Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Edwin van Calker boeken

Edwin van Calker boeken

Edwin van Calker boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Edwin van Calker of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Edwin van Calker is piloot van het snelste Nederlandse Bobsleeteam ooit. Zowel bij de 2-mans als 4-mans bob is Edwin van Calker verantwoordelijk voor het sturen tijdens de afdaling.

De sportcarrière van Edwin begon echter niet met bobsleeën. Vanaf jongs af aan beoefende hij atletiek. Met name op de sprintnummers en de 10-kamp was hij succesvol. Toen hij de internationale top benaderde werd hij in 2001 gevraagd om het Nederlandse bobsleeteam te komen versterken. Als atleet had hij nooit eerder een afdaling gemaakt. Zijn eerste afdaling ervoer hij als een waar avontuur. Als remmer stapte Edwin van Calker in voor zijn eerste afdeling.

In 2002 mocht hij mee naar de Olympische Spelen in Salt Lake City. Het Olympische vuur was aangewakkerd. In 2003 besloot Edwin van Calker zelf te gaan sturen. Eerst in een 2- en later in een 4-mans bob. Hij stuurde zijn bobs al naar het podium tijdens een Wereldbekerwedstrijd in Koningssee en een zevende plaats op het WK.

Edwin heeft als stuurman een lange en intensieve voorbereiding gehad naar de Olympische Spelen van Vancouver in 2010. hij zou zowel de twee- als de viermansbob besturen. Na een reeks van behaalde tegenvallende resultaten van de tweemansbob (het Nederlandse tweetal werd uiteindelijk veertiende) besloot Van Calker niet te starten in de viermansbob. Hij voelde zich te onzeker over zijn stuurmanscapaciteiten op de gevaarlijke olympische baan. Hierdoor moest dit team van deelname worden teruggetrokken.

Daarna richtte hij zich op een nieuw Olympisch avontuur met zijn eigen bobteam in Sochi 2014.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button