Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » De Jeugd van Tegenwoordig boeken

De Jeugd van Tegenwoordig boeken

De Jeugd van Tegenwoordig boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor De Jeugd van Tegenwoordig of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

De Jeugd van Tegenwoordig boekten de afgelopen jaren succes met zeven studio-albums en hits als ‘Watskeburt’, ‘Sterrenstof’ en ‘Get Spanish’. Ze stonden op alle grote podia in Nederland en België en speelden op festivals als Pinkpop, Lowlands en Rock Werchter.

De Jeugd van Tegenwoordig boeken voor een evenement

De Jeugd van Tegenwoordig zijn voor verschillende soorten optredens te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Wie zijn De Jeugd van Tegenwoordig

De mannen hebben vele bijnamen, maar de groep bestaat uiteindelijk uit Pepijn Lanen (Faberyayo), Freddy Tratlehner (Vieze Fur), Olivier Locadia (Willie Wartaal) en hun vaste producent Bas Bron. De Jeugd van Tegenwoordig is ons muzikaal gezien al meer dan vijftien jaar te slim af. Volgens Faberyayo gaan ze hiermee door ’tot in het graf & beyond’. Gelukkig maar, want ieder album van De Jeugd Van Tegenwoordig is toonaangevend, levert hits en zorgt voor uitverkochte clubtours en live shows. De mannen zijn door hun immens populaire platen en hun hilarische interviews in korte tijd echte BN’ers geworden. Elk interview met dit trio is een ware show. Ze spreken elkaar en zichzelf expres tegen en antwoord op een vraag komt er eigenlijk nooit.

Watskeburt?!

De Jeugd van Tegenwoordig brak in 2005 door met de hit ‘Watskeburt?!’. De beat werd gemaakt door Bas Bron, die alle nummers van De Jeugd van Tegenwoordig geproduceert voor het Magnetron Music-label. De uitdrukking ‘Watskeburt’ ontleenden ze overigens aan de Nederlandse rapper Heist-Rockah. Het nummer werd een grote hit en verdrong een paar dagen later ‘Geef mij je angst’ van Guus Meeuwis van de nummer 1-positie.

Hiphop, disco, electro en R&B

De opvolger ‘Voorjekijkendoorlopen’ werd eerder als ringtone uitgebracht. Een eigen TV-programma en een single met Katja Schuurman zorgden voor nog meer bekendheid in Nederland. Ook namen ze een kerstsingle op met Jan Smit. Een jaar na hun hit komt De Jeugd van Tegenwoordig met het album‘Parels voor de Zwijnen’. Dit album staat vol met nummers met invloeden uit hiphop, disco, electro en R&B. Het is wel duidelijk dat De Jeugd van Tegenwoordig hun eigen plan trekt en een geheel nieuw geluid produceert. Het tweede album ‘De Machine’ staat in 2008 een half jaar lang in de Top 100, en wordt door 3voor12 uitgeroepen tot beste Nederlandse album van het jaar.

De Jeugd van Tegenwoordig nu

Eind 2018 verscheen het zevende album van De Jeugd van Tegenwoordig, getiteld ‘Anders (Different)’. Het album bestaat uit 12 nummers die op verschillende manieren teruggrijpen op de (rock) muziek van vroeger.

Watskeburt-parodieën

Zoals zoveel opmerkelijke hits was Watskeburt?! rijp voor parodieën. Waarsmebird en Opkeplurt zijn slechts enkele voorbeelden. Er verscheen tevens een Friese, West-Friese, Achterhoekse en Brabantse versie van de plaat.

In de studentenwereld bleef Watskeburt?! ook niet onopgemerkt. De cultparodie Nog Geneukt?! van De Student van Tegenwoordig verwierf met name in de studentenstad Utrecht grote bekendheid. Ook werd door Boomerang een gratis ansichtkaart uitgebracht met daarop de titel van het nummer.

In Groningen dook de parodie Supermooi! op. Door online jongerenmagazine Spunk werd de liedtekst naar aanleiding van het verschijnen van het nummer in het buitenland in het Duits vertaald onder de titel “Watspassiert?!”. Ook in België werd Watskeburt een hit; het nummer werd grijs gedraaid door Studio Brussel en andere radiozenders. Er werd zelfs een jumpstyle-versie van het nummer gemaakt, genaamd Watskejump.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button