Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Ben Cramer boeken

Ben Cramer boeken

Ben Cramer boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Ben Cramer of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Biografie Ben Cramer

1966 – Aan het eind van het jaar maken Ben Cramer & The Sparklings hun tv-debuut bij het NCRV-programma Twien.

1967 – Ben Cramer wordt prof en dingt mee in een aantal internationale songfestivals waaronder Knokke (België) en Sopot (Joegoslavië). Daarna wint Ben Cramer diverse prijzen op de grote songfestivals in Innsbruck, Rio de Janeiro, Sofia, Athene, Tokyo en Oostende. Ook scoort Ben Cramer zijn eerste Top 10-hit met het nummer Zai Zai Zai, een Nederlandse vertaling van Suddenly You Love Me van The Tremeloes. Het album Ben Cramer And The Sparklings verschijnt.

1968 – Er verschijnen drie singles waarvan alleen Help Myself in juli de Top 10 bereikt. My Lady en Dreams Never Come True behalen respectievelijk in februari en augustus de tipparade. Ook verschijnt het album Ben Cramer.

1969 – In januari haalt Mona Lisa net aan de top veertig, in mei scoort In The Night slechts een plaatsje in de tipparade en in december wordt Joffy Joffy Joffy een bescheiden succes.

1970 – In maart haalt de single Julia de Tipparade en in augustus wordt Agata een bescheiden hit.

1971 – In juli scoort Ben Cramer zijn grootste hit met het klassieke levenslied De Clown. In december herhaalt het succes zich met de single Vrede.

1972 – In mei wordt Hoort Mij Aan Pessimisten een kleine hit, net als Slavin Van De Nacht in december.

1973 – Net terug van een tournee door Australië, vertegenwoordigt Ben Cramer Nederland op het Eurovisie Songfestival in Luxemburg. Ben Cramer bereikt met het liedje De Oude Muzikant slechts een dertiende plaats, maar scoort er in maart wel een hit mee. Op hetzelfde moment staat een een tweede single, Veronica Vrij, ook in de hitparade. De single is opgenomen ter gelegenheid van de dreigende verdwijning van de zeezender Radio Veronica. Ben Cramer ontpopt zich als een fervent actievoerder en verdedigt de zender tijdens de Tweede Kamerdebatten in Den Haag. In december wordt het liedje Geen Sneeuwvlok een kleine hit.

1974 – De single Winter bereikt de 14e plaats in de hitparade. Twee albums verschijnen: Een Groot Uur Ben Cramer en Ben Cramer.

1975 – De single Barbara wordt een kleine hit. De albums Winter en Een Weekend Met Ben Cramer verschijnen. Ger Belmer, die tot tot 1966 deel uit heeft gemaakt van Sparklings, maakt een solo-album met luisterliedjes.

1976 – Na het succes van de alleen in Australië verschenen single There’s A Fine Place en de positieve ervaringen op internationale songfestivals besluit Ben Cramer over te stappen naar het Engelstalig repertoire. De single Sorrow wordt in augustus echter geen hit. De albums Leven en Speciaal Voor U verschijnen.

1977 – De albums De Beste en My Love Songs verschijnen.

1978 – Het album Ik Ben Zoals Ik Ben verschijnt, waarmee Ben Cramer teruggrijpt naar het Nederlandstalige lied. In navolging van collega Rob de Nijs bewerkt hij op deze plaat liedjes van internationaal succesvolle zangers (Neil Diamond, Boz Scaggs, Udo Jürgens).

1979 – In mei wordt de single Oh Luister Toch een bescheiden hit. Drie albums verschijnen: De Clown, Zijn 30 Grootste Hits en Tussen Jou En Mij.

1980 – In mei wordt Alles Is Anders een kleine hit.

1981 – Het album Alles Is Anders verschijnt. Ben Cramer dingt mee in de Nederlandse voorronde voor het Eurovisie Songfestival.

1983 – Het album Als De Avond Valt verschijnt.

1991 – De comeback single Vergeet ’t Maar wordt in eigen beheer geproduceerd.

1992 – De teksten op het album Alles Wordt Anders zijn bijna allemaal door Ben Cramer geschreven en de muziek wordt door Edwin Schimsheimer gecomponeerd. Ben Cramer ontvangt er een Edison voor. Ben Cramer zet zijn eerste stappen in de musicalwereld in de Belgische en Amerikaanse productie Evita waar hij de rol vervuld van Juan Peron. Bij de musical Chicago van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen speelt hij de rol van advocaat. Ook werkt Ben Cramer mee aan de musical Heijermans van het Amsterdams Volkstoneel.

1993 – Tot in 1996 is Ben Cramer vierhonderd keer te zien als The Phantom in de musical The Phantom Of The Opera, een enorm commercieel kassucces van Andrew Lloyd Webber, geproduceerd door Joop van de Ende. De CD In Balans met Cramers’ eigen vertalingen van Franstalige chansons verschijnt.

1995 – De CD Musical Emotions verschijnt. Ben Cramer speelt de rol van Juan Perón in de Nederlandse bewerking van de musical Evita.

1996 – In oktober is Ben Cramer te zien in een bijrol in de film De Zeemeerman.

1997 – Ben Cramer speelt opnieuw enkele malen de rol van Juan Peron in de musical Evita van Joop van den Ende Theaterprodukties.

1998 – Aan het begin van het jaar komt de cd Grease And Others uit. Ben Cramer vertolkt hierop nummers uit de gelijknamige musical en zingt ook rock ‘n’ roll-klassiekers. De zanger speelt de rol van Dirk de Boer in De Tijdaffaire, een musical ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de Rabobank. De cast bestaat verder uit ondermeer Liesbeth List, Adèle Bloemendaal en Danny de Munk.

1999 – Op 25 oktober wordt in Carré in Amsterdam het vijfde Sterrengala georganiseerd. Ben Cramer verleent met onder anderen Freek de Jonge en Carry Tefsen zijn medewerking aan deze benefietavond. De opbrengst ervan is bestemd voor lokale sportverenigingen.

Bron: Nationaal Pop Instituut

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button