Lyon & Partners Group Talent Management
Home » De Richards boeken

De Richards boeken

De Richards boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor De Richards of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Richard & Richard
Opgetogen over de onderlinge klik, besluiten Richard ‘Gorro’ Jansen uit Doetinchem (tegenwoordig Markelo) en Richard van der Zee uit Steenwijkerwold om samen pompende rockmuziek te gaan maken met dialectteksten. Het is dan begin 2007. In het dialectgenre hebben de beide Nedersaksen dan inmiddels de nodige sporen verdiend. Gitarist Richard Jansen is van 1993 tot 2005 gezichtsbepalend voor de Achterhoekse band Jovink en de Voederbietels en bassist Richard van der Zee schrijft begin jaren negentig zo’n driekwart van het boerenvolksliederen oeuvre van het sympathieke Mannenkoor Karrespoor, waaronder krakers als Lekker op de Trekker, Strorace en het welbekende Mooi Man.

Mark Maas

De aanvankelijke drummer van De Richards, Mark Maas (o.a. ex-Picture) uit Heerenveen ziet zich in een vroeg stadium (eind 2007) genoodzaakt te stoppen met de band omdat de combinatie met zijn werk voor hem niet haalbaar blijkt.

Mongo

De keuze om daarop Jovinkdrummer Hans ‘Mongo’ Bouman te vragen is een logische stap. Mongo en Gorro zijn dan al sinds jaar en dag bevriend aangezien ze ruim zeven jaar met veel plezier samenspeelden in Jovink. De laatste groep besluit even daarvoor te stoppen met touren, waardoor het er voor showman Mongo een poosje alle schijn van heeft dat hij zijn grootste passie niet meer zal kunnen uitoefenen: optreden. De vraag om bij De Richards te komen, komt dan ook op het juiste moment voor de immer goedgemutste Groningse Doetinchemer. De krachtige drumsstijl van Mongo Bongo geeft de muziek van De Richards een extra powerboost.

Robert Busscher

De beide Richards besluiten aanvankelijk om samen de leadzang voor hun rekening te nemen, maar al na één optreden wordt iemand gevonden die daar nog beter in blijkt te zijn: Robert Busscher (o.a. ex-Boulevard). De in Zwolle woonachtige Tukker met het gouden schuurpapierstrotje blijkt ook op het persoonlijke vlak uitstekend te matchen met de rest.

Dialect

De voertaal binnen de band, met bandleden uit verscheidene windstreken is Nedersaksisch. En daarmee de songteksten ook. D.w.z.: Twents, Achterhoeks, Gronings, Drents, Kop van Overijssels, Sallands, Nederdietsch en Stellingerwerfs zo hoppakee door elkaar heen.

Muziek

En de muziek? Die laat zich omschrijven als authentieke Twentsche negermuziek… Oftwel Rock & Roll met de grote R! Rollende drums, Ronkende bas, Rossende gitaar, Rauwe zang met Retepakkende meerstemmige Refreinen.

Feest

Maar niet alles wordt gezocht in het harde, ook de gezellige feestliederen en meezingers worden geenszins geschuwd. Het is dan ook alles behalve verwonderlijk dat de band in 2008 – het eerste daadwerkelijke tourjaar – al door een hele reeks gerenomeerde tentfeesten wordt geboekt. En de tourlijst groeit nog steeds.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button