Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » De 4Tuoze Matroze boeken

De 4Tuoze Matroze boeken

De 4Tuoze Matroze boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor De 4Tuoze Matroze of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Deze illustere zeemannen sleuren u mee door de woelige tijden van het moderne zeemansleven. Vis, tranen, drank, verdriet, blijdschap en geluk, maar ook humor, angst en verlangen. Het zeemansleven is door de eeuwen heen niet echt veranderd. Ja, lichtjes hier, computertje daar, maar de essentie blijft toch de uitdaging waarin de mens waant het tegen de zee op te kunnen nemen. Voor een zeeman is de zee een ontrouwe vriend, die onverwachts meedogenloos kan toeslaan. Het is de angst die een zeeman altijd met zich meedraagt, want er kan een moment komen, een moment van onachtzaamheid, dan slaat het toe, als een mokerslag, als…….. De Klap van de Giek!!

Ze zijn de vernieuwers

van het Nederlandse Zeemanslied. De muziekstijl is de laatste jaren het meest op wereldmuziek gaan lijken. Invloeden uit Ierland, de Balkan, maar ook uit Suriname en Noord-Afrika en zelfs de klompendans vind je terug in het repertoir. Maar door de teksten blijft het toch allemaal erg Nederlands.

Tezamen vormen zij een uiterst attractieve

performance die zeer geschikt is voor zowel het festival-, culturele- en bedrijfscircuit. Hun optredens waren te zien op wereldmuziekfestivals, havenevenementen, uitmarkten, café’s, poppodia en bedrijfsfeesten.

De 4Tuoze Matroze treden bij voorkeur op

met z’n vijven. De bezetting bestaat dan uit: accordeon, akoestische bas, akoestische gitaar, klarinet en drums. Er is een uitbreiding mogelijk met viool. Tevens is het mogelijk om op te treden zonder drums. Indien meer volume gewenst is nemen de Matroze een geluidset mee.

De Matroze gaan gekleed

in een speciaal zeemansuniform, maar niet met de bedoeling om “lollig”te zijn. Ze zijn namelijk wie ze zijn en hebben geen theatrale kunstjes nodig om hun performance te ondersteunen. Ze zingen eerlijk uit het hart.

Bij de openbare live concerten

komen de Matroze het meest tot hun recht. Het is dan ook meer een belevenis dan een echt concert. Het publiek zingt uit volle borst mee.

In het bedrijfscircuit

draaien de Matroze bijzonder goed mee. Zij beheersen de kunst van de entertainment. Tijdens hun optreden wordt er extra aandacht besteedt aan mensen die interactief mee willen doen. De aanwezigen worden getest op hun gevoel voor rijm, ritme en vis-kennis. Daarnaast spelen de Matroze een hilarische kindervoorstelling ‘Op zoek naar de Schat’.

Als speciaal project

hebben zij opgetreden met het Noord-Hollands Philharmonisch Orkest, waarbij zij tijdens de Sail 2002 op het Museumplein tien liederen ten gehore brachten. De 4Tuoze kunnen ook met andere grote orkesten optreden, hiervoor hebben zij de arrangementen. In December 2002 zijn de 4Tuoze Matroze te zien geweest in het programma Kopspijkers van de VARA te samen met het Noord-Holland Philharmonisch Orkest.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button