Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Ben Liebrand boeken

Ben Liebrand boeken

Ben Liebrand boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Ben Liebrand of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Ben Liebrand

1976

Liebrand laat voor het eerst van zich horen als DJ met zijn mobiele roadshow The B Liebrand Audio Studio waarin hij voornamelijk disco en later techno draait.

1980

Nadat Liebrand al eerder tot de ontdekking is gekomen dat enig knip- en plakwerk sommige platen beter geschikt voor de dansvloer maken, begint hij nu ook zelf geluidseffecten aan nummers toe te voegen. Deze ontwikkeling zal uiteindelijk leiden tot volstrekt eigen versies van hits, waarvoor Liebrand bijvoorbeeld alleen de zangpartij gebruikt waaronder hij zelf een compleet nieuwe begeleiding creëert.

1982

Via een Nijmeegse club waar hij zijn eigen versies van hits van dat moment draait komt Liebrand in contact met de groep The Limit, die hem vraagt haar nummer She’s So Divine te remixen. Deze remix belandt in de Amerikaanse dance-charts op nummer 10. Hierdoor komt Liebrand in contact met muziekuitgeverij The Company, die zijn mix van The Hues Corporation’s Rock The Boat laten coveren door Forrest. Het resultaat is een nummer 4 hit in Engeland. Liebrands naam is gevestigd. Hierna volgen successen als Holiday Rap van Mc Miker G & DJ Sven, waarvoor Liebrand de muziek verzorgt en remix-krakers van groepen zoals Hot Chocolate die hun hits You Sexy Thing en Everyone’s A Winner na een behandeling door Ben voor de tweede keer tot een succes zien uitgroeien.

1983

Op 1 april begint Liebrand te werken voor Veronica. Zijn programma In The Mix bevat een uur lang nonstop disco-mixen. Hieruit ontstaat de The Grandmix, een 60 minuten durende mix die aan het eind van het jaar wordt uitgezonden en alle grote hits van dat jaar bevat.

1985

In November stopt Liebrand met In The Mix. Zijn laatste uitzending bevat een mix van de beste tracks uit de periode 1970-1982 (The Classicsmix).

1986

Liebrand begint met de Minimix. In tegenstelling tot In The Mix, dat ’s avonds laat te beluisteren viel, wordt de Minimix uitgezonden op prime-time. De opzet van de Minimix is dan ook anders: het is een remix van een enkel nummer of van een paar nummers die nooit langer dan een kwartier duurt. Soms groeit een minimix uit tot een hit. Voorbeelden hiervan zijn Phil Collins’ In The Air Tonight en The Alf Rap.

1990

Het steeds verder ontwikkelen van zijn remix- en productiekunsten leidt dit jaar tot Liebrands eerste eigen album Styles. Op dit album staat ook de single Move To The Big Band die hij samen met Peter van der Bosch alias rapper Tony Scott maakt.

1992

De laatste Grandmix wordt uitgezonden.

1993

Liebrand stopt met de Minimix en begint zich naast audioproducties ook bezig te houden met visuele producten zoals commercials en ontwerpen voor cd-hoesjes onder de naam Liebrand Images.

1994 – 1998

Liebrand houdt zich vooral bezig met de visuele kant van zijn Liebrand Images. Hij maakt onder andere een clip voor een nummer van Alan Parsons Project en hij verzorgt het artwork van Radio 538. Hij maakt nog wel incidenteel een remix, onder andere voor 2 Unlimited.

1999

Liebrand ontdekt via de mailinglist en newsgroup www.mixfreaks.nl dat zijn oude mixwerk nog altijd enorm populair is en begint weer met het maken van mixen. Bij Radio 538 wordt vanaf januari elke maand één van Liebrand’s Grand Mixes uitgezonden. Daarnaast brengt hij een drietal albums uit getiteld Ben Liebrand Collectors Editions, met daarop niet eerder uitgebrachte remixes, mini-mixes, geluidseffecten, animaties en videoclips. Hij verzorgt het artwork voor albums van DJ Jean, Atlantic Ocean en Thunderdome. Verder is hij bezig met een Millennium-mix, die ook op Radio 538 uitgezonden wordt.

2001

Voor het mixen van de cd-serie Grandmix gebruikt Liebrand geen platenspelers, maar twee cd-spelers van Pioneer in combinatie met een digitaal workstation van Akai.

2003

Op 22 januari wordt Liebrand in danscafé Eindelijk te Almere verrast met een feest ter ere van zijn vijfentwintigjarige carrière in de muziek. Naast familie en vrienden zijn er optredens van Forrest, Tony Scott en MC Miker G & DJ Sven. Ben Liebrand ‘Live At The Wheels Of Steel’ draait tijdens diverse feesten in Nederland en bijna elke zaterdag in Disco Inferno te Nijmegen.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button