Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Brainpower boeken

Brainpower boeken

Brainpower boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Brainpower of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Brainpower (pseudoniem van Gertjan Mulder) wint in 1998 De Grote Prijs Van Nederland in de categorie R&B/hiphop, alsmede de publieksprijs. Verder mag Brainpower de Award voor Beste Rapper in ontvangst nemen en sleept zijn vaste live-partner TLM de Award voor Beste DJ in de wacht. Brainpower is tevens vertegenwoordigd op het Drum Rhythm Festival en North Sea Jazz. Live wordt er opgetreden met backup-rapper Too Tall en DJ TLM, hetgeen niet betekent dat Brainpower een groep is.

In gezelschap van onder andere Murth The Man-O-Script en Yukkie B is Brainpower in 1999 te horen op de single Zoete Inval van de Bredase Nederhopper Extince. Zoete Inval behaalt in juli de dertigste plaats in de Top 40.

In 2000 Brainpower de gastvocalen op de Doe Maar-single Als Niet Als. In de door Eboman geproduceerde videoclip, die met grote regelmaat te zien is op de clipstations, is een prominente rol voor Brainpower weggelegd. Met de single Door Merg & Brain heeft de rapper zijn eerste bescheiden solosucces te pakken. Door Merg & Brain schopt het tot de tipparade.

Met flinke vertraging komt Brainpower’s debuutalbum Door Merg & Brain in 2001 uit, waarop te horen is dat de rapper zich niet van het in de Nederhop gangbare macho-idioom bedient, maar veeleer de gevoelige snaar raakt. In nummers als Je Moest Waarschijnlijk Gaan, waarin Brainpower de zelfmoord van zijn beste vriend van zich af probeert te schrijven, en De Vierde Kaart, dat handelt over liefdesverdriet, geeft Brainpower zich helemaal bloot. Het album krijgt zeer lovende recensies in de vaderlandse pers. Zijn carrière bereikt een voorlopig hoogtepunt als hij gevraagd wordt voor Pinkpop. Brainpower rapt mee op de single Down 2k1 van Green Lizard. De single Je Moest Waarschijnlijk Gaan gaat over het overlijden van een van Brainpower’s beste vrienden.

In 2002 krijgt Brainpower tijdens het Nederlands Muziekfeest in de Heineken Music Hall te Amsterdam een Zilveren Harp uitgereikt. Brainpower ontvangt ook een TMF Award in de categorie Beste Hiphop Act Nationaal. In de eerste week van mei breekt Brainpower een uniek record. Nooit eerder werd namelijk een single(-clip) in één week verkozen tot Alarmschijf, Megahit én Superclip. De nieuwe single Dansplaat van Brainpower gebeurt dit wel. De plaat behaalt de eerste plaats van de hitparade.

Op 5 mei reist Brainpower per helikopter langs de Nederlands bevrijdingsfestivals. Ook in België scoort Brainpower een nummer 1 hit met de single Dansplaat. Door Merg En Brain wordt opnieuw uitgebracht met een extra CD waarop remixen en livetracks staan. In Barcelona neemt Brainpower de MTV Europe Music Award voor Best Dutch Act in ontvangst. In dezelfde deze week gaat One Mic, de samenwerking tussen Brainpower en de Amerikaanse rapper NAS, op de radio in première.

Brainpower is in 2003 te zien in de videoclip van het nummer Down Met Jou. In de Heineken Music Hall krijgt hij een Edison Music Award uitgereikt in de categorie beste r&b/hiphop nationaal. Brainpower krijgt in april een TMF Award in de categorie Beste Rrap Nationaal. Voor de serie P.U.R.E. van clipzender The Box worden bestaande nummers van Brainpower in afwijkende arrangementen uitgevoerd, ondermeer met een strijkkwintet en gastmuzikanten Candy Dulfer en Berget Lewis. De registratie van het optreden verschijnt in het najaar als bonus-dvd bij een speciale editie van het album Verschil Moet Er Zijn. Brainpower speelt in augustus op Lowlands met zijn project ADHD (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid Dopeness). ADHD is een kwartet dat naast Brainpower bestaat uit Man!ak, TLM en Dicecream. Op Curaçao neemt Brainpower begin september de twee nummers Eilandstijl en Nieuwe Dimensie op met de Antilliaanse rapper Ram One.

In 2004 staat Brainpower met het project ADHD op Noorderslag. In de track Doorgaan op het album 2e Jeugd van Extince wordt Brainpower in een felle rap ‘gedist’. Brainpower reageert heel snel en geeft Extince er verbaal van langs in het acht minuten durende nummer Ghostbusters. Tijdens de uitreiking van de TMF Awards wordt Brainpower verkozen tot beste urban-act nationaal. De Beastie Boys vragen Brainpower om hun single Triple Trouble te remixen. Brainpower maakt vier versies, waar de platenmaatschappij van de Beasty Boys er één uit kiest. De remix verschijnt exclusief als B-kant op de 2-track CD-single van Triple Trouble en komt alleen in Nederland uit.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button