Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Dieter Troubleyn boeken

Dieter Troubleyn boeken

Dieter Troubleyn boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Dieter Troubleyn of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Dieter Hubert Hilde Troubleyn (Borgerhout, 15 februari 1970) is een Belgisch (musical)acteur, zanger, schrijver en radio-dj.
Troubleyn speelde als acteur in televisieseries als Familie, Zone Stad, Pista, Spangen, Costa, Rupel, Wittekerke, Witse, De Wet volgens Milo en Rozengeur & Wodkalime. In het seizoen 2007-2008 speelde hij in de soapserie Onderweg naar Morgen de rol van Ravi Wertheimer. Als musicalacteur vertolkte hij de hoofdrol van Jezus in de productie Jesus Christ Superstar. Ook deed hij gastoptredens in televisieprogramma’s als het Talpaprogramma De slimste waarin hij uiteindelijk derde werd. In 2007 deed hij mee aan de tweede serie van Dancing on Ice op RTL 4. Eind 2007 zong hij in de televisiehommage A La Longue aan de overleden zanger Robert Long. Troubleyn schrijft verder liedjes, columns en televisieformats.

In 2008 speelde hij in Aspe, Flikken en F.C. De Kampioenen en maakte hij opnames voor de Net 5-reeks Julia’s Tango in Buenos Aires. Hij vertolkte ook de hoofdrol in een aantal kortfilms zoals Deadline van Roland Javornik.

In het theaterseizoen 2008-2009 was Troubleyn in drie producties te zien. Zo gaf hij gestalte aan Dom Thaddeus in Kruistocht in Spijkerbroek. Hij was verder vanaf eind november 2008 te zien in de musical Les Misérables als studentenleider Enjolras. In maart en april speelde hij de Dood in de Musichallversie van Elisabeth en was tevens understudy voor Lucheni. Aansluitend kroop hij in de huid van de Australische paleontoloog Huxley voor het wereldvermaarde arenaspektakel Walking with Dinosaurs.

In de Eén-reeks De Ridder vertolkte hij een van de terugkerende gastrollen (politierechter Janssens). In 2014 zal hij te zien zijn als Michel Basilevich in de VPRO-reeks over Johan Cruijff.

Muziek

Eind april 2011 bracht Troubleyn z’n eerste solo-album uit. In de eerste persing kon je de cd exclusief kopen in een boek (met dezelfde titel) verpakt. Voorbij De Bierkaai is een Nederlandstalige cd, met eigen nummers, die Troubleyn componeerde met o.a. Olivier Adams van Praga Khan en Koen Buyse van Zornik

Hij was achtereenvolgens de frontman van Troubles, de Soapband, The Royal Funkable Orchestra en de Belgische coverband Cirque Belge.

Dieter Troubleyn zong ook de titelsongs in voor de animatiereeksen Bibi & Tina, Bibi Blocksberg, Justin Time en Vipo. In 2012 zorgde hij voor de vertaling van de soundtrack van Het monster van Parijs en in 2014 leverde hij voor dezelfde producent (Udream) ook de Nederlandse bewerking van de liedjes in Jack en het Koekoekshart.

Stemacteur

Als stemacteur verleende Troubleyn zijn stem aan Beer Jêrome in Zookeeper, Jimmy Tiensnaar in Superkapje, C3PO, Jabba, Chewbaka en R2D2 in Lego Star Wars, de Gekke Hoedenmaker in Alice in Wonderland en Rango in de gelijknamige film.

Hij was ook stemacteur in de animatiefilms Bee Movie, Horton, Garfield 2, Robots, Charlotte’s Web, Theodore in Alvin & the Chipmunks, Jack Rover in Nims Island en King Julian in Madagascar. Voor televisie deed hij de papa in Miss BJ, Tony Flippo in Zoé Kézako, Dowee in Sally Bollywood en Iggy in Animalia, allemaal voor Ketnet. Sinds 2011 is hij ook de stem achter Haaz, een personage uit Walibi Belgium.

Op Ketnet verleende Troubleyn zijn stem dan weer aan Bart (Newt) in de BBC-animatiereeks Muddle Earth, waarvoor hij ook de titelsong vertaald heeft. Dat deed hij ook voor de reeks Vipo op vtmKzoom.

In 2013 gaf hij zijn stem aan het vliegtuigje Dusty Crophopper in Planes. In Frozen is hij dan weer de onfortuinlijke koning en ook in Free Birds en Sherman & Mr Peabody zal hij te horen zijn.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Populaire artiesten

Call Now Button