Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » De Richards boeken

De Richards boeken

De Richards boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor De Richards of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Opgetogen over de onderlinge klik besluiten Richard ‘Gorro’ Jansen en Richard van der Zee om samen pompende rockmuziek te gaan maken met dialectteksten. In het dialectgenre hebben de beide Nedersaksen inmiddels de nodige sporen verdiend.

De Richards boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van De Richards zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking.

Wie zijn De Richards

Gitarist Richard Jansen is van 1993 tot 2005 gezichtsbepalend voor de Achterhoekse band Jovink en de Voederbietels en bassist Richard van der Zee schrijft begin jaren negentig zo’n driekwart van het boerenvolksliederen oeuvre van het sympathieke Mannenkoor Karrespoor, waaronder krakers als Lekker op de Trekker, Strorace en het welbekende Mooi Man.

Ex-Jovink leden

De keuze om Jovink-drummer Hans ‘Mongo’ Bouman te vragen is een logische stap. Mongo en Gorro zijn al sinds jaar en dag bevriend omdat ze ruim zeven jaar met veel plezier samen speelden in Jovink en de Voederbietels. Deze band besluit even daarvoor te stoppen met touren. Voor showman Mongo zag het er naar uit dat hij daardoor zijn grootste passie niet meer kon uitoefenen: optreden. De vraag om bij De Richards te komen, komt dan ook op het juiste moment. De krachtige drumsstijl van Mongo Bongo geeft de muziek van De Richards een extra powerboost.

De beide Richards besluiten aanvankelijk om samen de leadzang voor hun rekening te nemen, maar al na één optreden wordt iemand gevonden die daar nog beter in blijkt te zijn: Robert Busscher (o.a. ex-Boulevard). De in Zwolle woonachtige Tukker met het gouden schuurpapierstrotje blijkt ook op het persoonlijke vlak uitstekend te matchen met de rest.

Dialectrock

De voertaal binnen de band, met bandleden uit verscheidene windstreken is Nedersaksisch. En daarmee de songteksten ook. Dat wil zeggen: Twents, Achterhoeks, Gronings, Drents, Kop van Overijssels, Sallands, Nederdietsch en Stellingerwerfs zo door elkaar heen.

Muziek

En de muziek? Die laat zich omschrijven als authentieke Twentsche rockmuziek… Oftwel Rock & Roll met de grote R! Rollende drums, Ronkende bas, Rossende gitaar, Rauwe zang met Retepakkende meerstemmige Refreinen.

Feest met De Richards!

Maar niet alles wordt gezocht in het harde, ook de gezellige feestliederen en meezingers worden geenszins geschuwd. Het is dan ook alles behalve verwonderlijk dat de band vanaf zijn eerste tourjaar al door een hele reeks gerenommeerde tentfeesten wordt geboekt. En de tourlijst groeit nog steeds.

 

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button