Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Dennie Christian boeken

Dennie Christian boeken

Dennie Christian boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Dennie Christian of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

1956
Bernd Althoff wordt geboren in het Duitse plaatsje Bernsberg bij Keulen. Hij is een opstandige leerling die het niet lang uithoudt op school omdat hij constant in de clinch ligt met leraren. Omdat zijn ouders een supermarkt bezitten vlakbij een legerplaats met veel Vlaamse militairen, komt Althoff al snel in aanraking met de Nederlandse taal.

1960

In de jaren zestig wordt Althoff lid van een plaatselijk bandje. Na zijn schooltijd krijgt hij een baan als leerling-verzekeringsagent maar al gauw blijkt dat hij te onrustig is voor dit werk.

1973

Begin jaren zeventig ontmoet Althoff Karin Hautmann die op zoek is naar fotomodellen voor een brochure. Ze is verloofd met producer Tony Hendriks en stelt de heren aan elkaar voor. In maart verschijnt de single Jede Grosse Liebe Hat Ein Happy End die flopt, evenals de twee volgende plaatjes van de kersverse zanger. Enige faam verwerft Althoff wel doordat hij uitgeroepen wordt tot Bravo-Boy door het Duitse muziekblad BRAVO.

1974

Althoff wordt door de Nederlander Harry Thomas uitgenodigd om deel te nemen aan het jaarlijkse Schlagerfestival in Nederland. Althoff’s vierde single Rosamunde, een vrolijke meezinger in de klassieke schlagertraditie, wordt na het festival een grote hit in de Benelux, nog voordat de plaat de Duitse hitlijsten verovert. Inmiddels heeft Althoff op advies van zijn producer Hendriks de artiestennaam Dennie Christian aangenomen.

1975

In Duitsland is Rosamunde een grote hit en verkoopt meer dan 500.000 exemplaren. Het nummer groeit uit tot een klassieker. De opvolgende single Marie Louise verkoopt weliswaar 100.000 exemplaren, maar een grote doorbraak blijft uit.

1976

Regelaar Harry Thomas haalt de Duitse zanger terug naar Nederland. Voor het Schlager-festival laat Thomas hem een Nederlandstalig lied zingen, een versie van het aloude Besame Mucho, dat een grote hit wordt en Dennie Christian in de Benelux tot een veelgevraagd artiest maakt.

1977

Thomas komt met een nieuw idee: een smurfenplaat. Producer Hendriks ziet het echter niet zitten en Thomas speelt het idee door aan Pierre Kartner (Vader Abraham), die er een grote hit mee scoort.

1978

Christian’s contract met producer Hendriks loopt af en Harry Thomas dient zich aan als nieuwe manager. Thomas komt met een liedje rond de stripfiguren Guust Flater en de Marsipulami. Dit blijkt een schot in de roos want Christian scoort er in september een grote hit mee.

1979

In september wordt de single Het Slorklied een bescheiden hit.

1980

Samen met 300 Nederlandse en Duitse padvinders neemt Dennie Christian het plaatje Vrijheid En Vrede op.

1981

Dennie Christian treedt in het huwelijk met zijn vriendin Roswitha Smid, een dag voordat de zanger zijn opwachting maakt op de tiende editie van het Schlagerfestival. Pierre Kartner (Vader Abraham) schrijft het huwelijkslied Liefde Als Een Roos dat binnen korte tijd in de hitparade terecht komt.

1982

De zanger zet zijn eerste schreden binnen de televisiewereld als presentator van het KRO-programma Schlagerparade. Daarin ontvangt hij bekende gasten zoals Jurgen Marcus, Tina York en Mary Roos. Nadat Freddy Quinn de TROS verlaat wordt Dennie Christian de nieuwe vaste presentator van het programma Schlagerfestival van deze omroep. De single Vriendschap verschijnt.

1983

De single Oh Nederland wordt in maart een hit.

1984

De zanger neemt een duet op met Freddy Breck.

1985

In maart neemt Christian het plaatje Zaterdagavond op met zangeres Mieke, dat geproduceerd wordt door Vader Abraham. De samenwerking bevalt goed en in de jaren daarna verschijnen diverse singles van het duo.

1986

Naar aanleiding van het succes van het tv-programma Schlagerfestival gaat Christian het gelijknamige radio 5-programma presenteren.

1990

In de jaren negentig richt de zanger zich steeds meer op Duitsland via de tv-zender RTL Plus.

1994

Christian presenteert met Marga Bult het tv-muziekprogramma Altijd Maar Draaien voor de omroep TV-Oost, een programma rond het Nederlandse lied.

1995

De single Wil Met Je Leven, geproduceerd door Rini Schreijenberg, wordt uitgebracht. In september presenteert Christian een nieuwe serie van het televisieprogramma Schlagerfestival. De single Ik Wil Jou haalt de hitlijsten. Het album Eindeloos is een gevarieerd album met stevige popsongs en moderne ballads.

1996 – 1997

De singles Hitmix en Die Mooie Nacht in San Angelo halen de hitparade niet. Christiaan treedt nog op in Nederland en zijn maatschappij brengt regelmatig singles uit in Duitsland Zwitserland en Oostenrijk. In 1997 komt de het programma Schlagerfestival ten einde.

1999

Christian wordt door het DJ-duo Wipneus en Pim uitgenodigd om het podium te delen tijdens hun Lowlands-optreden.

2001

Vanaf februari presenteert Christian Hoeba Hoeba Hop, een tv-programma bij de TROS vol Nederlandstalige amusementsmuziek. De nieuwe versie van Wij Zijn Twee Vrienden en de single Kom Dan Bij Mij staan op het album Voor Altijd.

2002

Dennie Christian presenteert en zingt in oktober tijdens de tweede editie van het Schlagerfestival in de Eurohal te Zuidbroek.

2003

Dennie Christian presenteert samen met Eric Dikeb vanaf 5 oktober elke zondag op Net 5 de Nationale Muziek Parade.

2004

Op het repertoire van de zanger staan niet alleen zijn bekende hits, maar ook bewerkingen van onder meer I Said van Neil Diamond en Sitting On The Dock Of The Bay van Otis Redding. De Duitse platenmaatschappij Koch-Universal brengt in april het verzamelalbum Immer Noch Und Immer Wieder uit met Duitstalige nummers die Christian in de periode 1995-2000 heeft opgenomen. In juni en augustus wordt de compilatie gevolgd door respectievelijk de dvd Blijf Bij Mij en de single Dans Deze Dans. De zanger zet zijn 30jarig jubileum luister bij met het album Ik Hou Van Het Leven (En Het Leven Van Mij). Op 10 december zijn Dennie Christian en Freddy Breck de grote publiekstrekkers tijdens de Schlagerparade in het Hengelose Expo Center.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button