Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Edsilia Rombley boeken

Edsilia Rombley boeken

Edsilia Rombley boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Edsilia Rombley of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Soul, R&B, Jazz, Pop. Up tempo, slow. Nederlandse theatertours of Internationale allure op het Eurovisie Songfestival. Edsilia Rombley staat voor onovertroffen veelzijdigheid. Ze zingt net zo makkelijk Nederlands- als Engelstalige songs en wisselde optredens op pop- en jazzpodia af met het voorprogramma van Lionel Richie en het Gelredome met Paul de Leeuw. Ook vertegenwoordigde ze Nederland tot twee keer toe op het Eurovisie Songfestival.

Edsilia Rombley boeken voor een evenement

Edsilia Rombley is voor verschillende soorten optredens te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten voor een boeking van Edsilia Rombley. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Wie is Edsilia Rombley

Edsilia Rombley wordt geboren in Amsterdam. Haar passie voor muziek en zingen wordt haar met de paplepel ingegoten. Edsilia start haar professionele zangcarrière in 1995 met de R&B-groep Dignity. Ze breekt door als ze in 1996 de Soundmixshow wint. Het jaar daarop wint ze ook de Europese Soundmixshow, en brengt ze haar eerste solo single ‘Baby It’s You’ uit.

Songfestival

In 1998 vertegenwoordigt Edsilia ons land tijdens het Eurovisie Songfestival, en met succes! Met haar single ‘Hemel en Aarde’ behaalt ze de vierde plaats, had daarmee de best scorende Nederlandse inzending van de afgelopen 35 jaar.

Als Edsilia in 2002, als voorloper van het album Face to Face, de hit ‘What Have You Done to Me’ uitgeeft, wordt ze genomineerd voor een TMF Award in de categorie Beste R&B. Een jaar later kan ze wederom op een nominatie rekenen, nu voor Beste Zangeres Nationaal. Met veelzijdigheid als kracht bouwt ze verder aan haar carrière en gaat in 2004 op tournee onder begeleiding van jazzpianist Michiel Borstlap, waar ze jazz met pop combineert. In 2007 belandt haar Nederlandstalige album ‘Meer dan ooit’ in de Top 10 van de Album Top 100.

Theatershows

Na de geboorte van dochtertje Imaani in 2010, duikt Edsilia begin 2011 weer de theaters in met de show ‘Edsilia Zingt Verder’. Later dat jaar komt ‘Uit Mijn Hart’ uit. Een verzamelalbum met de mooiste en meest bijzondere opnames van de voorgaande 15 jaar, aangevuld met nieuw werk, waaronder een duet met Ruth Jacott; ‘Uit Het Oog, Niet Uit Mijn Hart. Edsilia over de totstandkoming van het album: “Er was enorm veel te gek materiaal beschikbaar. Live optredens in het theater, studiowerk, duetten met Gordon en Trijntje Oosterhuis, tracks met het Metropole Orkest… Prachtige nummers, heel divers en ook helemaal wie ik ben. Ik pin mezelf niet graag vast binnen een genre.”

Diversiteit

Edsilia onderstreept haar diversiteit opnieuw met de release van het door Tjeerd Oosterhuis geproduceerde album ‘Sweet Soul Music’ in 2013. Muziekkenner Leo Blokhuis, eveneens een soulliefhebber, inspireert haar bij de keuze voor een overweldigend repertoire. Het Metropole Orkest, geleidt door Grammy Award winnaar John Clayton, ondersteunt haar prachtige stem waardoor ze als geen ander de soul tot leven brengt. Nieuwe versies van bekende en minder bekende soul klassiekers brengt ze ten gehore, waaronder ‘I’m Gonna Make You Love Me’ ,een duet met Ruben Hein en het nummer ‘You Are Everything’ dat ze samen met haar muzikale zussen Berget Lewis en Trijntje Oosterhuis zingt. De eerste single van het album is ‘Get Ready’.

Edsilia over ‘Sweet Soul Music’: “Ik heb het altijd al geweldig gevonden om met het Metropole orkest te mogen optreden, dus nu zo’n album opnemen waarop ik een aantal van mijn favoriete soulnummers zing, is echt bijzonder gaaf! Dit staat met stip bovenaan mijn lijstje van mooie ervaringen in mijn muziek carrière. Wauw!”

Eurovision Song Contest: The story of Fire Saga

Edsilia Rombley doet een indrukwekkende cover van het nummer ‘Húsavík – My hometown’ uit de populaire Netflix film. Inclusief het refrein in het IJslands!

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button