Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Danny van der Kracht boeken

Danny van der Kracht boeken

Danny van der Kracht boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Danny van der Kracht of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Zoals bij iedere artiest
is ook de carrière van Danny van der Kracht (1973) begonnen tussen de welbekende schuifdeuren. Als er een familiefeest werd georganiseerd, ging vanzelfsprekend de telefoon in “Huize Van der Kracht”. Danny van der Kracht had op deze feesten steevast het publiek op zijn hand. Via mond-op-mond reclame werden steeds meer mensen enthousiast. Op die manier kreeg Danny van der Kracht meer bekendheid in zijn eigen provincie Gelderland. Doordat Danny van der Kracht steeds meer ging optreden, werd de vraag naar een eigen repertoire steeds groter. Omdat Danny van der Kracht al vanaf jonge leeftijd (7 jaar !) eigen nummers schreef, was er repertoire genoeg om in 1996 een eigen cd-single uit te brengen. De cd werd regionaal gepromoot en de aandacht die Danny van der Kracht kreeg was bemoedigend. Ook werden er rond deze tijd de eerste stappen gemaakt naar een groter (tv)publiek. Twee jaar later werd Danny’s tweede cd opgenomen en uitgebracht. Ook deze “zilveren schijf” bevatte uitsluitend eigen materiaal. De cd werd gemaakt in samenwerking met de nieuwe Nederlandse platenmaatschappij SLP.

Doordat de kwaliteit van de cd beduidend beter was

dan de eerste, kreeg het nummer ’t Is Weer Zomer al meer aandacht van de landelijke radio- en televisiezenders.

Met zijn derde cd

wist Danny van der Kracht eindelijk zijn eerste succes te oogsten. Met het carnavals- & feestnummer ‘k Heb Een Koe wist Danny van der Kracht in 1999 een plaats te bereiken in de Nederlandse Top 30 van de stichting Mega Top 100. Daarnaast verschenen er artikelen van Danny van der Kracht in o.a de Panorama en het roddelblad Party. Ook riep het populaire SBS6 programma Hart Van Nederland het nummer uit tot “Carnavalsplaat Van Het Jaar” en mocht Danny van der Kracht een videoclip maken die voor 1,2 miljoen mensen is uitgezonden. Ook is dit nummer uitgezonden in het populaire Duitse ARD muziekprogramma “Heimatmelodien”. Ook werd Danny Nicolay in de tussentijd gevraagd voor het opnemen van een programmajingle voor BNN-radio.

Nog niet zo lang geleden

kreeg Danny’s tweede cd (’t Is Weer Zomer) nog een aangenaam “staartje”. Weerman Piet Paulusma vroeg Danny van der Kracht om tijdens het begin van de zomer (21 juni) een stuk van dit nummer te zingen en samen met hem het weer te presenteren in (alweer) het SBS6 programma Hart Van Nederland. Begin 2001 verleende Danny van der Kracht zijn medewerking aan (alweer een SBS6 programma) Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. Danny van der Kracht speelde hierin de onbekende schutter die een aanslag pleegde op de ex-Heinekenontvoerder Cor van Hout.

Zo’n anderhalf miljoen mensen

waren getuige van het feit hoe Danny van der Kracht zijn revolver leeg schoot… Danny van der Kracht vond het een dermate leuke ervaring en volgens eigen zeggen smaakte het naar meer !Eén dag na de opnamens van Peter R. de Vries, tijdens carnaval 2001, brak Danny van der Kracht zijn been op 3 plaatsen en scheurde zijn spieren van zijn been naar zijn voet af. Gevolg; ziekenhuisopname, operatie en revalidatie. Nadat alles enigzins genezen was, verstapte Danny van der Kracht zich op Hemelvaartsdag 2001 en scheurde zijn enkelbanden (van zijn andere been). Deze nare voorvallen hebben er noodgedwongen voor gezorgd dat het een tijdje stil is geweest rondom Danny van der Kracht.In het voorjaar van 2001 heeft Danny van der Kracht(samen met zijn vaste tekstschrijver Olav Hesselmans) een nummer geschreven voor Stefan Mondial. De titel van de single is ”De Laatste Keer” en het nummer is uitgebracht door platenmaatschappij SLP.

Later in 2001

heeft Danny van der Kracht het nummer “De Liefde Van Je Leven” opgenomen, maar besloten is om dit nummer (vooralsnog) niet uit te brengen. Ook tijdens de eerste maanden van 2002 was betrekkelijk rustig rondom Danny’s persoon. Toch stond hij niet stil en is hij achter de schermen druk geweest voor zichzelf en andere (onbekende) artiesten. Ook werd Danny’s website bekroond met een gouden award, vanwege de strakke vormgeving en duidelijke indeling ! Daarnaast kreeg Danny op 5 april 2002, tijdens de eerste verjaardag van de stichting ‘Adopteer een koe’ een heuse koe cadeau. Blij verrast nam Danny het

certificaat (zie hiernaast) én Truusje 20 in ontvangst. Daarnaast beloofde Danny zich (waar mogelijk) te zullen in zetten om meer koeien-, boeren en adopteurs te werven. Daardoor kwam Danny in augustus 2002 (week 35) in het populaire (mannen)blad Aktueel, met een 3 pagina’s tellend verhaal en was hij te gast in het TV-Gelderland-programma “Hallo Gelderland!” met een interview en een optreden ! Door de hernieuwde belangstelling voor Danny’s koeienlied is er momenteel een cd in de maak met de (werk)titel “Ik Heb Een Koe, Maar Ook Andere Stukken” !

Ook in 2003

heeft Danny niet stil gezeten ! Naast zijn 30e verjaardag én een verhuizing, heeft Danny ook een aantal nieuwe dieren, waaronder een heuse nieuwe adoptiekoe en twee cavia’s; Billy en Caddie ! Afgelopen zomer werd een heuse prijsvraag rondom Billy en Caddie gehouden en de winnaar heeft een optreden van Danny gewonnen. Ook heeft Danny een nieuwe single opgenomen met de titel “Waarom Kijk Jou Nou Nooit Een Keertje Naar Me Om ?”. Het nummer moet dé feestopvolger van Danny’s koeienlied gaan worden ! De single staat begin januari 2003 gepland en zal weer door heel Nederland verkrijgbaar zijn !Ook heeft Danny zijn oude liefde “radio maken” weer opgepakt en hij presenteert om de week het programma “Holland Blommenland” op favoriet FM. Het programma bevat uitsluitend Nederlandse produkties die door Danny aan elkaar gepraat worden. Ook zit er in iedere uitzending een muzikale gast. Zo zijn Jan Smit, Jacques Herb, Arne Jansen, Dennie Christian en Marianne Weber al bij Danny in de uitzending geweest en staan er nog heel wat namen op Danny’s muzikale verlanglijst!

Danny werd blij verrast

door (alwéér) een SBS6-programma Show van Nederland. Zij hebben op de “elfde van de elfde” een reportage uitgezonden over Danny’s laatst verschenen CD “Waarom Kijk Jij Nou Nooit Een Keertje Naar Me Om”. Vele reacties volgde en Danny was zelfs twee dagen te gast in Evers Staat Op van Edwin Evers (Radio 538). Het carnaval van 2004 bezorgde Danny een notering in de Top 50.

Mede dankzij het succes

van zijn laatste CD-single is Danny momenteel druk met een nieuwe CD-single die weer hoge ogen/oren moet gaan gooien tijdens het aankomende feestseizoen. Danny werkt sinds kort met een geheel nieuw team. Alleen zijn vaste producer Olav Hesselmans zal als vertrouwd meewerken aan de CD-single, maar voor de rest is alles nieuw ! Een nieuwe studio, een nieuwe arrangeur, echte instrumenten en niemand minder dan Johnny Hoes schreef de tekst ! De CD-single zal naar verwachting eind dit jaar/begin volgend jaar in de winkels liggen.

Daarnaast is Danny

zijn radioprogramma op Favoriet FM steeds meer aan het perfectioneren. Onlangs is het nieuwe seizoen gestart en naast de vele informatie is al menig artiest te gast geweest en voor het nieuwe seizoen staan onder andere Grad Damen en Corry Konings op het programma!

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button