Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » DJ Alex van Oostrom boeken

DJ Alex van Oostrom boeken

DJ Alex van Oostrom boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor DJ Alex van Oostrom of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

DJ Alex van Oostrom geldt als een icoon van de Nederlandse DJ- en dancewereld. Zijn carriere omspant een enorm muziektijdperk, van de allervroegste disco en hiphop tot de muziek van nu. Hij wordt algemeen beschouwd als de meest vernieuwende DJ die ons land ooit gekend heeft.

Zijn reputatie als muziekvernieuwer en initiator vestigde hij, behalve als DJ, vooral als oprichter en eigenaar van Danceblad, Update Magazine en de promotieservice voor DJ’s, de Dutch DJ Pool.

Nog meer in het oog sprongen zijn initiatieven tot het oprichten van de International DJ Conventions (o.a. in de RAI en AHOY), de jaarlijkse (inter) nationale DJ kampioenschappen, de Dutch Dance Music Awards en de Rotterdamse Dance Parade (Fast Forward). Het bevestigde definitief zijn reputatie als koploper in de dance scene.

Ook als DJ is Alex van Oostrom een pionier, in zowel binnen- als buitenland. Hij was de eerste fulltime professionele club DJ in ons land en maakte al naam in de jaren ’70 tijdens het discotijdperk. Met de oprichting van ‘Alex en the City Crew’ een live-band met breakdancers, een rapper en hijzelf als DJ, had hij een primeur. Het was de eerste hiphop band van het land en Van Oostrom de eerste scratchende DJ.

In de jaren ’80 introduceerde Alex van Oostrom de grote veranderingen in de dansmuziek. Hij werd in die tijd veelvuldig gevraagd voor optredens in het buitenland, kwam eind jaren ’80 in aanraking met housemuziek en was medeverantwoordelijk voor de introductie van house in Nederland.

Op dit moment is Alex van Oostrom nog altijd een van de meest gevraagde DJ’s. Hij draait niet alleen housemuziek. Door zijn jarenlange expertise en brede muzieksmaak beschikt hij over de meest uitgebreide platencollectie van Nederland en draait hij werkelijk alle stijlen. Na alle grootschalige projecten in binnen- en buitenland wil Alex van Oostrom sinds 1999 slechts dat doen waarin zijn talent het grootst is: draaien op feesten en in discotheken.

Toch blijft hij innovatief.

Als eerste DJ wisselt Alex van Oostrom muziek van cd’s af met digitale videoclips, wat een geweldig effect op de dansvloer teweegbrengt. Ook is Alex van Oostrom regelmatig te bewonderen in samenspel met live-muzikanten als drummer Cesar Zuiderwijk, saxofonisten Hans Dulfer en Kees Dam en percussionist Martino. Maar ook MC’s, dansers, tapdansers en breakdancers treden vaak samen met hem op.

Behalve op vaste clubavonden draait Alex op veel verschillende feesten voor bedrijven en organisaties maar ook op kleinere prive-feesten. Werkelijk voor alle soorten publiek en op allerlei gelegenheden weet hij een zeldzaam feest te creeren. Dat lukt hem door het combineren van soul, funk, disco, salsa, R&B, hiphop en verschillende stijlen housemuziek. Dat is zijn grote kracht. Het combineren van hedendaagse dancemuziek met de juiste platen van vroeger is een kunst die DJ Alex van Oostrom als geen ander verstaat.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button