Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » EinsteinBarbie boeken

EinsteinBarbie boeken

EinsteinBarbie boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor EinsteinBarbie of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Een naam als EinsteinBarbie suggereert een prettig soort gewichtige gewichtloosheid. Aan de ene kant de hooggeleerdheid die zowel de Grote Albert Einstein past als de serieuze jazz. En aan de andere kant een lekker-niks-aan-de-hand pose met het soortelijk gewicht van een met helium gevulde feestballon. Ja, jongens en meisjes, in de wereld van de aangenaam losgeslagen Stella Bergsma en haar kompanen van EinsteinBarbie is àlles mogelijk. Alles is namelijk relatief. Juist. Zullen we dan maar eens een poging wagen de relativiteitstheorie te verklaren volgens de Bergsma doctrine? Het is vrij simpel allemaal. In hun muziek heeft elk onderdeel een duidelijke tegenhanger ter compensatie. Voorbeeldje? Tegenover Stella’s sexy hijgerige vocalen staat als tegenwicht de stoere zang van Michelle Courtens. De groovende ritmesectie staat soms in fel contrast met klassiek aandoende strijkpartijen en een laid back piano. Een onweerstaanbare mix die de Barbies zelf omschrijven als Quantumpop. Muziek waarin alles mogelijk is. Wat krijg je als je iets moois combineert met iets verschrikkelijks? Misschien wel iets verschrikkelijk moois. Hoe sexy is klassiek? Hoe lief is rock? Hoeveel swing gaat er in pop? Hoe verhoudt de E zich tot de B? EinsteinBarbie vindt het leuk om te experimenteren met muziek, elementen bij elkaar te stoppen die je niet per se zou verwachten. En dat zorgt voor quirky muziek. Iets vertrouwds dat je nooit eerder hebt gehoord. Een beetje vreemd, maar wel erg lekker!

EinsteinBarbie wordt opgericht door Stella Bergsma en Steven de Munnik. In 2008 / 2009 werkt de band mee aan het Unsigned project van Muziek Centrum Nederland. Hiervoor gaan zij de studio in met producers Wiboud Burkens en Manuel Hugas. In maart 2009 verschijnt de verzamel-cd Take Six.

De band is in 2009 en 2010 onder meer te zien en te horen bij Spuiten & Slikken (BNN), 3FM, Radio 6, als voorprogramma van Wouter Hamel en op diverse jazz- en popfestivals. In 2010 wint de band de Bandcompetitie 2009 en verschijnt de EP You wanna licky my Icecream? De EP wordt verspreid onder fans als ijsje om aan te likken tijdens het wachten op het debuutalbum. Op 25 juni 2010 gaat de 20 minuten lange documentaire Writing the Rulez over EinsteinBarbie in premiere. Barbies up close.

En de toekomst? ‘Die ziet er aardbeikleurig uit,’ benadrukt la Stella. ‘My ambition is my premonition. Vandaag Nederland, morgen Japan, overmorgen de werkelijkheid veranderen op quantumniveau. En oh ja, als eerste band op de maan spelen, natuurlijk.’

EinsteinBarbies

Stella Bergsma – zangeres, beatdichteres. Zij praat, u luistert. Kan meer woorden in een zin stoppen dan ooit voor mogelijk werd gehouden door taalwetenschappers. Spotlights springen spontaan aan als zij het podium betreedt.

Michelle Courtens – zangeres, celliste. Een zeer getalenteerde jongedame. Deed het songfestival voor Nederland, kan zonder microfoon de achterste rij van een stadion stil krijgen en is charmanter dan een kitten met een bolletje wol.

Steven de Munnik – pianist, gitarist en droomvanger. Houdt zich in zijn vrije tijd bezig met het bouwen van transdimensionele voertuigen om de mensheid te redden van zwarte gaten. Een dromer, een denker, een filosoof, of, zoals zijn vrienden graag zeggen, een idioot.

Ivo Schouten – bassist. Als je bij een optreden van EinsteinBarbie denkt: hé, wat een lekkere groove, dan is hij de man die je daarvoor mag bedanken na de show. Het liefst met chocoladerepen.

Jasper Courtens – de tijd en ruimte buigende drummer van EinsteinBarbie. Speelde met iedereen die er toe doet in de biz, werkte als sessiedrummer in Amerika en gaf het allemaal op om er vanaf het begin bij te zijn. Animal van de Muppetshow is zijn grote idool.

Buzz

“EinsteinBarbie bewijst dat muziek heel sexy kan zijn.”

Stacey Rookhuizen, Kink FM

“Die EinsteinBarbies zijn weirdos, maar het was wel verschrikkelijk goed wat daar gebeurde.”

Rob Stenders, 3FM

“EinsteinBarbie is een van de grootste verrassingen van de avond. Een optreden waar alles lijkt te kloppen.”

VPRO 3voor12

“Een zeer fris bandje met een hele charismatische zangeres. Een beetje vreemd, maar bovenal erg lekker!”

Metro

“Dit is gewoon heel erg goed!”

Jaap Boots, VPRO

“Hét talent van 2010.”

Mijke van Wijk, Radio 6

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button