Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Ellen ten Damme boeken

Ellen ten Damme boeken

Ellen ten Damme boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Ellen ten Damme of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Ellen ten Damme’s carrière als actrice komt vlot van de grond. Nog tijdens haar studie aan de kleinkunstacademie in Amsterdam peelt ze de hoofdrol in Paul Ruven’s film ‘Tranen van Maria Machita’ (’91). Zangeres Heddy Lester speelt de rol van moeder. In 1992 speelt ze naast Antonie Kamerling in De Kleine Blonde Dood. Van 1992 tot 1994 speelt ze in de serie Pleidooi. Daarnaast zingt ze verschillende soundtracks van films in. Daarbij komt ze in contact met gitarist Rob ten Bokum, met wie ze samen nummers opneemt.

Ellen ten Damme boeken voor een evenement

Ellen ten Damme is voor verschillende soorten optredens te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Biografie Ellen ten Damme

1994 – 1996
Via de muziekuitgever van Ten Bokum komt Ten Damme aan een platencontract met Mercury, waarvoor ze haar debuutalbum Kill Your Darlings opneemt. De plaat krijgt goede recensies en wordt genomineerd voor een Edison, maar de verkoop valt tegen zodat een vervolg uitblijft. Ondertussen zit de actrice Ten Damme niet stil. Ze is te zien in de films Wildgroei en Hometown, verder doet ze wat gastrollen in Jiskefet.

1997 – 1999
Ten Damme voegt zich als toetseniste, violiste en zangeres bij de Amsterdamse new wave-band Soviet Sex. Met deze band brengt ze het album Hotel Winston uit. Ook zingt ze een nummer op het album van Jeunes Turcs, dat een hit wordt in Turkije. Verder werkt Ten Damme mee aan de soundtrack van de film Caspar, The Friendly Ghost. Wat acteren betreft verlegt ze haar werkterrein meer en meer naar Duitsland.

Ellen ten Damme speelt de rol van Paula in de film No Trains, No Planes van Jos Stelling. Ook krijgt ze een vaste column in het Volkskrant Magazine. Met Richard Janssen (Fatal Flowers, Shine, Rex) en JB Meijers (Shine, Supersub) werkt ze aan haar tweede album.

2000 – 2002
Ten Damme speelt in januari op het Noorderslag-festival. De opname-sessies voor het nieuwe album zijn nog steeds gaande, ondermeer in een studio te Brussel met, naast Janssen en Meijers, de ritmesectie van Urban Dance Squad: Michel Schoots (drums) en Silvano Matadin (basgitaar). Tussen de opnames door reist ze voor enkele weken naar Afrika voor filmopnamen van het film- en theaterstuk Ik Ben Bang van Toneelgroep Amsterdam.

In april 2001 verschijnt I Am Here, het tweede album van Ten Damme. De eerste single heet It Ain’t Easy. Ten Damme staat met haar band op Pinkpop. Ook op het Lowlands festival is ze van de partij met ondermeer gitarist Robin Berlijn, contrabassist Gerco Aerts, drummer Jeroen Blankert en gitarist Peter Visser (Bettie Serveert). Anton Corbijn maakt een gewaagde fotosessie van de zangeres voor het kerstnummer van muziekblad Oor.

In 2002 staat Ellen ten Damme met de Bonobo Band (waarin ook Robin Berlijn en Bart van Poppel meespelen) op de Parade en op Lowlands. De zangeres speelt een van de hoofdrollen in een aflevering van Tatort (ARD, 18 augustus) en Volle Maan, de nieuwe film van Johan Nijenhuis die vanaf 10 oktober in de bioscopen draait. Volle Maan is de opvolger van kaskraker Costa! Het liedje Vegas verschijnt op single, zowel in de radioversie als de filmversie. Katja Schuurman figureert in de videoclip.

2003
Als publiciteitsstunt wordt een wedstrijd bedacht waarbij de persoon met het origineelste huwelijksaanzoek met Ellen ten Damme mag trouwen in Las Vegas. Op Valentijnsdag maakt de zangeres in het Radio 3-programma Rob Stenders Vroeg bekend dat Kevin Aper van The Apers de gelukkige is. De Atlantic Affairs tour die Ellen ten Damme zou gaan maken met de Duitse rocker Udo Lindenberg door China van 23 juni tot 2 juli wordt in verband met de longvirus SARS verplaatst naar september. De tournee gaat begin juni in Duitsland van start. Tijdens het project van Udo Lindenberg worden bekende liedjes uit de jaren ’20 en ’30 gespeeld door Lindenberg en gastmuzikanten als Ellen Ten Damme, Nathalie Dorra, Tim Fischer, Heinz Hoenig en Nena. De zangeres speelt een bijrolletje in de speelfilm Interview van Theo van Gogh

2004
Van 5 februari tot en met 15 februari tourt Ellen ten Damme samen met onder andere Nina Hagen, Peter Maffay en Eric Burdon door Duitsland als onderdeel van 30 Jahre Panik-Power, het jubileumprogramma van Udo Lindenberg & Das Panikorchester. Daarna vertrekt de zangeres met Lindenberg naar China voor optredens in Peking en Shanghai. Ten Damme schrijft de muziek voor de speelfilm Castings. Samen met Robin Berlijn (Fatal Flowers, 13) werkt Ten Damme aan een album. Enkele nummers van die plaat zijn voor de release al te horen tijdens het Black & White Circus waarmee de zangeres op de Parade staat, begeleid door Berlijn, Dick Brouwers, Diederick Nomden (Johan) en Jeroen Kleijn (Daryll-Ann). De stemmen van Ellen ten Damme en zanger Hugo Sinzheimer van The Meteors zijn te horen op een internationale sprookjes-dvd die in de Conny Plank Studio te Keulen wordt opgenomen ten behoeve van de internationale hulporganisatie SOS Kinderdorpen. Andere deelnemers op de dvd zijn o.a. Annie Lennox, Peter Gabriel, Nina Hagen en Gianna Nannini. Ten Damme zwemt in de kunstzinnige film FLO van Daniëlle Kwaaitaal. De film wordt voor het eerst vertoond tijdens de Museumnacht op 6 november en verschijnt later op dvd. De zangeres is ook te zijn in de films Ferienfieber van This Lüscher, Mein Bruder ist ein Hund van Peter Timm en Ellektra van Rudolf Mestdagh.

2005
De zangeres kruipt in januari en februari vier zaterdagen achter elkaar in de huid van Blondie tijdens speciale optredens in Panama te Amsterdam. Op 6 februari staan Ellen & The Jazz Orchestra Of The Concertgebouw in de Melkweg in Amsterdam. Met het orkest voert Ten Damme nummers uit van haar favoriete vrouwelijke artiesten zoals Nina Hagen, Kate Bush, Marlene Dietrich en Britney Spears. Ten Damme wordt uitgenodigd deel te nemen aan de Duitse voorrondes van het Eurovisie Songfestival. Het deelnemende anti-oorlogslied Platgefickt (‘platgeneukt’) en haar wilde act leiden tijdens de voorronde bij sommige Duitse kijkers tot ontzetting. Toch belandt ze in de finale op 12 maart in Berlijn waar ze haar bijdrage onder de titel Platgeliebt gedeeltelijk in een gekuiste versie uitvoert. De zangeres kruipt tijdens haar show Unbeschreiblich Weiblich op De Parade in de huid van Sarah Leander, Nina Hagen en Marlène Dietrich. Ze doet er enkele speciale optredens samen met de Konrad Koselleck BigBand. In oktober gaat de door critici matig ontvangen speelfilm Castingx van regisseur Ad Bol in première. Ten Damme speelt daarin een bijrol. Ze levert ook een bijdrage aan de soundtrack. De Belgische speelfilm Suspect is geregisseerd door Ivan Boeckmans en Guy Lee Thys. Ellen te Damme speelt daarin de rol van Lydia de Beule.

2006
Ten Damme presenteert eind januari negen avonden het muziekevenement Vrienden van Amstel Live in de Rotterdamse Ahoy’. De zangeres figureert in de videoclip bij de single Deep Blue Sea van MIR en speelt een bijrol in Wrong Time, Wrong Place, een Amsterdamse aflevering uit de Britse politieserie Dalziel & Pascoe.

2007
De zangeres doet in januari mee aan Vrienden Van Amstel Live in Ahoy’, als presentatrice en als zangeres. Na Ahoy’ gaat ze met band de theaters in met haar show Von Kopf bis Fuß. Ten Damme schrijft het derde album samen met gitarist Robin Berlijn. Impossible Girl (april) wordt met Berlijn en drummer Henk Jonkers opgenomen door Frans Hagenaars en bevat gastbijdragen van o.a. Diederik Nomden. De plaat laat invloeden horen uit de jaren zestig en klassieke rock van bands als The Rolling Stones, Fleetwood Mac en The Pretenders.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button