In het theaterseizoen 2009 – 2010 vertolkt Erica de rol van Sylvia in de musical “Love me tender”.

Erica Yong is te boeken voor solo optredens met tape, live band of met het Erica Yong Collective. In een wervelende en swingende show brengen zij bekende disco, dance en soul classics waaronder “Soulman”, “Car Wash”, “Move on up”, “Turn the beat around”, “Natural woman”, “Keep me hanging on”, “Dance across the floor” en “This is my life”. Gegarandeerd dat de dansvloer vol staat.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button