Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Di-rect boeken

Di-rect boeken

Di-rect boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Di-rect of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Biografie Di-Rect

1999

Dick Westland, vader van drummer Jamie Westland, en de Haagse muzikant Dennis van Hoorn brengen aan het eind van het jaar vier jonge muzikanten bij elkaar. Jamie en gitarist Frans van Zoest zijn met 15 jaar de jongste van het stel, de 19-jarige Tim Akkerman de oudste. Tijdens de eerste repetitie worden de grunge- en crossover-covers snel verruild voor nummers die door Akkerman zijn geschreven.

2000

Vijf nummers verschijnen op een demo-cd en het eerste optreden vindt plaats tijdens het 25-jarige huwelijksfeest van de ouders van bassist Bas van Wageningen. Radio 3-DJ Rob Stenders ziet de band spelen tijdens een optreden in het Haagse Musicon. Hij koopt de demo en draait het nummer Just The Way I Do een dag later in zijn programma. Manager Edwin Jansen (Anouk, Kane, Billy the Kid) hoort het liedje en tekent de band bij AT Productions. Via zijn connecties is het contact met platenmaatschappij Dino snel gelegd. Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen van de band Kane zijn zeer enthousiast na een live-optreden van Di-rect. Ze helpen de band een half jaar lang mee met het schaven aan de composities en nemen de band mee als voorprogramma van hun As Long As You Want This 2000-tour.

2001

De officiële release van de single Just The Way I Do is 18 april. Het plaatje slaat aan en de video is regelmatig te zien bij The Box, TMF en MTV. De single belandt ook in de playlist op de Belgische radio. Met Daniël Lohues (Skik) wordt het eerste album Discover opgenomen. De tweede single wordt de Who-cover My Generation. In augustus speelt Di-rect voor het eerst in België (Marktrock te Leuven) en op de tweede dag van het Lowlands festival.

2002

De derde single van het debuutalbum is Inside My Head. Di-rect speelt op Noorderslag. In de eindejaarsuitzending van de Mega Top 100 bij de TROS op Radio 3FM is op 28 december de Megaward 2002 uitgereikt aan Di-rect. De Megaward voor de meest populaire artiest/groep van het jaar is een publieksprijs.

2003

De single is ook een hit in Indonesië. Van 28 januari tot en met 2 februari maakt Di-rect deel uit van het livespektakel Vrienden Van Amstel Live! in Ahoy’. Op 6 maart krijgt Di-rect in de Heineken Music Hall een Edison voor Inside My Head in de categorie Beste Single Nationaal. Di-Rect krijgt in april een TMF Award in de categorieen Beste Rock Act en Beste Video Nationaal. Di-rect vliegt op uitnodiging van Nationaal Comité 4 en 5 mei per helikopter langs enkele festivals die op bevrijdingsdag plaatsvinden. Het tweede album Over The Moon staat vol met kant en klare liedjes waaronder de cover The Life I Live van Q65.

2004

Op 8 januari doet Tim Akkerman tijdens de Elvis Second To None Party in een uitverkocht Paradiso een speciaal optreden met The TCB band, de originele band van Elvis Presley. Di-rect speelt in de Grote Zaal van de Oosterpoort tijdens Noorderslag. Eind februari verzorgt de band enkele optredens in Italië. De band wint tijdens de Edisonuitreiking op 23 maart de publieksprijs voor het album Over The Moon. Tijdens de uitreiking van de TMF Awards op 10 april in Ahoy’ wordt de video van het nummer Rollercoaster verkozen tot beste clip. Gitarist Spike levert een gastbijdrage op de single Beng Je Hooft van ADHD.

2005

Naar aanleiding van de zeebeving in Azië en gedeeltes van Afrika vinden in de eerste week van januari in heel Nederland benefietacties plaats. Di-rect staat samen met o.a. DJ Tiësto, Bløf, Trijntje Oosterhuis, Acda en De Munnik, Dinand Woesthoff, Berget Lewis en Xander de Buisonjé belangeloos op het festival dat 6 januari plaatsvindt op de Dam te Amsterdam. Vanaf 3 januari volgt TMF Di-rect voor een reallife-programma. De muziekzender filmt tijdens de opnamen van het All Systems Go dat op 18 februari uitkomt. Op 21 januari gaat de single Hungry For Love aan het album vooraf. All Systems Go komt direct binnen op de eerste plaats van de albumlijst. Op 19 maart krijgt Di-rect in club Panama te Amsterdam een 3FM Award in de categorie Beste Live-act, in april gevolgd door een TMF Award in de categorie Beste Popgroep Nationaal. 16 mei staat Di-rect op Pinkpop. Tijdens het nummer Blind For You wordt de band terzijde gestaan door de klassieke pianist Wibi Soerjadi. In september reist Di-rect voor drie weken door de Verenigde Staten in het kader van de MTV Road Rally, een wedstrijd waarin twee bands zonder geld in een busje met instrumenten van de Westkust naar de Oostkust moeten te rijden. De winnaar is de band die het eerste aankomt in New York. Eind november verschijnt de albumtrack Blind For You op single. Di-rect figureert in een serie televisiespotjes van de ANWB en is vanaf 1 december ambassadeur voor het condoommerk DFY The People’s Condom.

2006

Tijdens de uitreiking van de 3FM Awards in de Melkweg, tijdens de afsluiting van het Weekend van de Nederlandse Popmuziek in maart, wint Di-rect in de categorie Beste Live-act. Tim Akkerman verzorgt het refrein op de single Ik Wacht Al Zo Lang (april) van Lange Frans & Baas B. De tekst van het nummer is geïnspireerd door het lot van een goede vriend van Akkerman die al een lange periode ernstig ziek is.

2007

Di-rect is de eerste Nederlandse band die een concert geeft voor Second Life, de virtuele gemeenschap op internet waar bezoekers een tweede leven kunnen leiden. Op 15 januari gaat de theatertournee van Di-rect officieel van start. Het titelloze vierde album verschijnt op 2 maart. De plaat wordt voorafgegaan door de single A Good Thing. Di-Rect vertolkt met Bring Down Tomorrow de titelsong van de zwarte komedie Moordwijven (december) van regisseur Dick Maas. De band is ook te horen in de soundtrack van de komedie Alles Is Liefde. Di-rect wint in oktober de TMF Rockt Award voor beste rockact.

2008

Di-rect gaat vanaf november op tournee met een Nederlandstalige versie van de rockmusical Tommy. Alle nummers zijn voor het eerst integraal in het Nederlands vertaald door Jan Rot. De regie is in handen van Jos Thie. De band wordt versterkt door de vocalisten Marcel Veenendaal en Caroline Dest (o.a. Ebonique, Soulvation). De Haagse band is dit jaar de officiële ambassadeur in Nederland van het computerspel Guitar Hero.

2009

Tijdens een persconferentie in het Hard Rock Café te Amsterdam maakt zanger Tim Akkerman op 12 maart bekend Di-rect te verlaten na de theatertournee en zich te focussen op een solocarrière. ‘In de loop van de jaren zijn we zelf volwassen geworden en is ook onze muzikale smaak veranderd,’ stelt hij in zijn verklaring. ‘Helaas ben ik nu op het punt gekomen dat deze smaak in mijn geval te ver af staat van Di-rect.’ De overige bandleden gaan met hulp van zender BNN op televisie in de docusoap Wie Is Di-rect? op zoek naar een vervanger. Op 8 november wordt Marcel Veenendaal uit Arnhem gekozen als nieuwe zanger. Hij heeft al eerder met Di-rect op het podium gestaan tijdens hun vertolking van de rockmusical Tommy in het seizoen 2008-2009. De eerste single met Veenendaal is Times Are Changing (9 november). Ook toetsenist Vince van Reeken treedt toe tot de vaste bezetting.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button