Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Dana International boeken

Dana International boeken

Dana International boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Dana International of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Dana International trapte het Songfestival in Tel Aviv af met het lied ‘Viva la Diva’, waarmee ze in 1998 het Songfestival won. Voor en na het festival was de hype rondom Dana enorm. Ze kwam in het middelpunt van de belangstelling toen de Europese media erachter kwamen dat Dana een transseksuele zangeres is.

Dana International boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van Dana International zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking.

Wie is Dana International

Viva la Diva

Na haar winst scoorde Dana International met ‘Viva la Diva’ een hit in heel Europa. Ze mocht rekenen op wereldwijde optredens, van de VS tot aan Japan. In 1999 werd haar eerste Europese album gelanceerd: ‘Free’, dat deels werd geproduceerd door het Nederlandse duo Rob en Ferdi Bolland.

In totaal bracht ze 11 albums uit, was ze jurylid in de Israëlische versie van Idols en geniet ze nog steeds van een succesvolle carrière met veel internationale optredens. Zo trad ze in Nederland op als special guest tijdens Eurovision in Concert in Amsterdam. In 2011 vertegenwoordigde Dana International Israël voor de tweede keer, maar haalde toen de finale niet.

Het beste van 50 jaar Songfestival

Naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van het Eurovisie Songfestival selecteerde een jury de veertien beste liedjes uit de afgelopen vijftig jaar, waaronder ook ‘Viva la Diva’. In de grote show werd ‘Viva la Diva’ weliswaar niet verkozen als beste lied, maar Dana vond het toch een grote eer dat de jury haar nummer had geselecteerd.

Songfestival 2011

Dana International vertegenwoordigde Israël in 2011 voor de tweede keer op het Eurovisie Songfestival, met het zelfgeschreven liedje ‘Ding Dong’. In de halve finale moest ze het onder meer opnemen tegen de Nederlandse inzending van 3Js, maar geen van hen behaalde een finaleplaats.

Dana International boeken
Dana International boeken

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button