Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Edvard Niessing boeken

Edvard Niessing boeken

Edvard Niessing boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Edvard Niessing of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Edvard Niessing is geboren in Den Haag en vernoemd naar de Noorse componist Edvard Grieg. Edvard met een nadrukkelijke V dus.

Wie is Edvard Niessing

De eerste schreden in omroepland zette ik in 1964 bij AVRO’s jeugdomroep MINJON, de legendarische ‘omroepschool’ van Herman Broekhuizen. Na mijn diensttijd trad ik in mei 1970 in dienst bij de KRO als radio- en later ook als tv-omroeper, disc-jockey, regisseur, muzieksamensteller en presentator van programma’s als Pep op (Hilversum) Drie, verzoekplatenprogramma In Antwoord Op Uw Schrijven, Van 12 Tot 2, sportprogramma Goal, diverse Radio-4 programma’s, nachtuitzending Niemandsland e.v.a..

In 1992 werd ik programmaleider bij Radio Noordzee Nationaal; ik vond al jaren dat muziek van Nederlandse bodem in het verdomhoekje zat en zo kon ik me inzetten voor de praktische promotie van het Nationaal Muziekproduct. Na Noordzee kreeg mijn carrière een vervolg als nieuwslezer bij de Radio Nieuwsdienst van het ANP. Zo werd ‘nieuws’ een belangrijke factor in mijn leven, wat resulteerde in een job als anchorman bij RTL-Nieuws.

Daarna presenteerde ik diverse programma’s in de nieuws- en amusementsector bij Radio en TV West en voor Teleac/NOT twee documentaireseries ‘Waterwerk’ over maritiem Nederland.

Vervolgens werd ik nieuwslezer bij Novum-nieuws en de disc-jockey-tijd herleefde bij het ‘Gouwe-Ouwe’-station Radio 192. Bij de interregionale tv-zender RNN7 presenteerde ik het nieuws, regio Business en het infotainment-programma RNN Vandaag.

Door de jaren heen werd ik ook buiten de studio’s actief als dagvoorzitter op congressen in binnen- en buitenland van verschillende bedrijven als Esso, Ivoren kruis, KPN, BASF, Philips Wholesale en Caiway/CBizz. Ook leende ik mijn stem voor het inspreken van talrijke audio/visuals.

Tijdens de Hilversum 3–tijd draaide ik als drive-in-d.j. op talloze locaties in Nederland. En alsof mijn werkzame leven nog niet genoeg variatie kende: in 2009 verplaatste mijn carrière zich zelfs naar de circuspiste: ik werd z.g. ringmaster, spreekstalmeester van het Groot Kerstcircus Den Haag.

Ieder mens heeft hobby’s, ik dus ook.: muziek, in het bijzonder de drums: ik speel al meer dan 30 jaar het slagwerk in de jazz/swing-band De Gooische Compagnie. Om ‘het verhaal’ af te ronden met ‘de jongensdroom’: Als pril manneke van een jaar of tien wilde ik trambestuurder worden. Gezien bovenstaande is dat ‘wat’ veranderd, maar het bleef toch kriebelen. En via via is ook die droom werkelijkheid geworden: als ‘bijbaantje’ rijd ik nu als trambestuurder bij GVB Amsterdam en HTM Den Haag.

Kortom, mijn devies: het één doen en het andere niet laten’.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button