Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Benaissa boeken

Benaissa boeken

Benaissa boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Benaissa of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Reggae/rap singer/ songwriter Benaïssa, ook bekend als Kenny Wise, is de Surinaams/Nederlandse Kenneth Linger. Een artiest die door zijn veelzijdigheid een breed publiek naar zich toe trekt. En door zijn algehele muziekkwaliteiten is Benaïssa ongetwijfeld iemand waar men rekening mee zal moeten gaan houden.

In ’96 richtte Benaïssa, samen met Edsel Camron en Lloyd de Meza, Arnhemsgewijs op, waar hij actief was als tekstschrijver en vocale kracht. Een belangrijk aandeel had Benaïssa in de hit “Je hebt me gebruikt” en het enige Arnhemsgewijs album wat daar op volgde; “Wij maken geen grappen”. Eind jaren ’90 besloot Benaïssa zijn reggae-act vorm te gaan geven en trad op de begeleidingsband “The Sharp Axe Band”. Met hen op tour in Duitsland vergezelde Benaïssa in ’98 o.a. Grammy award winnaar Michael Rose (Black Uhuru), Frankie Paul, Michael Prophet. In oktober 2003 verschijnt er de cd-single genaamd “Die euro’s (ik kom zo)” op de plank dat op plek 63 in de mega top 100 beland. Een Nederlandse versie van dancehallhit “Nuttin no go so” door zanger Notch geeft op een grappige manier weer dat de komst van de Euro wel heel bedrukkend werkt voor velen.

Tijdens het voorprogramma van Sean Paul op 1 november 2003 deed Benaïssa alle aanwezigen verbazen met zijn geweldige performance. Benaïssa, destijds nog Kenny Wise, bracht tijdens dat optreden voor een uitverkochte Statenhal in Den Haag, Lloyd de Meza mee als special guest. En na afloop waren vriend en vijand het er over eens: Benaïssa gaat een grote toekomst tegemoet in Nederland, Europa en misschien zelfs daarbuiten.

Ook Benaïssa droeg zijn steentje bij door aan het “Wan ati” project deel te nemen voor het door overstromingen getroffen in Suriname in 2006. Het bracht het lied “Long watra”. De single “Mijn diamant” van Lloyd De Meza uit 2006 vroeg om een feature van Benaïssa en werd goed ontvangen door het urban publiek.

Anno 2008 werkt Benaïssa met producer Houston Jellema en de Feueralarmband uit Berlijn aan het album “Tables turn” dat zijn release kent op 15 november 2008. Jamaicaanse artiesten die hier aan meewerken zijn oa. Lady G. , General Degree en Dean Fraser. 15 oktober wordt echter de single “voodoo/Coconut water” en de “Voodoo” video (in de Dominicaanse Rep. Geschoten) wereldwijd gelanceerd. Benaïssa tekent hiervoor een contract met het legendarische Silver Kamel Audio dat tegenwoordig vanuit de V.S. opereert en samenwerkt met het nieuwe reggaelabel uit de Dominicaanse Rep. JahSolidRock. Gastartiest betrokken bij deze single is uiteraard, his partner in musical crime, Lloyd De Meza. Maar ook een andere oude bekende uit Arnhemsgewijs, Benjah, features op “Voodoo”.

Bij de grote live show van Benaïssa wordt hij ook begeleid door de Feueralarmband dat al vele bekende reggae artiesten (oa. Jah Mason, Pressure en Junior Kelly) heeft ondersteund met hun tour door Europa.

De 30 minuten live show van Benaïssa is een unieke show in Nederland. Waar de meeste artiesten een tape-act doen, laat Benaïssa een hele andere invulling zien van zijn show. Benaïssa neemt selecta (reggae-DJ) mee die live op het podium het vinyl draait. Geheel in dancehallstijl zorgt de DJ voor sound waarop Benaïssa zijn sing-jay kunsten ten gehore brengt. Een werkelijk uniek spektakel! Een korte club- of outdoor show van Benaïssa is ruim dertig minuten entertainment voor iedereen.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button