Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Basshunter boeken

Basshunter boeken

Basshunter boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Basshunter of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

BassHunter is het pseudoniem van de Zweedse muzikant en DJ Jonas Altberg (geboren in 1984 in Halmstad, Zweden). Altberg beschrijft zijn muziek zelf als eurodance; anderen classificeren het als hard dance. Volgens hem zelf maakt hij zijn muziek op zijn eigen computer met het programma Fruityloops. Hij begon in 1999 met het maken van muziek, en bracht zijn eerste album, The Bassmachine, in 2004 uit via zijn webpagina. Altberg heeft het syndroom van Gilles de la Tourette, waar hij veel problemen mee had, maar hij is langzamerhand over de stoornis heen gekomen.

Boten Anna

BassHunter werd, nadat hij de single Boten Anna (“Anna, de Bot”) had uitgebracht, enorm bekend in Zweden, Denemarken en Noorwegen en is sinds kort bekend in Nederland. Het nummer kwam bovenaan te staan in de hitlijsten en werd op 3 mei 2006 tot Noorwegen’s officiële Russefeiring-nummer[2] gekozen. Het was ook het meest populaire nummer tijdens het feest The Gathering in 2006. Het nummer Boten Anna is recentelijk ook in de Nederlandse Top 40 binnengekomen op nummer 16. Momenteel staat het nummer op 1.

De tekst van Boten Anna

gaat over een gebruikster van IRC waarvan de zanger denkt dat ze een IRC bot is. Hij ontdekt later dat ze een echt persoon is, maar zegt dat ze in zijn ogen altijd een bot zal blijven. Ondanks het esoterische onderwerp werd het nummer door de gevestigde media goed ontvangen. Het woord bot werd vaak foutief herkend als boot, temeer daar een deel van de clip zich in een waterfiets in een kanaal afspeelt, en in de tekst ook over een kanaal wordt gesproken. In dit laatste geval wordt echter een IRC-kanaal bedoeld. De Gebroeders Ko hebben hier op ingespeeld met een Nederlandse spoof die eind augustus 2006 op 26 binnenkwam in de Top 40.

In het kanaal #BassHunter.se

op QuakeNet was, toen het nummer uitkwam, een bot actief genaamd Anna. Door de populariteit van het nummer zit dat kanaal nu echter, net als #Anna, vol met bots. Er zit geen echte Anna meer.

Het Deense internetradiostation MMradio.org

heeft een Deense remix gemaakt. Het is een parodie die inspeelt op het feit dat veel mensen denken dat het nummer over een boot gaat, in plaats van over een bot. De parodie gaat over een boot, waardoor het misverstand vergroot wordt. De DJ’s die het gemaakt hebben hebben nooit verteld hoe ze het nummer wilden noemen, en bij de eerste uitzending is door luisteraars bepaald dat het om een boot genaamd Anna ging. Ook twee Nederlandse Skihut-artiesten genaamd Gebroeders Ko hebben een parodie op het nummer gemaakt, die eveneens over een boot gaat met de naam Anna.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button