Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Daan Schuurmans boeken

Daan Schuurmans boeken

Daan Schuurmans boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Daan Schuurmans of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Acteur Daan Schuurmans werd na het behalen van zijn VWO diploma aangenomen aan de Toneelacademie in Maastricht. Daarna volgde Daan Schuurmans de acteursopleiding aan de Toneelschool in Amsterdam die hij met succes heeft afgerond. Vervolgens verleende Daan Schuurmans zijn medewerking aan verschillende moderne en klassieke theaterproducties van de beide toneelopleidingen en was te zien in de veel bekroonde voorstelling Hamlet bij Theatergroep De Trust onder regie van Theu Boermans.

Daan Schuurmans speelde diverse gastrollen in tv- & dramaseries, w.o. Fort Alpha maar kreeg nationale bekendheid met zijn rol als Anton Noordermeer in de populaire televisieserie Westenwind die vanaf februari 1999 werd uitgezonden op RTL4.

Daarna was Daan Schuurmans te zien in de succesvolle Nederlandse speelfilm Costa! (regie Johan Nijenhuis) waarin hij de hoofdrol vertolkte. De film was de bioscoophit van 2000 en ontving o.a. de Platina Film op de slotavond van het 21e Nederlands Film Festival in Utrecht en de Hitkrant Award voor de Beste Film 2002.

In 2001 was Daan Schuurmans te zien in een aflevering van de populaire tv-serie Baantjer (RTL4) en in een aflevering van de serie De Acteurs die bij de VPRO is uitgezonden. Daan Schuurmans was tevens te zien in een aantal afleveringen van de tv-serie Rozengeur & Wodka Lime (RTL4) en in Costa! de tv-serie (BNN). Voor het tv programma Starring (Yorin) vloog hij naar Los Angeles, alwaar hij Anthony Hopkins & Kevin Spacey interviewde.

Daan Schuurmans is uitgeroepen tot Beste Acteur en Idool 2002 door de lezers van Hitkrant waarvoor hij de Hitkrant Awards medio februari ’02 in Paradiso, Amsterdam in ontvangst nam.

Vervolgens vertolkte Daan Schuurmans de rol van Ties Nijboer in de speelfilm Volle Maan. Voor zijn rol volgde Daan gitaar- & zanglessen. Daan Schuurmans bracht als zijn personage Ties een single op de markt (‘Denk Aan Mij’) die wekenlang in de hitlijsten heeft gestaan. Met dit nummer gaf Daan Schuurmans een eenmalig optreden in de Pepsi Chart Live. Volle Maan was net als Costa een box office hit.

In 2003 was Daan Schuurmans ‘Shooting Star’ voor Nederland op het prestigieuze filmfestival van Berlijn, waar hij van Dennis Hopper een Icarus-award ontving.

Daan was te te zien in de rol van een aan drugsverslaafde vader Spiek in de familiefilm Polleke (2003, regie: Ineke Houtman) en als de Parelridder Didero in Pipo en de P-P-Parelridder (2003, regie: Martin Lagestee).

Daan speelde een cameo in de speelfilm Phileine zegt Sorry (2003, regie Robert Jan Westdijk) en was te zien in de speelfilm Floris (2004, regie Jean van de Velde). in 2007 speelde hij in Alles is Liefde (regie Joram Lürssen) en het meest recent was hij te zien in De Brief voor de Koning (2008) onder regie van Pieter Verhoeff.

In 2006 keerde Daan terug naar het toneel met de voorstelling Petits Crimes samen met Angela Schijf in de regie van Shireen Strooker. Tevens was hij te zien in de toneelvoorstelling Closer bij het Nationale Toneel in de regie van Antoine Uitdehaag.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Populaire artiesten

Call Now Button