Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Damaru boeken

Damaru boeken

Damaru boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Damaru of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Damaru ontleende zijn naam aan zijn idool, de Amerikaanse rapper Tupac Shakur, wiens tweede naam “Amaru” was. De artiestennaam is ontstaan door de “D” van zijn voornaam Dino ervoor te zetten.

Suriname

Hij groeide op in de volkswijk Latour in een gezin met zes kinderen. Damaru begon op dertienjarige leeftijd met rappen, waarna hij het ook als zanger probeerde. Eerst voegde hij zich als zanger bij de formatie Lava Boys, daarna bij de New Jack Boys.

Damaru scoorde enkele hits in Suriname, zoals Yu Na Mi Enge (Je bent mijn engel), Hey Baby en Sranang Koningin. Hij brak pas echt door met het nummer Mi Rowsu, dat hij voor zijn dochter Dinoura schreef. In 2009 bracht hij een nieuw album uit genaamd Schatje Lief.

Nederland

In 2009 kwam Damaru naar Nederland om daar ook door te breken. Hij tekende een contract bij het Nederlandse hiphoplabel TopNotch en bracht er zijn nummer Mi Rowsu uit. Deze single werd bij FunX benoemd tot de DiXte, kwam op positie 7 in de Single Top 100 en op nummer 14 in de Single Top 40; ook werd hij uitgebracht op 7-inch vinyl. In juni stond hij op het Haagse festival Parkpop.

Een maand later maakte Damaru samen met Jan Smit en DJ Rudy Mackay een nieuwe versie van het nummer Mi Rowsu onder de titel “Mi rowsu (Tuintje in mijn hart)”. Daarmee kwam hij op nummer één in de Single Top 100 en in de Single Top 40. In september kreeg de single Mi Rowsu de Platina Status (20.000 singles verkocht). Uit handen van Paul de Leeuw kregen Jan Smit en Damaru de award uitgereikt.

Film

Damaru is ook filmmaker, hij kwam in 2008 met zijn eerste film waarvan hij het script zelf heeft geschreven. Voor zichzelf heeft hij slechts een figurantenrol gereserveerd. De film heeft dezelfde naam gekregen als zijn huidige nummer 1 hit: ‘Mi Rowsu The Movie’. Het project is met ondersteuning van vrienden en familie tot stand gekomen.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button