Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Davy Gillis boeken

Davy Gillis boeken

Davy Gillis boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Davy Gillis of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Davy Gilles heeft zich ongetwijfeld opgewerkt tot één van Vlaanderens grootste zangtalenten. Een jongeman die zich perfect weet aan te passen aan het publiek waarvoor hij zingt. Dit heeft hij onder meer bewezen met de single CD‘s die hij de voorbije jaren uitbracht: één voor één kregen ze een plaatsje in de TV muziekprogramma‘s Tien Om Te Zien (VTM), De Muziekdoos (VRT), Hitkracht (VRT), Vakantiekriebels (VTM), De Gouden Zeemeermin (pre-selectie Eurosong), Eurosong ‘99 (“Waar ben jij”, tekst en muziek van Davy‘s hand), en vele anderen… Enkele hiervan werden zelfs Top 10 hits in de vlaamse hitparade. Radio 2 bombardeerde eveneens enkele singles tot vlaamse hittip!

Toch had Davy al reeds lange tijd de ultieme droom om in musicals mee te spelen. Door zijn opleiding aan de Showbizzschool Oostende en de privé zang-, dictie- en acteerlessen was dit misschien wel de kans om aan nieuw hoofdstuk in zen leven te beginnen. Audities brachten Davy tot “Alternate Prins” in Sneeuwwitje (Tour door Nederland 2001-2002) waar hij afwisselend deze rol mocht vertolken. Al gauw bleken onze noorderburen enorm onder de indruk van Davy‘s mooie zuivere stemgeluid en hoog “prinsgehalte”. Produktiehuis Studio 100 liet dit niet aan zich voorbij gaan en maakte Davy eerste cast in de musical Doornroosje (2002) als “Jonathan”, zoon van de tuinman. Davy had ondertussen de musicalmicrobe helemaal te pakken en wordt eind 2002 gevraagd auditie te doen voor Shakespeare‘s “Romeo & Julia”. Franse “Romeo & Julia” regisseur Redha ziet in Davy een volmaakte Romeo en kent deze droomrol aan hem toe. Een droom die werkelijkheid wordt. Met de single- cd DE KONINGEN uit Romeo en Julia staat hij samen met Mark tijsmans en Dieter Verhaegen maar liefst 12 weken op de eerste plaats in de vlaamse hitparade! Voorts was Davy in 2003 nog te zien in de musical “Fiddler On the Roof” en in 2004 ging “Romeo & Julia” op tournee in Nederland. Hij speelde ook nog gastrollen in “Hallo België, Rupel, Verschoten & Zn” Naast deze drukke bezigheden acteerde Davy ook in de VTM soap ” FAMILIE” waar hij de rol van “Rik” vertolkte en was hij ook een vaste waarde in de VTM SoapBand. Samen met zijn collega Familie-acteurs Gunther Levi en Chris Van Tongelen, richt hij de partyband “De Romeo’s” op. Zij zorgen dan ook voor de ambiance tijdens de VTM-Zomertours, ze brachten ondertussen ook al 3 single’s en een full cd uit.

In 2005 speelt Davy samen met zijn Nederlandse vriendin Sasha Rosen in de Studio 100 musical “Sneeuwwitje” die weer volle zalen trekt in Vlaanderen. Samen met Sasha trekt hij ook op tournee met “Secret Love”. In de herfst van 2006 maakte hij zijn opwachting in de vtm serie “Wittekerke” als verpleger “Jasper Landuyt”. Maar ook in 2006 zat Davy op musical gebied niet stil, hij werd immers gecast voor een van de hoofdrollen in de prestigieuze musical “Mamma Mia” die vanaf maart 2006 te zien was in de Stadsschouwburg van Antwerpen. En deed hij doorheen het ganse jaar weer verscheidene podiums , dorpen, steden op hun grondvesten daveren tijdens optredens van De Romeo’s en in 2007 is dit niet anders…Davy is ook nog steeds te bewonderen in de VTM reeks Wittekerke.

In 2008 speelde Davy de rol van Danny Zuko (de rol die John Travolta wereldberoemd maakte ) in de hitmusical GREASE . Voor deze rol wordt Davy opnieuw genomineerd voor beste hoofdrol bij de vlaamse musicalprijzen. Ze winnen ook de publieksprijs van radio 2 met Grease-de musical! Het 2de album van DE ROMEO’S is een feit. Naast DE ROMEO’S brengt Davy ook opnieuw een solo-singel op de markt (Vandaag is van ons twee), het Nederlandse lied wat hij altijd graag gezongen heeft en nu opnieuw kan doen. Vervolgens kwam er een 2de solo-singel van Davy op de markt (Niet denken maar doen). Na de mooie Radio 2 airplay van dit nummer, verscheen het allereerste solo-album van Davy Gilles ‘Samen Sterker’. Op dit persoonlijke album staan werkelijk pareltjes: ‘Zelfs je naam is mooi’, ‘Ieder moment’, ‘Laat me nooit meer gaan’, ‘Samen sterker’, ‘Ze horen bij elkaar’, enz. zijn allemaal zeer mooie liedjes met een hoog kwaliteitslabel.

Ondertussen vindt al de 2e editie van ‘Het Zingpaleis’ plaats in de Ethias Arena te Hassselt, op 27 november 2010. Hét grote meezingfeest waarin Davy samen met zijn Romeo’s collega’s de pannen van het dak zingen.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button