Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » DJ Tiësto boeken

DJ Tiësto boeken

DJ Tiësto boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor DJ Tiësto of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

DJ Tiësto is diverse keren verkozen tot Beste DJ ter wereld en wordt alom beschouwd als een van de beste internationale DJ’s. Zijn remix van ‘Silence’ van Delerium featuring Sarah McLachlan wordt een gigantische hit in de VS en Engeland en wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke progressive dance tracks ooit.

DJ Tiësto boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van DJ Tiësto zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking.

Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Wie is DJ Tiësto

Tiësto werd als Tijs Verwest in Breda geboren, en vanaf zijn achtste wil hij maar een ding: zijn muziek delen met anderen. Als tiener ontdekt Tijs de wereld van housemuziek en is meteen verkocht. Een producer ziet hem draaien in De Spock in Breda en helpt hem zijn carrière te lanceren. Tiësto brengt de CD ‘Forbidden Paradise’ uit en breekt door in Engeland en in de Scandinavische landen.

Eind 1997 richtte Tiësto samen met Arny Bink zijn eigen Black Hole Recordings label op. Onder meer de bekende Magik, Space Age, In Search of Sunrise en Nyana mix-compilatieseries werden hier op uitgebracht. Black Hole was tevens verantwoordelijk voor de uitgave van series van DJ’s als Ferry Corsten, Cosmic Gate, Johan Gielen en Armin van Buuren. Een van de grote successeries was In Trance We Trust.

Het handelsmerk van DJ Tiësto

Door eindeloos te touren leert de rest van de wereld Tiësto kennen. Zijn handelsmerk werd het mixen van engelachtige vrouwelijke zangstemmen op een trancebeat. Dit doet hij met remixen van Chicane, Kosheen, Leigh Nash van Sixpence Non The Richer (op Innocente van Delerium) en Faithless, en eigen nummers met Nicola Hitchcock van Mandalay en Kirsty Hawkshaw.

Wereldwijde doorbraak

De volgende jaren werd Tiësto steeds bekender. Zijn optreden tijdens Innercity in februari 1999 wordt dé doorbraak voor het grote publiek. In de Verenigde Staten debuteerde hij met het album Summerbreeze, waarvan de remix van Deleriums Silence een wereldwijd succes zou worden. In 2000 draait Tiësto op het Racism Beat It festival en op het Deense festival Roskilde.

Beste DJ ter wereld

In 2002 wordt Tiësto door het toonaangevende Britse blad DJ Magazine uitgeroepen tot Beste DJ ter wereld. Ook in 2003 en 2004 staat hij bovenaan de DJ Mag Top-100. Inmiddels begeeft Tiësto zich al twee decennia lang in de hoogste regionen van de internationale DJ lijst.

Muzikale stijl en ontwikkeling

Tiësto is als DJ van meerdere markten thuis. Eind jaren ’90 was hij nog een echte trance-DJ en draaide vooral club-trance chill-out-trance. De laatste jaren heeft DJ Tiësto zijn repertoire sterk verbreed door ook techno, minimal, house en electro te gaan draaien. Zijn reizen over de wereld brachten hem in aanraking met tal van stijlen.

Mix van vloeiende beats en klassieke dramatiek

De muziek van Tiësto is meestal upbeat, vloeiend en sensueel, maar is ook vol dramatiek. Daarnaast spelen de vocalen een belangrijke rol in zijn werk. Vooral zijn samenwerking met Sarah McLachlan en Kirsty Hawkshaw waren succesvol. DJ Tiësto gebruikt ook elementen uit de klassieke muziek. Zijn bewerking van ‘Adagio for Strings’ van de componist Samuel Barber is één van de bekendste voorbeelden. Het nummer ‘Elements of Life’ is geïnspireerd door het klassieke stuk Sarabande van de componist G.F. Handel.

Tiësto – The Business.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button