Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » De Dijk boeken

De Dijk boeken

De Dijk boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor De Dijk of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

De Dijk wordt in 1981 gevormd en valt op door de poëtische Nederlandstalige teksten in combinatie met Amerikaans aandoende soul- en rockmuziek.

De Dijk boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van De Dijk zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Wie zijn De Dijk

De broers Huub en Hans van der Lubbe zijn de drijvende krachten achter De Dijk. De eerste single ‘Bloedend Hart’ verschijnt in 1982 en wordt een bescheiden hit. Ook het titelloze debuutalbum slaat aan. De successen leveren De Dijk veel optredens op en het tweede album ‘Nooit Meer Tarzan’ komt uit 1983. Huub van der Lubbe heeft nog meer noten op zijn zang. In 1984 is hij te zien in de Nederlandse speelfilms Brandende Liefde en De Aanslag. Het jaar erop verschijnt het album ‘Elke Dag Een Nieuwe Hoed’. De single ‘Binnen Zonder Kloppen’ van dit album wordt een kleine hit.

De Dijk doorbraak

Bij een nieuwe platenmaatschappij verschijnt in 1987 ‘Mag Het Licht Uit’. Het wordt de eerste echte hit voor De Dijk. Ook ‘Dansen Op De Vulkaan’ en ‘Wakker In Een Vreemde Wereld’ worden veelvuldig gedraaid. Het album ‘Wakker In Een Vreemde Wereld’ levert de band een Zilveren Harp en een Edison op. Op ‘Niemand In De Stad’ uit 1989 staan maar liefst twee hits: ‘Ik Kan Het Niet Alleen’ en ‘Nergens Goed Voor’. De Dijk is en blijft een van de meest gevraagde live-bands van Nederland. Niet geheel onlogisch verschijnt in 1990 een live-album.

Zomerfestivals

In de jaren ’90 verschijnen er vier studioalbums: ‘Nooit Genoeg’ (1991), ‘Zeven Levens’ (1992), ‘De Blauwe Schuit’ (1994) en ‘De Stand Van De Maan’ (1997). Omdat de batterij volgens de band zelf opnieuw opgeladen moet worden, last De Dijk in 1999 een sabbatical year in. Wel treden ze op tijdens South By South West, een groot festival in Austin, Texas. Halverwege 2000 verschijnt het album ‘Zevende Hemel’ met de single ‘Als Het Golft’. In 2002 viert De Dijk zijn twintigjarige bestaan met optredens in Ahoy’ en de Heineken Music Hall. De single ‘Ga In Mijn Schoenen Staan’ die tijdens deze optredens wordt verkocht is een groot succes. Het album ‘Muzikanten Dansen Niet’ verschijnt een paar maanden later. Op dat moment heeft De Dijk zes gouden en drie platina platen thuis aan de muur hangen.

In 2004 doet De Dijk het een jaartje rustig aan en treden ze niet op. De pauze wordt op een spectaculaire manier beëindigt met een concert in Ahoy. In 2005 krijgt De Dijk krijgt een Edison award voor hun hele oeuvre en verschijnen ze weer op de buhne tijdens de zomerfestivals. Ze zijn onder andere te zien op Parkpop in Den Haag en geven een groot concert in de HMH.

25-jarig jubileum

Het nieuwe album ‘Later Is Nu’ komt in 2005 uit. De eerste single die van dit album is een dubbelsingle met de titels ‘Recht In De Ogen’ en ‘Later Is Nu’.  In 2006 geeft De Dijk een jubileum concert in de Ahoy ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan.

Na een jaar barstensvol optredens trekken de bandleden zich terug in de studio voor de opname van een nieuw album. Dat verschijnt in de zomer van 2008 en heet ‘Brussel’, genoemd naar de plek waar het album tot stand is gekomen.

De Dijk en Solomon Burke

In 2010 werkt De Dijk samen met soullegende Solomon Burke aan het album ‘Hold On Tight’, met daarop Engelse vertalingen van nummers van De Dijk. Het album is een succes, en in de week van 11 oktober zou het gezelschap een eenmalig concert in Paradiso geven. Kort na aankomst op Schiphol, op 10 oktober 2010, overlijdt Solomon Burke. Het concert in Paradiso gaat toch door en wordt daarmee een ode aan de soullegende.

Jubileum documentaire De Dijk

In 2011 komt het nieuwe album ‘Scherp de Zeis’ uit en markeert het dertigjarig jubileum van de band. Het jubileum wordt gevierd met een optreden in Paradiso en de première van de documentaire ‘Hou Me Vast’ op het Nederlands Film Festival. Hierin worden de mannen van De Dijk op de voet gevolgd tijdens het enerverende jaar 2010.

Dijkers & Strijkers

Begin 2014 komt De Dijk met Dijkers & Strijkers, een samenwerking met het strijkorkest Amsterdam Sinfonietta. Dijkers & Strijkers omvat een registratie van de reeks concerten die de band met het orkest gaf onder de noemer ‘Breder dan klassiek’. Datzelfde jaar komt ook het 33e studioalbum van de band uit: ‘Allemansplein’.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button