Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Danny Blind boeken

Danny Blind boeken

Danny Blind boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Danny Blind of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Danny Blind speelde 6 jaar lang voor Sparta Rotterdam voordat hij in 1986 door de trainer van Ajax werd opgemerkt. Het was Johan Cruyff die hem destijds naar Amsterdam haalde. Danny Blind is hem daar nog altijd dankbaar voor, want van talent moest hij het niet direct hebben. Zijn sterke punt was zijn inzet.

Danny Blind heeft Ajax in zijn tijd als speler zien opbloeien tot winnaar van Champions League. Hij heeft als aanvoerder van het gouden team van 1995 een belangrijk aandeel in de successen van Ajax. In 1999 nam Danny afscheid als actieve speler van Ajax. Hij had op dat moment 537 wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld. De club zou Danny Blind echter niet verlaten. Al voor hij afscheid had genomen als speler van Ajax, was hij door het management benaderd om een technische functie op zich te nemen. In eerste instantie werd hij hoofd technische zaken, daarna hoofd jeugdopleidingen.

Na het vertrek van Ronald Koeman in 2005 werd Danny Blind gevraagd om trainer/coach van het eerste elftal te worden. Hij accepteerde het aanbod en werd met Ajax vanuit een vrij uitzichtloze positie op de ranglijst toch nog tweede. Zijn eerste prijs als trainer pakte Danny Blind meteen bij het begin van het seizoen 2005/2006. In een wedstrijd om de Johan Cruyff Schaal werd PSV verslagen. Aan het eind van datzelfde seizoen, na eerder via de Play Offs kwalificatie voor de Champions League voorronde afgedwongen te hebben, pakte Danny Blind met Ajax de Nederlandse beker tegen PSV. Aan het eind van zijn eerste volledige seizoen als trainer verlaat Danny Blind Ajax, mede vanwege het feit dat hij de steun mist van de clubleiding.

Na een korte periode als technisch directeur bij Sparta keert Danny Blind terug bij zijn oude liefde Ajax. Dit keer niet als trainer maar als technisch manager. In 2012 legt Danny per direct zijn functie neer na de interne strijd bij Ajax tussen de Raad van Commissarissen en Johan Cruijff. Later in het jaar werd bekend dat Danny de assistent van Louis van Gaal werd bij het Nederlands elftal. Deze samenwerking bleek zeer goed te lopen, Nederland plaatste zich met gemak voor het WK in Brazilië in 2014. Daarna werd Danny zelf de bondscoach van het Nederlands Elftal.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button