Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Ellen ten Damme boeken

Ellen ten Damme boeken

Ellen ten Damme boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Ellen ten Damme of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Ellen ten Damme’s carrière als actrice komt vlot van de grond. Nog tijdens haar studie aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam speelt ze de hoofdrol in de film ‘Tranen van Maria Machita’. In 1992 speelt ze naast Antonie Kamerling in ‘De Kleine Blonde Dood’. Van 1992 tot 1994 speelt ze in de serie ‘Pleidooi’. Daarnaast zingt ze verschillende soundtracks van films in.

Ellen ten Damme boeken voor een evenement

Ellen ten Damme is voor verschillende soorten optredens te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Wie is Ellen ten Damme

In 1995 brengt Ellen ten Damme haar debuutalbum’Kill Your Darlings’ uit. De plaat krijgt goede recensies en wordt genomineerd voor een Edison, maar de verkoop valt tegen, waardoor een vervolg uitblijft. Ondertussen zit Ellen als actrice niet stil. Ze is te zien in de films Wildgroei en Hometown, en doet wat gastrollen in Jiskefet.

1997 – 1999
Ellen ten Damme voegt zich als toetseniste, violiste en zangeres bij de Amsterdamse new wave-band Soviet Sex. Met deze band brengt ze het album Hotel Winston uit. Ook zingt ze een nummer op het album van Jeunes Turcs, dat een hit wordt in Turkije. Verder werkt ze mee aan de soundtrack van de film Caspar, The Friendly Ghost.

In de film No Trains, No Planes speelt Ellen de rol van Paula. Ook krijgt ze een vaste column in het Volkskrant Magazine. Met Richard Janssen (Fatal Flowers, Shine, Rex) en JB Meijers (Shine, Supersub) werkt ze aan haar tweede album.

2000 – 2002
Ellen ten Damme speelt in januari op het Noorderslag-festival. De opname-sessies voor het nieuwe album zijn nog steeds gaande, met naast Janssen en Meijers ook de ritmesectie van Urban Dance Squad: Michel Schoots (drums) en Silvano Matadin (basgitaar). Tussen de opnames door reist ze voor enkele weken naar Afrika voor filmopnamen van het film- en theaterstuk Ik Ben Bang van Toneelgroep Amsterdam.

In 2001 verschijnt I Am Here, het tweede album van Ellen ten Damme. De eerste single heet It Ain’t Easy. Ellen staat met haar band op Pinkpop. Ook op het Lowlands festival is ze van de partij. Anton Corbijn maakt een gewaagde fotosessie van Ellen ten Damme voor het kerstnummer van muziekblad Oor.

In 2002 staat Ellen met de Bonobo Band op de Parade en op Lowlands. Ellen ten Damme speelt een van de hoofdrollen in een aflevering van Tatort (ARD) en Volle Maan, de opvolger van kaskraker Costa! Het liedje Vegas verschijnt op single, zowel in de radioversie als de filmversie. Katja Schuurman figureert in de videoclip.

2003
De Atlantic Affairs tour die Ellen ten Damme in juni zou gaan maken met de Duitse rocker Udo Lindenberg door China wordt verplaatst naar september. De tournee gaat begin juni in Duitsland van start. Tijdens het project van Udo Lindenberg worden bekende liedjes uit de jaren ’20 en ’30 gespeeld door Udo en gastmuzikanten als Ellen ten Damme, Nathalie Dorra, Tim Fischer, Heinz Hoenig en Nena.

2004
In februari tourt Ellen ten Damme samen met onder andere Nina Hagen, Peter Maffay en Eric Burdon door Duitsland als onderdeel van 30 Jahre Panik-Power, het jubileumprogramma van Udo Lindenberg & Das Panikorchester. Daarna vertrekt ze met Udo met Lindenberg naar China voor optredens in Peking en Shanghai.

Ellen ten Damme schrijft de muziek voor de speelfilm Castings. Samen met Robin Berlijn (Fatal Flowers, 13) werkt ze aan een nieuw album. Enkele nummers zijn voor de release al te horen tijdens het Black & White Circus waarmee Ellen ten Damme op de Parade staat.

De stemmen van Ellen ten Damme en zanger Hugo Sinzheimer van The Meteors zijn te horen op een internationale sprookjes-DVD ten behoeve van de internationale hulporganisatie SOS Kinderdorpen. Ellen is als actrice ook te zien in de films Ferienfieber, Mein Bruder ist ein Hund en Ellektra.

2005
Ellen ten Damme kruipt vier zaterdagen achter elkaar in de huid van Blondie tijdens speciale optredens in Amsterdam. In februari staan Ellen & The Jazz Orchestra Of The Concertgebouw in de Melkweg. Met het orkest voert ze nummers uit van haar favoriete vrouwelijke artiesten zoals Nina Hagen, Kate Bush, Marlene Dietrich en Britney Spears. Ellen wordt uitgenodigd deel te nemen aan de Duitse voorrondes van het Eurovisie Songfestival. Het anti-oorlogslied Platgefickt (‘platgeneukt’) en haar wilde act leiden tijdens de voorronde bij sommige Duitse kijkers tot ontzetting. Toch belandt ze in de finale in Berlijn, waar ze haar bijdrage onder de titel Platgeliebt gedeeltelijk in een gekuiste versie uitvoert. Tijdens haar show Unbeschreiblich Weiblich op De Parade kruipt Ellen in de huid van Sarah Leander, Nina Hagen en Marlène Dietrich.

2006
Ellen ten Damme presenteert negen avonden het muziekevenement Vrienden van Amstel Live in de Rotterdamse Ahoy’. Ze figureert in de videoclip bij de single Deep Blue Sea van MIR en speelt een bijrol in Wrong Time, Wrong Place, een Amsterdamse aflevering uit de Britse politieserie Dalziel & Pascoe.

2007
Ellen ten Damme doet weer mee aan Vrienden Van Amstel Live in Ahoy’, als presentatrice en als zangeres. Daarna gaat ze met band de theaters in met haar show Von Kopf bis Fuß. Ze schrijft het derde album Impossible Girl samen met gitarist Robin Berlijn. Het album laat invloeden horen uit de jaren zestig en klassieke rock van bands als The Rolling Stones, Fleetwood Mac en The Pretenders.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button