Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Danny Vera boeken

Danny Vera boeken

Danny Vera boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Danny Vera of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Danny Vera bereikte met zijn nummer ‘Roller Coaster’ uit 2019 de eerste plaats in de Top-2000. Hij stootte daarmee de klassieke favoriet ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen van de troon. Een ongekende prestatie voor een nieuwkomer in de lijst waarin historische klassiekers domineren.

Danny Vera boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van Danny Vera zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking.

Wie is Danny Vera

Beïnvloed door Roy Orbison, Bruce Springsteen, Chris Isaak en Lucinda Williams, kocht Danny Vera in New Orleans zijn eerste gitaar, een Gretsch hollow body. Hij koos voor deze oer-Amerikaanse gitaar om het geluid van zijn helden zo dicht mogelijk te benaderen.

Om diezelfde reden trok hij in 2009 opnieuw de grote plas over, om daar met lokale muzikale grootheden zijn vierde album op te nemen. Het resultaat is een volwassen, niet-Nederlands klinkende productie. Danny Vera is een artiest die niet alleen goede catchy nummers kan schrijven, maar ook weet hoe hij deze muzikaal moet presenteren.

Pink Flamingo

‘Pink Flamingo’ is de naam van het vierde album. Voor de opnames trok de Nederlandse singer-songwriter in 2009 naar de Hilltop Studios in Nashville Tennessee. Daar werkte hij met sessiemuzikanten van onder andere Garth Brooks aan een geluid dat we allen kennen van grote Amerikaanse producties. Hoe dat allemaal in zijn werk ging, is te zien op de bijgeleverde DVD bij het album waarin Danny wordt gevolgd tijdens het opnameproces.

In de film is ook een rol weggelegd voor voetbaljournalist en muziekliefhebber Johan Derksen. Deze bewonderaar heeft er voor gezorgd dat de zanger iedere maandag en vrijdag gedurende het voetbalseizoen verantwoordelijk is voor live muziek in diens programma ‘Voetbal International’.

Roller Coaster

De single ‘Roller Coaster’ komt van het album ‘Pressure Makes Diamonds 1 & 2’ uit 2019. Na een langzame start groeit het nummer eind 2019 uit tot een grote hit. Danny Vera stond met ‘Roller Coaster’ maar liefst 38 weken in de hitlijsten voordat hij de hoogste notering bereikte. Aan het eind van 2019 was het nummer zo populair dat Danny Vera de Top-2000 binnenstormt op nummer 4; de hoogste nieuwe binnenkomer in de geschiedenis van de Lijst der Lijsten.

Danny Vera – Roller Coaster. De nummer 1 in de Top-2000 van 2020.

Danny Vera boeken
Danny Vera boeken

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button