Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Danny Nelissen boeken

Danny Nelissen boeken

Danny Nelissen boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Danny Nelissen of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Danny Nelissen tekende op 19-jarige leeftijd in 1990 zijn eerste profcontract bij de Nederlandse wielerploeg PDM. Hij maakte zijn debuut in het profcriterium van Elsloo waar hij prompt ook zijn eerste overwinning boekte in de klimtijdrit. In 1992 won hij de Grote Prijs van Wallonië en tekende hij een tweejarig contract bij TVM. Het jaar daarop reed hij zijn eerste Ronde van Frankrijk.

Danny Nelissen boeken voor een evenement

Danny Nelissen is voor verschillende soorten opdrachten te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten.

Sportprestaties Danny Nelissen

In 1994 kreeg Danny last van hartritmestoornissen en stond hij noodgedwongen langs de kant. In het daaropvolgende jaar kreeg hij geen prof-contract meer en moest hij een stap terug doen naar de amateurs.

Zijn comeback in 1995 was indrukwekkend. Hij won onder andere de Woudenomloop, Olympia’s Tour en het officieuze Nederlands Kampioenschap voor amateurs. Tevens behaalde Danny zijn grootste succes in zijn carrière: in Colombia werd hij wereldkampioen op de weg bij de amateurs. Daarmee was hij de laatste wereldkampioen in deze categorie, omdat de UCIin 1996 de amateur-categorie verving door een espoirs-categorie. Dit leverde hem in 1995 de Jaap Eden Award op tijdens de verkiezing van Sportman van het jaar.

Vervolgens reed Danny Nelissen twee jaar voor de Rabobank-ploeg. In de Ronde van Frankrijk van 1996 droeg hij een paar dagen de bolletjestrui. In 1998 tekende hij een tweejarig contract bij de Deense wielerploeg Jack & Jones, de ploeg van Tourwinnaar Bjarne Riis. Eind 1998 kreeg Danny last van zijn hart, waardoor hij genoodzaakt werd vroegtijdig zijn sportcarrière te beëindigen.

Na het wielrennen

Danny Nelissen haalde in 2009 een MBA Sportmarketing aan het Johan Cruijff Institute for Sport Studies. Een jaar later voegde hij een bachelor Commerciële Economie toe aan zijn curriculum. Tijdens de Ronde van Frankrijk 2011 en 2012 was Danny vaste gast en analist in het dagelijkse wielerprogramma Tour du Jour op RTL 4.

Danny Nelissen werkte als productie manager voor de sportzender Eurosport, waar hij verantwoordelijk was voor de productie van de Nederlandse taalversie. Daarnaast was hij wielercommentator bij deze televisiezender.

In 2013 bekende Danny als eerste Rabobank-renner het gebruik van doping tijdens zijn periode bij die ploeg. Het ging om zowel de editie 1996 als die van 1997. Hij verklaarde echter zijn wereldtitel bij de amateurs in 1995 schoon te hebben veroverd.

Danny Nelissen boeken
Danny Nelissen boeken

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button