Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Dolly Dots boeken

Dolly Dots boeken

Dolly Dots boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Dolly Dots of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

De Dolly Dots gingen in 2022 opnieuw op tournee met de theatervoorstelling ‘Sisters on Tour’. Het is een optreden vol verhalen en natuurlijk met hun grootste hits.

Dolly Dots boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van de Dolly Dots zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking.

Wie zijn de Dolly Dots

De Dolly Dots werden in 1979 opgericht. Producers Peter van Asten en Richard de Bois hadden het idee om een meidengroep te formeren. Ze benaderen Angéla Kramers, op dat moment actief als danseres in het TROS Top 50 Ballet, en haar mede-danseressen Anita Heilker, Esther Oosterbeek en Patty Zomer. Het viertal is erg enthousiast, maar heeft totaal geen ervaring met zingen. Angela Groothuizen wordt gevraagd als lead-zangeres, maar die vindt een meidengroep in eerste instantie niets voor haar. Angela draagt daarom Ria Brieffies aan, die als zangeres bij The Vips vooral populaire nummers zingt. Ria maakt kennis met de vier andere leden en neemt Angela Groothuizen mee. Het blijkt zo te klikken tussen de dames dat Angela alsnog besluit om mee te doen. De Dolly Dots zijn geboren.

Hits van de Dolly Dots

De Dolly Dots scoren vele hits, zowel binnen als buiten Europa. Hun eerste hit is ‘Tell It All About Boys’. In Japan wordt het nummer ‘Radio’ met platina bekroond. Hun grootste hit in Nederland is ‘Love Me Just A Little Bit More’, die de eerste plaats bereikt. Het hoogtepunt van hun roem beleven de Dolly Dots in 1984, met een eigen televisieserie, hun eigen poppen en uitverkochte concerten in Carré. In 1985 verlaat Anita Heilker de groep omdat ze moeder wordt. De Dolly Dots gaan als vijftal verder, mer een nieuw producersteam: Eric van Tijn en Jochem Fluitsma.

Dutch Treat

In 1986 vertrekken de Dolly Dots naar de VS om een film op te nemen, de comedy ‘Dutch Treat’. Deze film wordt geen succes maar is voor de meiden een fantastisch avontuur. Het levert ook een album op, geproduceerd door de Amerikaan Larry Lee.

Het voorlopige einde

In 1987 worden producers Stock, Aitken & Waterman gevraagd een nummer te maken dat de groep een doorbraak in de rest van Europa moest bezorgen. Hoewel het in Nederland weer voor wat meer succes zorgt, blijft een internationale hit uit. De Dolly Dots hebben het tegen die tijd wel gezien. Begin 1988 maken ze bekend dat ze er mee stoppen. In oktober 1988 volgt nog een een afscheidsconcert in Amsterdam. Anita Heilker is hierbij ook weer van de partij om haar liedje ‘Do Wah Diddy’ nog een keer te zingen.

Dolly Dots herenigingen

Precies 10 jaar na de split-up komen de Dolly Dots in 1998 met het compilatie-album ‘The Collection’. Hierop staan alle singles die ooit zijn uitgebracht, plus een remix van ‘What A Night’. Op aandringen van vele fans en Paul de Leeuw besluiten de Dolly Dots nog éénmaal samen op het podium te staan. In de voltallige originele bezetting zingen ze drie nummers bij het VARA-programma Laat De Leeuw.

Begin 2007 maken de Dolly Dots bekend dat ze weer bij elkaar komen voor optredens tijdens de concertserie Vrienden van Amstel. Naar aanleiding van het succes van deze optredens volgen drie uitverkochte concerten in Ahoy. Het reünie concert wordt later op CD en DVD uitgebracht en wordt direct met goud bekroond. Het livealbum kwam op 1 binnen in de Album Top 100. In 2008 traden de Dolly Dots opnieuw op in de ‘Goodbye For Now’ Tour.

Afscheid van Ria

Eind 2008 wordt bekend dat Ria Brieffies ongeneeslijk ziek is. Op 20 juli 2009 overlijdt Ria op 52-jarige leeftijd in haar woonplaats in Noord-Holland. De overgebleven Dolly Dots plaatsen een rouwadvertentie met handgeschreven tekst die hun liefde voor- en band met haar uitdrukt:

Zes Meisjes
Zes Vrouwen
Zusjes voor Altijd

Toppers in Concert

In mei 2016 traden de Dolly Dots op  tijdens de Toppers In Concert reeks. Tijdens het optreden eerden ze de overleden Ria Brieffies met een medley van hun hits.

Dolly Dots boeken
Dolly Dots boeken

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button