Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Caro Emerald boeken

Caro Emerald boeken

Caro Emerald boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Caro Emerald of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Caro Emerald brak in 2009 in Nederland door met haar dansbare hit “Back It Up”. Hier is wel wat aan vooraf gegaan. Zo studeerde ze jazz en zang aan het conservatorium en heeft deze studie in 2005 succesvol afgesloten.

In 2007 werd Caro gebeld door producers David Schreurs en Jan van Wieringen. Zij hadden met de Canadees Vincent Degiorgio (o.a. N Sync, Atomic Kitten) “Back It Up” geschreven voor een Japanse artiest, en vroegen of Caro de demo in kon zingen. De demo belandde echter op de plank. Toen Caro op Koninginnedag 2008 de kans kreeg om het liedje zelf live te zingen op AT5 leidde dat tot zoveel enthousiaste reacties, dat besloten werd om “Back It Up” uit te brengen met Caro als artiest.

Maar met slechts één liedje op het repertoire leek het Caro en haar team beter om eerst een album te maken. Geïnspireerd door muziek en films uit de jaren ’40-’50 gingen zij aan de slag met nieuwe ideeën. In november 2008 vertrok producer David Schreurs naar Toronto om weer te schrijven met Vince, en kwam terug met 7 nieuwe liedjes en een duidelijke richting voor het album. Begin 2009 kwam Vince naar Amsterdam om het album af te maken. Het resultaat: een ongelofelijk sfeervolle en toegankelijke plaat vol ballroom jazz, filmische tango’s, groovende jazz en aanstekelijke mambo’s, die klinken alsof ze in 1951 zijn opgenomen in Hollywood’s befaamde scoring studio’s.

“Back It Up” werd op 6 juli uitgebracht door Grandmono, het eigen label van haar producers. De single werd direct breed opgepikt door radiostations, Caro werd Serious Talent bij 3FM en kort daarna 3FM Megahit. De single was 6 maanden lang niet van de radio te slaan en kwam uiteindelijk op #12 in de Top 40. Opvolger “A Night Like This” (uitgebracht op 11-12-09) werd gebruikt voor een online campagne van Martini en stond in een mum van tijd op #1 in de Single- en Airplay Top 100.

In januari 2010 kwam Caro Emeralds debuut album “Deleted Scenes From The Cutting Room Floor” uit. Het album kwam binnen op nummer 1 en was binnen 6 weken platina (meer dan 50.000 verkochte exemplaren). Het was het eerste debuut album ooit in de Nederlandse chart geschiedenis dat 8 weken aaneengesloten op nummer 1 stond. Nederland kan niet meer om Caro Emerald heen, ze is dagelijks te zien op TV en in de bladen. Ze is genomineerd voor een Serious Talent Award en drie verschillende 3FM Awards. De clubtour (maart/april 2010) was binnen no time uitverkocht, en Caro en haar band zijn gedurende de zomer op vele festivals te zien, onder andere North Sea Jazz en Pinkpop.

Ook buiten de landsgrenzen is Caro Emerald niet onopgemerkt gebleven. Het album zal ook uitkomen in Frankrijk, Zwitserland, Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden. Voor vele andere gebieden liggen de deals al klaar.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button