Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Claudia de Breij boeken

Claudia de Breij boeken

Claudia de Breij boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Claudia de Breij of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Claudia de Breij is geboren in Utrecht in 1975. Na een eclatant succesvol doorlopen kleuterschool-, en een al even klaterende lagere school-periode te Hagestein ging Claudia naar de middelbare school in Culemborg. Daar heeft ze acht van haar beste jaren doorgebracht met het volschrijven van de schoolkrant, vanaf haar 16e erg veel op het podium gestaan en tussen de bedrijven door een mavo- havo- en een vwo- diploma gehaald.

In 1995 trok ze terug naar Utrecht en studeerde lafjes Algemene Letteren. Twee jaar later was ze een propedeuse en veel liefdes- en levenservaring rijker. Ze besloot te besluiten, ze durfde te durven: ze stopte met haar studie. Die was so wie so nooit meer dan een dekmantel geweest om te worden wat ze wilde zijn: cabaretier.

Ze wist dat ze daar niet zo 1,2,3 van zou kunnen leven dus werkte ze achtereenvolgens voor Stadsomroep Utrecht, Radio M, Radio West, RVU’s Kaap de Goede Hoop, BNN United en NPS …& dit is Claudia en AD. In de respectievelijke functies van verslaggever, presentator, columnist en DJ. In 2003 stapte ze over naar de VARA.

Voor die omroep maakte ze t/m april 2007 op 3fm het dagelijkse lunchprogram Claudia d’r op. Verder deed ze op televisie achtereenvolgens VARA Laat, VARA Live, De Wereld Draait Door, Claudia’s Showboot en Thank God it’s Friday.

In het theater, waar het allemaal om ging, groeide ze ondertussen gestaag. Samen met Sander Geboers en Rogier Wagenaar, haar componisten, muzikanten en vertrouwelingen tot in den doet maakte en speelde ze achtereenvolgens de programma’s De Wilde Frisheid, Claudia Zuigt, Hallo Lieve Mensen en iClaudia.

Van Claudia Zuigt bracht ze een DVD uit met als dubbel-DVD-bonus De Wilde Frisheid erbij. Ook Hallo Lieve Mensen is uit op DVD. Op CD verscheen in 2005 het eerste studio-album Niet Alleen. In 2008 kwam de live-registratie Claudia in Carré uit en in 2009 de CD ‘Samen wakker worden, ergens heen, lekker eten en weer slapen’. Dit jaar kwam haar nieuwste CD ‘Wat ik zeker weet’ uit, met alle liedjes van haar nieuwste theaterprogramma ‘Hete vrede’ erop.

Daarnaast is ze op 17 juni 2008 bevallen van haar zoon Bing Cornelis Bram de Breij. En uitgeverij Nieuw Amsterdam gaf in 2009 twee boeken van haar uit: Krijg nou tieten! en Dingen die fijn zijn.

Claudia de Breij tourt door het ganse land. Dat doet ze samen met Sander Geboers (toetsen) en Reyer Zwart (bas, gitaar en wat verder ter tafel komt), Jasper Verhaart (licht) en Frank van Schie (geluid, hoofd techniek, maar ook een stukje catering als dat zo uitkomt). Ze schrijft een maandelijkse column in Opzij.

Ze presenteert iedere vrijdagmiddag op 3FM tussen twaalf en twee Claudia d’r op.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button