Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Carice van Houten boeken

Carice van Houten boeken

Carice van Houten boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Carice van Houten of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Carice van Houten is een van Nederlands bekendste actrices. Ze is inmiddels internationaal befaamd door haar rol als Melisandre in Game of Thrones.

Carice van Houten boeken voor een evenement

Carice van Houten is voor verschillende soorten opdrachten te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten.

Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Wie is Carice van Houten

Carice van Houten won in 2003 de Colombina voor haar rol van Macha in Een meeuw van Tsjechov bij De Theatercompagnie. Ze is winnaar van vijf Gouden Kalveren, zes Rembrandt Awards en tal van andere prijzen. Sinds 2009 is Carice ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds.

Internationaal succes

Haar met een Gouden Kalf bekroonde rol in Zwartboek (2006) betekende de start van een internationale carrière. In 2014 won ze in Ierland een Angela Award voor haar rol als Melisandre in de televisieserie Game of Thrones. Deze rol bracht haar ook een Emmy Award-nominatie op in 2019, voor de categorie Outstanding Guest Actress in a Drama Series.

Zwartboek

In 2006 speelt Carice van Houten in Zwartboek van regisseur Paul Verhoeven. Ze schittert als de joodse zangeres Rachel Steinn die in de Tweede Wereldoorlog als dubbelspion voor het verzet bij de Duitsers infiltreert en wordt verraden. De film wordt uitgeroepen tot de succesvolste Nederlandse film ooit. Voor haar rol in Zwartboek ontvangt Carice haar derde Gouden Kalf voor Beste Actrice en wordt ze nationaal én internationaal bejubeld.

Zwartboek betekent voor Carice van Houten het begin van een veelbelovende internationale carrière; in 2007 vinden de opnamen plaats van vier Engelstalige producties, die in 2008 en 2009 in première zullen gaan. In de Iers/Franse productie Dorothy Mills speelt zij de hoofdrol, terwijl ze in het door Bryan Singer geregisseerde Valkyrie te zien is naast o.a. Tom Cruise. In Body of Lies, waarvan de regie in handen is van Ridley Scott, speelt ze samen met Leonardo DiCaprio en Russell Crowe. Samen met Jude Law en Oscarwinnaar Forest Whitaker is Carice te zien in Repossession Mambo, een sf-thriller over illegale donorhandel.

Alles is Liefde

In 2007 speelt Carice van Houten in Alles is Liefde, dé romantische komedie van dat jaar. Voor haar rol in Alles is Liefde wint ze in 2008 een Rembrandt Award.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button