Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Dragan Bakema boeken

Dragan Bakema boeken

Dragan Bakema boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Dragan Bakema of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Dragan Bakema (1980) is een Nederlandse acteur en scenarist van een Servische moeder en Nederlandse vader. Hij is voor zowel ‘Zwarte Zwanen’ als ‘Hunting en Zn’ genomineerd voor het Gouden Kalf voor “beste acteur”. Daarnaast was hij coscenarist van de speelfilm ‘Hunting en Zn’.
Dragan Bakema wordt geboren op 12 mei 1980 in Appelscha en groeit op in Leeuwarden en Oosterwolde. Op zijn vijftiende begint hij toneellessen te volgen op het ICO in Assen en in datzelfde jaar vertrekt hij naar Groningen waar hij 4 jaar toneelles volgt bij de Vooropleiding Theater. Op zijn negentiende speelt hij zijn eerste hoofdrol in de speelfilm ‘Drift’ van Michiel van Jaarsveld. In 2005 studeert hij af aan de Arnhemse Toneelacademie. Datzelfde jaar vertrekt hij naar New York om lessen te volgen aan de beroemde Lee Strassberg Academy.

Na zijn afstuderen speelt Dragan in een groot aantal theaterproducties, waaronder ‘Naar Damascus’ bij Toneelgroep Amsterdam onder regie van Piere Audi, ‘Platonov’ (regie: Alize Zandwijk) en ‘Richard de Derde’ (regie: Andreas Kriegenburg), beide bij het RO theater.

Verder is Dragan te zien in een aantal korte en lange films, waaronder het met drie Gouden Kalveren onderscheiden ‘Joy’ van Mijke de Jong en de met twee gouden kalveren onderscheiden ‘Brownian Movement’ van Nanouk Leopold.

Daarnaast was hij te zien in ‘Een ingewikkeld verhaal eenvoudig verteld’ van Jaap van Heusden, ‘Shocking Blue’ van Mark de Cloe en ‘Hoe Overleef Ik… Mezelf?’ van Nicole van Kilsdonk. Voor zijn rol in de Telefilm ‘Loverboy’ van Lodewijk Crijns wordt hij in 2003 onderscheiden met de Best Talent Award.

De stem van Dragan is regelmatig te horen op radio en televisie in commercials van o.a. Pepsi Max, Volkswagen, Max Havelaar, Microsoft, D-Reizen, Hollands Nieuwe etc.

Naast acteur is Dragan ook actief als scenarist en producent voor het door hem opgerichte Popov Film. (“Popov” als in de meisjesnaam van zijn moeder.) Samen met Sander Burger en Maria Kraakman schrijft hij het filmscenario voor Olivier etc, en daarna hun tweede scenario; Hunting en Zn. Ook hierin speelt hij opnieuw samen met Maria Kraakman, met wie hij sinds 2003 een relatie heeft. Zowel Dragan als Maria worden genomineerd voor een Gouden Kalf voor respectievelijk beste acteur en beste actrice.

In het voorjaar van 2012 zal hij te zien zijn in één van de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse dramaserie De Geheimen van Barslet. In het najaar van 2012 speelt Dragan Stanley in het stuk Tramlijn begeerte bij Toneel groep Oostpool. Oostpool

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button