Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Carlama Orkestar boeken

Carlama Orkestar boeken

Carlama Orkestar boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Carlama Orkestar of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

CARLAMA ORKESTAR
Fanfare Ciocărlia meets the World Saxophone Quartet

Dampende Balkanblazers in swingend balkanfeest

Jagende ritmes, duizelingwekkende trillers, een scheutje jazz en een flinke dosis humor spelen de hoofdrollen in deze interculturele ontmoeting van Nederlanders, een Serviërs, een Pool, een Hongaar en een Turk.

Dit alternatieve Balkanorkest heeft al een stevige staat van dienst en is voor zijn toernees al diverse keren rond de aarde gevlogen. Zowel hun CD als hun optredens leverden zeer enthousiaste recensies op.

Het Carlama Orkestar leent zich zeer goed voor feesten, dansfeesten, een feestelijk concert, festivals en evenementen.

Het Servische woord ‘Čarlama’ (spreek uit ‘tsjàrlamma’) betekent zoiets als ‘wilde dans’ en ook ‘ruig feestje’. Een energiek orkest dus, opgericht door de Joegoslavische Hongaar Akos Laki.

De traditie van de Servische brassbands wordt met andere Balakanritmes en –melodieën gecombineerd tot een dampende mix, met veel improvisatie en gevoel voor humor. De melancholieke ondertoon van de Balkan blijft hoorbaar. Bijna de hele saxofoonfamilie is vertegenwoordigd in deze groep: van sopraan tot bas.

“De Balkanmelodieën worden collectief strak en enthousiast geblazen, terwijl de beide percussionisten plus de swingende bassaxpartijen zorgen voor opzwepende ritmes. De solo’s van al de saxofonisten zijn uitstekend en passend in de context van de vrolijke Balkanmuziek. Behalve de swingende dansbare nummers worden in ‘Rumenska Pesna’ de lyrische en vooral weemoedige elementen van deze muziek subliem vertolkt. In het vurige ‘Skopsko Oro’ gaan de altsaxofonisten Steven Kamperman en Stanislav Mitrovic tekeer als in een vroegere ‘Jazz At The Philharmonic’-saxofoonbattle. Om kort te gaan: Carlama Orkestar staat borg voor opzwepende, dansbare muziek en energieke moderne saxsolo’s.”

Bezetting:

Akos Laki: tenor saxofoon, sopraan saxofoon

Steven Kamperman: alt sax

Stanislav Mitrovic: alt sax, tenor sax, zang
Henk Spies: bas sax

Sebastian Demydczuk: drums, percussie

Behsat Üvez: percussie

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button