Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Dries Roelvink boeken

Boekingsinformatie voor Dries Roelvink? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

1959

Op de eerste dag van het jaar wordt in de Amsterdamse Jordaan Dries Roelvink geboren.

1960 – 1981

Dries groeit op in de volksbuurt De Pijp. Zijn moeder, Alie Roelvink, treedt op als zangeres van het levenslied, zodat Dries al vroeg in aanraking komt met het Amsterdamse artiestenwereldje. Dries senior, die de kost verdient als bouwvakker, is een oud-voetballer en trainer. Dries junior erft zijn talent en schopt het tot professioneel voetballer bij eerste divisieclub FC Amsterdam, waar hij drie seizoenen in het eerste speelt.

1982

Dries doet mee aan een talentenjacht in The Shorts of London, waar zijn moeder ook vaak optreedt. Hij wint en een geeft een succesvol optreden in het café. Hij besluit daarop zijn zangtalenten verder te ontwikkelen en neemt zangles. Zijn voorbeelden zijn onder meer Engelbert Humperdinck, Tom Jones en Ben Cramer.

1984

De zanger scoort een platencontract bij Phonogram. Hij zingt dan voornamelijk in het Engels.

1985 – 1991

De geboren Amsterdammer stapt over op Nederlandstalig repertoire. Hij verlaat Phonogram en tekent bij Telstar, het label van Johnny Hoes die in Roelvink een schlagerzanger ziet.

1992

Jij Bent Mijn Alles verschijnt. Het nummer behaalt een plek in de tippararde.

1993

De zanger treedt op in De Kleine Komedie te Amsterdam. Van het debuutalbum Mensen Zijn Er Voor Mensen verschijnt de single Liefst Met Jou. Het plaatje Maria Magdalena haalt de tipparade. De zanger presenteert elke vrijdag het radioprogramma Koffietijd met Dries op de Amsterdamse radiozender Radio Astrolight.

1994

Op 5 april geeft Dries zijn eerste grote concert in een uitverkocht Concertgebouw. Ook staat hij een aantal keren in een uitverkocht Carré. Het mede door André Hazes geschreven Jij Bent Het Leven Voor Mij verschijnt op single, evenals de nummers Winter en Door Jou Ga Ik Leven. Het album Door Jou Ga Ik Leven komt tot de 52e plek in de albumlijst. De plaat wordt gevolgd door de live-registratie Live In Concert.

1995

Er verschijnen maar liefst twee nieuwe albums, een Nederlandstalige (Bij Schemerlicht) en een Engelstalige ((Two Different Worlds). Van de albums komen de singles De Hele Wereld Mag Het Weten (die een tipparade-notering behaalt), Een Melodie Voor Jou, Ik Kan Mijn Geluk Niet Op Jouw Tranen… en A Boy From Nowhere.

1996

De single Two Different Worlds komt uit. Ook verschijnen de Nederlandstalige singles Even Niets Anders, Ga Met Me Mee en het voetballied Champagne Voor Oranje.

1997

In juli verschijnt de single Margarita, gevolgd door het album ‘n Zwak Voor Mooie Vrouwen.Het albumtracks zijn grotendeels geschreven door Co van Raaijen. Er staat o.a. een duet op met Sandra de Beer. De meezinger Jo Josefien is de tweede single van het album. Ook verschijnt het duet met Ben Cramer, Amper Negen Jaar, op cd. Het tweetal doet samen tal van tv-shows met dit nummer.

1998

In januari verschijnt de ballade Leven Lukt Me Niet Met Jou, in juni gevolgd door de single Ze Noemden Haar Carmen.

1999

De single A Pesar del Tropeson ligt in de winkels.

2001

De single Maar Leven Lukt Me Niet Zonder Jou is een bewerking van Maar Leven Lukt Me Niet Met Jou (1998). Het album Als Liefde Niet Meer Genoeg Is zal in augustus verschijnen.

2004

Aan het begin van het jaar verschijnt de jubileum-dvd Dries 20 jaar! Onder de titel Dries and Friends speelt de volkszanger op 29 maart voor een uitverkochte Meervaart te Amsterdam. Hij wordt terzijde gestaan door ondermeer de zangers Lee Towers en Wolter Kroes. Een registratie van het concert verschijnt in december op dvd. Dries Roelvink doet mee tijdens het Concert des Levens op 10 apirl in de Heineken Music Hall ter ere van Johnny Hoes. De single Als De Zon Schijnt is een liedje dat eerder door André van Duin op plaat is gezet. Het plaatje wordt opgenomen in de Fendel Sound Studio te Loenen met Bert Meulendijk, Peter Schön, producer Ben Cramer en de Jody’s Singers.

2005

Dries Roelvink tekent in april een contract bij Vader Abraham Producten en een maand later ook bij platenmaatschappij Vincent Produkties. Zijn eerste single voor het label is het door Pierre Kartner geschreven en geproduceerde Ik Ben Dries. Roelvink houdt het plaatje ten doop tijdens een illegaal optreden op de Dam. De Amsterdamse zender AT5 zendt in augustus een reality soap uit rondom de zanger onder de titel Ik Ben Dries.

2006

De samenwerking met Pierre Kartner is van korte duur. In maart blijkt het verschil van mening over de koers van Roelvinks carrière en de liedkeuze te groot om verder te gaan. Daarnaast heeft Kartner het druk met werkzaamheden in België en Duitsland om het voor eind 2005 geplande album te kunnen afmaken. In het kader van het wereldkampioenschap voetbal neemt de zanger met producer Bram Koning het voetballiedje Onze Jongens op. Het nummer wordt uitgebracht als download op de eigen site. In september gaat Roelvink opnieuw met Koning de studio Manfred te Etten Leur in voor opnamen van een volgende single. De zanger zingt in september onder meer tijdens het Jordaan Festival en Helmond Zingt. In dezelfde periode is hij te zien in een reclamespotje van de ANWB.

2007

Dries Roelvink twijfelt in eerste instantie maar laat zich in januari toch overhalen mee te doen aan het programma Sterren Dansen Op Het IJs van SBS6. Na twee keer kunstschaatsen met zijn schaatspartner Elvira is de wedstrijd voorbij voor de zanger.

bron: Nationaal Pop Instituut

Dries Roelvink

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Dries Roelvink of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.