Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Berdien Stenberg boeken

Berdien Stenberg boeken

Berdien Stenberg boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Berdien Stenberg of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Berdien Stenberg maakte met ‘Rondo Russo’ een spectaculaire entree in de wereld van de licht-klassieke muziek. Op haar geheel eigen wijze, die later zo typerend bleek in haar carrière, wist zij met haar sprankelende fluitspel een brug te slaan tussen het klassieke en het populaire genre. ‘Rondo Russo’ stond in no time nummer één in de Nederlandse hitlijsten. Dat was het begin van de carrière van een van de meest succesvolle fluitisten.

Van kinds af aan al was Berdien gegrepen door de klank van fluit. Op 9-jarige leeftijd begon ze aan de Stedelijke Muziekschool te Almelo haar studie dwarsfluit. Met toewijding en volharding, maar vooral met ontzettend veel plezier, studeerde Berdien – die later zelf generaties kinderen tot de dwarsfluit zou inspireren – iedere dag urenlang. Dat resulteerde tenslotte in een opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Optreden en performen zit haar in het bloed. Ter bekostiging van haar studie speelde Berdien al heel gauw recitals en concerten met befaamde regionale en nationale orkesten. Met haar studievriendin (altvioliste) reisde Berdien door stad en land voor talloze koffie- en schoolconcerten en optredens in parken en stations. Die reizen bleven niet beperkt tot Nederland, ook steden als Londen en Parijs werden aangedaan. Uit Italië heeft zij nog steeds haar spaghetti met pestosaus als souvenir.

Inmiddels heeft Berdien Stenberg opgetreden van de Verenigde Staten tot en met Japan, in tot de verbeelding sprekende concertzalen als de befaamde Royal Albert Hall te Londen en het prestigieuze Concertgebouw te Amsterdam.

Berdien Stenberg heeft meer dan vijftien albums uitgebracht, die alle werden bekroond met Goud en Platina. Haar muziekkeuze is breed, verrassend gevarieerd en altijd toegankelijk. Begonnen met arrangementen voor minder bekende klassieke werken als die van Mercadante (‘Rondo Russo’), maar even vanzelfsprekend opgevolgd door werken van de bekendere klassieke componisten als Mozart, Haydn, Chopin en Vivaldi.

Berdien heeft ook een prachtig kerstalbum gemaakt, met titels die nog altijd op de jaarlijkse kerstconcerten worden uitgevoerd. De sfeer is typerend voor de muziek van Berdien Stenberg. Sfeer en romantiek. Haar bewerkingen van de Franse chansons, de Disney melodieën en de Japanse volksliedjes zijn lieflijk, vrolijk en exotisch. Maar welk genre ze ook kiest, met haar virtuoze en gevoelige spel weet deze topmusicus haar publiek steeds weer in vervoering te brengen.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button