Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Daan Schuurmans boeken

Daan Schuurmans boeken

Daan Schuurmans boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Daan Schuurmans of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Daan Schuurmans speelde diverse gastrollen in TV- en dramaseries, waaronder Fort Alpha. Hij kreeg nationale bekendheid met zijn rol als Anton Noordermeer in de populaire televisieserie Westenwind, die vanaf 1999 werd uitgezonden op RTL4.

Daan Schuurmans volgde zijn acteursopleiding aan de Toneelacademie in Maastricht en de Toneelschool in Amsterdam. Vervolgens werkte hij mee aan verschillende moderne en klassieke theaterproducties van deze toneelopleidingen. Ook was hij te zien in de bekroonde voorstelling Hamlet bij Theatergroep De Trust.

Na zijn rol in Westenwind speelde Daan Schuurmans de hoofdrol in de succesvolle Nederlandse speelfilm Costa!. De film was de bioscoophit van 2000 en ontving onder andere de Platina Film op de slotavond van het 21e Nederlands Film Festival in Utrecht en de Hitkrant Award voor de Beste Film 2002.

In 2001 was Daan Schuurmans te zien in een aflevering van de populaire TV-serie Baantjer (RTL4) en in een aflevering van de serie De Acteurs (VPRO). Ook was hij te zien in een aantal afleveringen van de TV-serie Rozengeur & Wodka Lime (RTL4) en in Costa! de tv-serie (BNN). Voor het TV-programma Starring (Yorin) vloog hij naar Los Angeles, waar hij Anthony Hopkins en Kevin Spacey interviewde.

Vervolgens speelde Daan Schuurmans de rol van Ties Nijboer in de speelfilm Volle Maan. Voor zijn rol volgde Daan gitaar- en zanglessen. Hij bracht als zijn personage Ties zelfs een single uit (‘Denk Aan Mij’), die wekenlang in de hitlijsten stond. Volle Maan was net als Costa! een box office hit.

Daan Schuurmans was in 2003 te te zien in de rol van een aan drugsverslaafde vader Spiek in de familiefilm Polleke en als Parelridder Didero in Pipo en de P-P-Parelridder. Ook speelde hij in de speelfilm Phileine zegt Sorry. In 2004 was Daan Schuurmans te zien in de speelfilm Floris.

In 2006 keerde Daan terug naar het toneel met de voorstelling Petits Crimes samen met Angela Schijf. Tevens was hij te zien in de toneelvoorstelling Closer bij het Nationale Toneel.

Daan Schuurmans speelde in 2007 in de film Alles is Liefde en een jaar later in De Brief voor de Koning.

Daan Schuurmans boeken
Daan Schuurmans boeken

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button