Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Digitzz boeken

Digitzz boeken

Digitzz boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Digitzz of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Digitzz is een Nederlandse rapper met Amerikaans bloed. Met ‘The Jam’ scoort hij solo zijn eerste Engelstalige hit.

Als kind van een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder, tweetalig opgevoed, is de taal voor hem een tweede natuur. Na diverse omzwervingen – zo voetbalde hij in Jong Oranje en woonde hij een periode in Amerika – heeft Digitzz zijn roeping gevonden. “Ik heb mijn keuze voor muziek gemaakt en zal alles doen om het te maken.” Eind vorig jaar verscheen zijn debuut-EP The Good Stuff EP. Dit is pas het begin.

Zijn vader was als militair gestationeerd in Brabant, waar hij Digitzz’ moeder ontmoette. Af en toe bezocht Digitzz het land van zijn vader. De fascinatie voor de USA is altijd gebleven. Hij noemt zijn liefde voor de muziek van Bob Marley en Bootsy Collins, maar zeker ook Snoop Dogg. In een tijd dat Digitzz voornamelijk Tupac en The Notorious B.I.G. luisterde, kwam hij in aanraking met de muziek van Lil Wayne. “Zo kun je dus ook klinken en flowen. Dat was een eye opener voor me.”

Tot die tijd leefde Digitzz door heel Nederland. Tot zijn dertiende voetbalde hij op hoog niveau en speelde zelfs een periode voor het KNVB regioteam. Door een noodlottig ongeluk raakte hij zwaar geblesseerd. De revalidatie in combinatie met problemen thuis en een verhuizing zorgde ervoor dat zijn voetbalcarrière eindigde. “En toen begon ik met smoken”, Digitzz lacht. “Ik ging met de verkeerde mensen om. Ik ben nooit een slecht persoon geweest, maar ik deed wel domme dingen.”

“Toen besefte ik me dat het anders moest. Noem het een moment of clarity. Ik weet nog de avond dat ik zei: ‘Ik moet stoppen met alle boosheid en negativiteit’. Toen ben ik serieus geworden. Ik heb me opgesloten op mijn kamer en ben me alleen maar bezig gaan houden met muziek. Ik moest en zou mijn rapstijl ontwikkelen. Altijd was ik die schreeuwerige en drukke jongen, maar in die periode ben ik kalm en introvert geworden. Ik heb mij zelf in die positie gebracht, maar het is goed zo.”

Via Brabant, Amsterdam, Arnhem en Nijmegen belandde hij in Utrecht op de Herman Brood Academie. Een muziekopleiding die hij inmiddels succesvol heeft afgerond. “Ik heb een jaar mode gedaan, zelfs een tijdje grafisch vormgeving, alles om maar tijd over te houden voor muziek. Ik was toen al in contact met producer Boaz v/d Beatz. Ik was er bij toen de naam ‘Nouveau Riche’ werd bedacht en heb hele toffe jaren met die jongens beleefd. De sound en stijl van de muziek veranderde steeds meer in iets wat niet zo bij mij past. Ik ben niet die springende wilde dude, ik ben meer op mezelf, positief en rustig. Ik ben cool met iedereen, maar moest op zoek naar mijn eigen wereldje.”

Op de Herman Brood Academie ontmoette Digitzz de producers achter het collectief Soulsearchin’. “Het klikte meteen en de derde song die we opnamen was ‘The Jam’. ”Het refrein is geschreven samen met Mr. Probz. “Hij belde me op een dag op en vroeg of alles cool was. Binnen een week zaten we samen te werken aan nieuwe muziek.”

Inmiddels is de spectaculaire video van ‘The Jam’ al meer dan een half miljoen keer bekeken en is de EP met veel enthousiasme ontvangen. “Het heeft me echt verrast. Ik voel me een rookie en vind dat ik me nog moet bewijzen. Ik heb grote ambities, en ik ga hard werken om zoveel mogelijk te laten zien. Van de echte ik. Ik doe me niet anders voor dan ik ben.”

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Populaire artiesten

Call Now Button