Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Dick Jol boeken

Dick Jol boeken

Dick Jol boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Dick Jol of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Dirk Zier Gerardus (Dick) Jol (Den Haag, 29 maart 1956) was een Nederlands voetbalscheidsrechter en voormalig profvoetballer en is tegenwoordig voetbaltrainer. Als profvoetballer speelde Dick Jol onder meer bij NEC en in België bij K.V. Kortrijk.

In 1985 floot Jol zijn eerste wedstrijd bij de amateurs om uiteindelijk in 1992 in de A-categorie uit te komen. Vanaf 1993 floot hij ook internationale wedstrijden. In 2001 was Jol scheidsrechter bij de finale van de Champions League tussen Bayern München en Valencia CF.

Met ingang van januari 2007 ging Jol weer profduels leiden. Nadat hij eerder weigerde de nieuwe cao voor arbiters te aanvaarden, heeft hij alsnog een contract gesloten met de KNVB dat loopt tot eind 2009. Op 20 oktober 2007 trok Jol zijn 1000e gele kaart in de Eredivisie. Sprockel (Vitesse) had de twijfelachtige eer deze gele kaart in ontvangst te mogen nemen.

In het seizoen 2007/2008 werd Jol gekozen tot scheidsrechter van het jaar; hij ontvangt hiervoor de Gouden Kaart. Met ingang van 14 juli 2008 besluit Jol definitief een punt achter zijn carriere te zetten, dit is in overleg met de KNVB gegaan nadat Jol op 11 juli kritiek leverde op de Nationale Voetbalbond nadat hij niet de afscheidswedstrijd van voetballer Jaap Stam mocht fluiten. De KNVB-scheidsrechtersbaas Uilenberg had Luinge aangesteld, terwijl Stam zelf had gevraagd Dick Jol te sturen.

Begin 2007 was Jol te zien in de zevende serie van Wie is…de Mol?. Dick was daarin niet de Mol, hij viel in Aflevering 6 af. In de zomer van 2007 was Dick Jol de vaste starter in het televisieprogramma Te land, ter zee en in de lucht. Hij trad hiermee in de voetsporen van onder meer Martin Barel, Hans Versnel, Johan Vlemmix en oud-scheidsrechter John Blankenstein

• Gastspreker

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Populaire artiesten

Call Now Button